The Name of the Game (TV serija)

The Name of the Game bila je američka TV serija koja se originalno emitirala od 1968. do 1971. godine na programu NBC-a. Snimljeno je ukupno 76 epizoda koje su trajale 90 minuta — što je bila neuobičajena dužina za epizode tadašnjih TV serija. Serija je bila karakteristična i po tome što su se rotirali glavni junaci, koje je povezivala tek pripadnost istom uglednom časopisu "People Magazine" (fiktivnom entitetu koji se pojavio prije People Magazine u stvarnom životu. To su bili reporter-križar (Tony Franciosa), istančani izdavač (Gene Barry) i novinar crne kronike (Robert Stack).

The Name of the Game
Formatavanturistička serija
NastupajuSusan Saint James
Robert Stack
Gene Barry
Tony Franciosa
Mark Miller
Ben Murphy
Cliff Potts
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj serijala3
Broj epizoda76
Produkcija
Trajanjecca. 90 min. (po epizodi)
Emitiranje
Originalni kanalNBC
Originalno prikazivanje20.9. 1968. – 19.3. 1971.

Podloga za seriju je TV film Fame Is the Name of the Game iz 1966. godine u režiji Stuarta Rosenberga. Serija je bila poznata i po tome što je za tadašnje američke TV-standarde imala neuobičajeno visok budžet.[1] Arhivirano 2007-11-27 na Wayback Machine-u Franciosa, poznat po sukobima s kolegama na snimanju, je otpušten tokom trajanja serije, a njegov lik su zamijenili likove koje su glumili Peter Falk, Robert Culp, Robert Wagner, i Darren McGavin. Zajednički lik u svim epizodama je bila pomoćnica urednika Peggy Maxwell, koju je tumačila Susan Saint James i koja je dobila Emmy za tu ulogu.

Najpoznatija epizoda serije je L.A. 2017, u kojoj jedan od glavnih junaka putuje 46 godina u budućnost i pronalazi distopični Los Angeles pogođen zagađenjem i fašističkom diktaturom psihijatara. Scenarij za epizodu je napisao Philip Wylie, a režiju potpisao tada nepoznati Steven Spielberg.

Uloge uredi

Vanjski link uredi