The Music Man (film)

The Music Man (sh. Muzikant) je američki filmski mjuzikl snimljen 1962. godine u režiji Mortona DaCoste. Predstavljao je ekranizaciju istoimenog teatarskog mjuzikla Meredith Wilson. Radnja je smještena u gradić u Iowi gdje 1912. godine dolazi varalica (čiji lik tumači Robert Preston) specijaliziran za izvlačenje novaca od naivnih građana pod izlikom nabavka opreme za školske orkestre. Radnja prikazuje kako njegove planove komplicira to da se zaljubi u lokalnu učiteljicu (čiji lik tumači Shirley Jones).

The Music Man
kino-poster koji je izradio Bill Gold
RežijaMorton DaCosta
ProducentMorton DaCosta
ScenarioMarion Hargrove
sinopsis:
PredložakThe Music Man; autor:
Meredith Willson
Uloge
MuzikaMeredith Willson
FotografijaRobert Burks
MontažaWilliam H. Ziegler
DistribucijaWarner Bros.
Datum(i) premijere
19. 6. 1962 (1962-06-19)
Trajanje151 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Bruto prihod14,953.846 $[1]

Velikim dijelom zahvaljujući izuzetnoj popularnosti brodvejske predstave, The Music Man se odlikovao izuzetnom vjernošću originalu. Za režiju je tako angažiran Morton DaCosta, koji je također postavio mjuzikl na pozornici, a i najveći dio originalne glumačke postave. To je uključivalo i Prestona, koji je ulogu dobio usprkos toga što je Jack Warner, šef studija Warner Bros., namjeravao angažirati daleko poznatije zvijezde kao što su Frank Sinatra i Cary Grant. Snimanje nije previše omelo ni to što je Shirley Jones zatrudnjela; taj je problem elegantno riješen domišljatim kadriranjem i dizajniranjem specijalnih kostima.

Na kraju je The Music Man postigao izuzetan uspjeh, postavši jedan od najgledanijih filmova godine. Godine 1963. je osvojio Zlatni globus za mjuzikl ili komediju, podijelivši ga sa "seks komedijom" That Touch of Mink. Preston je zahvaljujući njemu došao u prvu ligu (A-list) hollywoodskih glumaca i zabavljača.

Godine 2003. je na programu mreže ABC prikazan istoimeni remake u obliku TV-filma sa Matthewom Broderickom i Kristin Chenoweth u glavnim ulogama.

Uloge uredi

Izvori uredi

  1. Box Office Information for The Music Man. The Numbers. pristup 13. VI 2013.

Vanjske veze uredi