The Forsyte Saga (mini-serija, 1967)

(Preusmjereno sa stranice The Forsyte Saga (mini-serija 1967))

The Forsyte Saga (Saga o Forsyteovima) je britanska televizijska mini-serija koja se godine 1967. prikazivala na programu BBC-ja. Temeljila se na istoimenoj trilogiji engleskog pisca-nobelovca Johna Galsworthyja i njenom nastavku A Modern Comedy. Opisivala je život dobro stojeće porodice Forsyte od godine 1879. do 1926.

The Forsyte Saga
Formatdramska mini-serija
NastupajuEric Porter, Kenneth More, Nyre Dawn, Susan Hampshire, Martin Jarvis, Terence Alexander, Nicholas Pennel, Margaret Tyzack, Michael York
Zemlja porijeklaUjedinjeno Kraljevstvo
Jezik/ciengleski
Broj epizoda26
Produkcija
Producent(i)Donald Wilson
Emitiranje
Originalni kanalBBC
Originalno prikazivanje7.1. 1967. – 3.7. 1967.

Serija je bila izuzetno skupa i raskošno producirana za britanske uvjete sredinom 1960-ih, ali i posljednja snimana u crno-bijeloj tehnici. Usprkos toga, doživjela je enormnu popularnost, a godine 1968. bila je prva britanska serija koja se emitirala u SSSR-u. Serija se početkom 1970-ih emitirala i na programu JRT-a, a među gledateljima je bio i Josip Broz Tito koju ju je pohvalio u jednom intervjuu.

The Forsyte Saga je još spektakularniji uspjeh doživjela prilikom prikazivanja u SAD. Serija se prikazivala na PBS-u te potakla snimanje Masterpiecea, TV-programa u okviru koga se od 1971. prikazuju raskošne televizijske adaptacije književnih klasika, ali i najbolje britanske TV-serije. Susan Hampshire, koja je u seriji tumačila ulogu Fleur, dobila je nagradu Emmy.

Eksterni linkovi uredi