The League of Extraordinary Gentlemen (film)

The League of Extraordinary Gentlemen (sh. Liga neobičnih džentlmena) je američko-britansko-njemačko-češki science fiction pustolovni film snimljen 2003. godine u režiji Stephena Norringtona. Predstavlja adaptaciju istoimenog stripa Alana Moorea i Kevina O'Neilla u kojem su protagonisti najpoznatijih SF, horor i pustolovnih romana iz viktorijanskog doba prikazani kao svojevrsni tim superheroja. Radnja se događa 1899. godine i prikazuje kako ih britanska vlada angažira kako bi spriječila tajanstvenog zlikovca po imenu Fantom da isprovocira svjetski rat. The League je bio relativno ambiciozan film, ali su produkciju obilježile stalne svađe između režisera Norringtona i Seana Conneryja koji je tumačio lik Allana Quatermaina. Moore se, kao i još nekoliko prethodnih slučajeva, javno odrekao filma, revoltiran promjenama scenarija u odnosu na predložak, a što je uključujućivalo uvođenje lika Toma Sawyera kao agenta američke Tajne službe koje su producenti objasnili time da film približe američkoj tinejdžerskoj publici. Film je imao skromne komercijalne rezultate, a dobio je porazne kritike.

The League of
Extraordinary Gentlemen
RežijaStephen Norrington
Producent
ScenarioJames Dale Robinson
PredložakThe League of Extraordinary Gentlemen; autor:
Alan Moore
Kevin O'Neill
Uloge
MuzikaTrevor Jones
FotografijaDan Laustsen
MontažaPaul Rubell
Studio
Distribucija20th Century Fox
Datum(i) premijere
11. 7. 2003 (2003-07-11)
Trajanje110 min.[1]
Zemlja
Jezikengleski
Budžet78 mil. $[3]
Bruto prihod179,3 mil. $[3]

Uloge uredi

Vidi još uredi

Izvori uredi

  1. THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN (12A)”. British Board of Film Classification. July 11, 2003. Pristupljeno 16. VIII 2015. 
  2. „The League of Extraordinary Gentlemen”. British Film Institute. London. Arhivirano iz originala na datum 2012-11-16. Pristupljeno November 10, 2012. 
  3. 3,0 3,1 „The League of Extraordinary Gentlemen (2003) – Box Office Mojo”. boxofficemojo.com. 

Vanjske veze uredi