The Bionic Woman

The Bionic Woman je američka science fiction TV serija koja je predstavljala spin-off popularne TV-serije The Six Million Dollar Man. Naslovnu ulogu je tumačila Lindsay Wagner kao Jaime Sommers, profesionalna tenisačica koja je teško ozlijeđena u padobranskoj nesreći, a nakon toga pomoću bioničkih kiruških implanata pretvorena u kiborga sa superiornom snagom, brzinom i sluho u odnosu na normalne ljude .

The Bionic Woman
FormatScience Fiction serija
KreatorKenneth Johnson
po motivima romana Cyborg Martina Caidina
NastupajuLindsay Wagner
Richard Anderson
Martin E. Brooks
Kompozitor(i)Jerry Fielding
Zemlja porijekla SAD
Broj serijala3
Broj epizoda57
Produkcija
Trajanje48 min. po epizoti
Emitiranje
Originalni kanalABC, NBC
Originalno prikazivanje11.1. 1976. – 13.5. 1978.

Serija se originalno emitirala na programu ABC-a od 1976. do 1977. godine, da bi je NBC prikazivao od 1977. do 1978.

Godine 2007. je snimljena nova serija pod nazivom Bionic Woman.

Pregled uredi

Jaime Sommers se kao lik prvi put pojavila 1975. godine u dvodijelnoj epizodi serije The Six Million Dollar Man pod nazivom "Bionic Woman". Ona je bila stara ljubav protagonista Seana Austina, a veza, obnovljena nakon Austinovog povratka u rodni grad, je prekinuta padobranskom nesrećom. Austin je uspio svoje pretpostavljene nagovoriti da Sommers podvrgnu istom bioničkom postupku. Međutim, Sommersino tijelo je, za razliku od Austinovog, odbacilo bioničke implante i ona je umrla.

Producenti serije su ubrzo nakon epizode shvatili da je lik Jaime Sommers izuzetno popularan, te su odlučili ne samo da ga "ožive" kroz zamrzavanje nego i da mu daju vlastitu seriju, čije je emitiranje započelo početkom 1976. godine.

Sommers je tako i sama postala tajni agent OSI, živeći pod krinkom učiteljice u gradu Ojai u Kaliforniji. Kao i Austin, i ona je koristila svoje bioničke mogućnosti - veću brzinu, fizičku snagu i superioran sluh - kako bi se borila protiv kriminalaca, terorista i ludih znanstvenika. Sommers i Austin su često surađivali, odnosno preko crossovera bili likovi u partnerskim serijama, ali je njihov odnos bio na čisto poslovnoj bazi. Sommers je, naime, kao sporedni efekt bioničke procedure, dobijala napade glavobolje svaki put kada bi se sjetila ili pokušala sjetiti ljubavne prošlosti sa Austinom.

Serija se, isto kao i Six Million Dollar Man, prestala snimati 1978. godine. Oba glavna lika su se, međutim, ponovno pojavila u zajedničkom nastvaku, odnosno tri televizijska filma - The Return of the Six Million Dollar Man and the Bionic Woman (1987), Bionic Showdown (1991) i Bionic Ever After? (1994).

Eksterni linkovi uredi