Tenacious D je američki rock sastav osnovan 1994. godine u Los Angelesu, Kaliforniji. Uključujući članove Jack Black i Kyle Gass, sastav je objavio tri albuma - Tenacious D, The Pick of Destiny i Rize of the Fenix. U nastupima uživo imaju punu postavu skupine, uključujući i glazbenike kao što su gitarist John Konesky, basist John Spiker i bubnjar Brooks Wackerman.

Tenacious D
Kyle Gass i Jack Black kao Tenacious D prilikom koncerta na konvenciji Blizzcon 2010. godine, sa Daveom Ghrolom na bubnjevima.
PorijekloLos Angeles, Kalifornija, SAD
Muzički rad
Period aktivnosti1994—
Diskografska kućaEpic/SME, Columbia/SME, Helicon
Trenutni članoviJack Black
Kyle Gass
Ostalo
Povezani izvođačiThe Kyle Gass Band
Trainwreck
Službene stranicewww.tenaciousd.com

Povijest uredi

Tenacious D formiran je 1994. godine kada je predstavljen kao akustični duo. Sastav je stekao popularnost 1999. kada je nastupio u uspješnim televizijskim serijama. Godine 2001. izdali su Tenacious D, svoj debitantski album. Prvi singl, "Tribute", je jedan od najuspješnijih ostvarenja. U 2006. su glumili u filmu, a i snimljen je soundtrack, film nazvan Tenacious D the Pick of Destiny . Sastav je otišao na svjetsku turneju tada se pojavljuje po prvi put sa punim sastavom. Kritičari su opisali njihove fuzije vulgarnim apsurdna komedije s rock glazbom kao "mock rock". Početkom 2008, Black je najavio da bend radi na novom albumu te da će biti gotov do kraja 2011. godine. Bend je do sada napisao par pjesama za svoj novi album, četiri pjesme sa novog albuma su otkrivene i izvođene na live nastupima: "Rize of the Fenix", "The Roadie", "Quantum Leap" i "Death Starr". 15. svibnja 2012. izašao novi album imena "Rize of the Fenix".

Članovi sastava uredi

Službeni Članovi
Popratni glazbenici na turnejama

Studijski albumi uredi

Vidi još uredi