The Adventures of Ozzie and Harriet

The Adventures of Ozzie and Harriet je američki televizijski sitcom koji se originalno prikazivao na TV-mreži ABC od 3. oktobra 1952. do 3. septembra 1966, a u kome je glavnu ulogu imala zabavljačka porodica Nelson - Ozzie Nelson, njegova supruga Harriet Nelson (rođ. Hilliard) te sinovi David Nelson i Eric Nelson, poznatiji kao Ricky. Serija je bila izuzetno popularna, te se smatra najdugovječnijijim ne-animiranim sitkomom u historiji američke televizije. Također se često navodi kao oličenje ideala američke nuklearne porodice 1950-ih i tadašnjih konzervativnih vrijednosti.

The Adventures of Ozzie and Harriet
promotivna fotografija članova glumačke postave TV-serije The Adventures of Ozzie and Harriet
FormatSitcom
KreatorOzzie Nelson
RežijaDavid Nelson
Ozzie Nelson
NastupajuOzzie Nelson
Harriet Nelson
David Nelson
Ricky Nelson
Zemlja porijekla SAD
Broj sezona14
Broj epizoda435
Produkcija
Trajanjecca. 25 min.; 30 min. (sa reklamama)
(po epuizodi)
Emitiranje
Originalni kanalABC
Originalno prikazivanje3. oktobar 1952. – 3. septembar 1966.

Serija je nastala 1944. godine na kada je popularni radio-zabavljač Red Skelton za vrijeme drugog svjetskog rata bio regrutiran, pa je mreža CBS pristala Ozzieja Nelsona i njegovu suprugu angažirati za radio-seriju koja se emitirala sve do 1954. godine. Serija, u kojoj su Nelsonovi glumili istoimeni bračni par, stekla je veliku popularnost, a sinovi David i Ricky su od 1949. godine glumili alternativne verzije sebe.

Godine 1952. je snimljen igrani film Here Come the Nelsons, svojevrsni TV-pilot, čiji je uspjeh Ozzieja Nelsona uvjerio da može napraviti scensku verziju. Ona se brzo pretvorila u jedan od najpopularnijih serija 1950-ih. Ozzie Nelson je kao njen kreator stvorio običaj miješati fikciju i stvarnost; tako su za eksterijere korišten pravi dom Nelsonovih, a kada su se David i Ricky oženili, njihove supruge - June Blair i Kristin Harmon - su se pridružili glumačkoj postavi. Serija je također poslužila kao odskočna daska za Rickyja Nelsona koji je otkrio pjevački talent i 1950-ih postao tinejdžerski pop idol.

Serija se prestala snimati 1966. godine, a 1973. godine je Ozzie Nelson snimio nastavak zvan Ozzie's Girls - u kome su fiktivni otac i majka bili stanodavci dvjema studenticama - a koji se na programu održao jednu sezonu.

Reference uredi

Vanjske veze uredi