The Go-Between (film)

Za ostale upotrebe, v. The Go-Between (razvrstavanje).

The Go-Between (sh. Posrednik), u Jugoslaviji prikazan pod naslovom Ljubavni glasnik, je britanski igrani film snimljen 1971. godine u režiji Josepha Loseya. Predstavlja adaptaciju istoimenog romana L. P. Hartleya. Okvirni zaplet prikazuje kako se ostarjeli protagonist (čiji lik tumači Michael Redgrave) prisjeća kako je kao dječak (kada ga glumi Dominic Guard) godine 1900. ljetne praznike na imanju svog aristokratskog školskog druga te, sticajem okolnosti, sudjelovao u razmjenjivanju poruka između prijateljeve starije sestre (koju glumi Julie Christie) i siromašnog zakupca (čiji lik tumači Alan Bates), koji je sa njom održavao zabranjenu ljubavnu vezu.

The Go-Between
RežijaJoseph Losey
ProducentJohn Heyman
Denis Johnson
Norman Priggen
ScenarioHarold Pinter
PredložakThe Go-Between; autor:
L. P. Hartley
UlogeJulie Christie
Alan Bates
Margaret Leighton
Edward Fox
Dominic Guard
MuzikaMichel Legrand
FotografijaGerry Fisher
MontažaReginald Beck
StudioEMI Film Productions
DistribucijaMGM-EMI Distributors (UK)
Datum(i) premijere
5. 1971 (1971-05) (Cannes)
Trajanje116 min.[1]
Zemlja Ujedinjeno Kraljevstvo
Jezikengleski
Budžet500.000 £[2] or under $1 million[3]

The Go-Between, jedan od najpopularnijih romana engleske književnosti 20. vijeka, se nastojao ekranizirati još od 1950-ih, kada je projekt započeo znameniti producent Alexander Korda. Na kraju je to uspjelo Loseyu, koji je za scenarista angažirao uglednog dramatičara Harolda Pintera, sa kojim je bio surađivao na filmovima The Servant i Accident. Prilikom snimanja su korištene autentične lokacije u Norfolku, gdje se odigrava radnja.

Film je svoju premijeru imao na Kanskom festivalu gdje je trijumfirao, osvojivši Zlatnu palmu. Kasniji su kritičari tvrdili da je u mnogo čemu predstavljao vrhunac karijere za Loseya, Pintera i brojne glumce i članove ekipe. Film je imao uspjeha i kod publike, a naslovna muzička tema I Still See You francuskog kompozitora Michela Legranda je postala veliki hit i doživjela brojne pop obrade.

Godine 2015. je snimljen istoimeni remake u obliku BBC-jevog TV filma.

Glavne uloge uredi

Izvori uredi

  1. BBFC: The Go-Between pristup 11. I 2014
  2. Walker, Alexander (1974). Hollywood UK – The British Film Industry in the Sixties. Stein and Day. p. 439. ISBN 978-0-812-81549-8.
  3. Losey Revels in Happy 'Go-Between' By MEL GUSSOW. New York Times (1923-Current file) [New York, N.Y] 11 Aug 1971: 44.

Literatura uredi

Vanjske veze uredi