The Closer je američka policijska TV serija koja se od 2005. godine prikazuje na mreži Turner Network Television. Glavna protagonistica serije je Brenda Leigh Johnson (Kyra Sedgwick), bivša obavještajka i policijska čelnica koja je nakon dolaska iz Atlante u Los Angeles postavljena na čelo posebne jedinice losanđeleske policije koja rješava najosjetljivije slučajeve ubojstva.

The Closer
Formatkriminalistička serija
KreatorJames Duff
Michael M. Robin
Greer Shephard
NastupajuKyra Sedgwick
J.K. Simmons
G.W. Bailey
Michael Paul Chan
Raymond Cruz
Tony Denison
Corey Reynolds
Robert Gossett
Gina Ravera
Philip P. Keene
i Jon Tenney
Zemlja porijekla SAD
Broj serijala7
Broj epizoda98 (Lista epizoda)
Produkcija
Trajanjecca. 1 sat po epizodi ( sreklamama)
Emitiranje
Originalni kanalTNT
Originalno prikazivanje13. 6. 2005. – 13. 8. 2012.
Eksterni linkovi
Službene stranice

Ne nailazi uvijek na odobravanje svojih kolega jer je oštra na jeziku. Najbolji prijatelj joj je Fritz Howard (Jon Tenney), koji joj je ujedno i strpljivi partner, iznimno snalažljiv u teškim situacijama. Na poslu joj je veliki oslonac i šef Will Pope (J. K. Simmons). Osim njih, ekipu detektiva čine David Gabriel (Corey Reynolds), mrzovoljni Provenza (G. W. Bailey) i Andy Flynn (Tony Denison), čangrizavi detektiv s uvijek prisutnom čačkalicom u ustima.

Osim njih u seriji se pojavljuju tehnički stručnjak Mike Tao, detektiv Julio Sanchez, detektivka Irene Daniels i policajac Taylor, očajan i ogorčen muškarac koji je kivan na šefa Willa Popea, jer smatra da je upravo on trebao dobiti Brendino mjesto. Brenda osim čestih nesuglasica s kolegama ima i privatnih problema.

The Closer se od januara 2008. emitira na Hrvatskoj televiziji pod nazivom Završni udarac.

Eksterni linkovi uredi