Return to Peyton Place (film)

Return to Peyton Place (sh. Povratak u Gradić Peyton) je američki igrani film snimljen 1961. godine u režiji Joséa Ferrera. Predstavlja nastavak popularne melodrame Peyton Place iz 1957. godine, odnosno ekranizaciju istoimenog romana Grace Metalious iz 1959. godine. Protagonistica, čiji lik tumači Carol Lynley, je Allison McKenzie, djevojka iz gradića Peyton u Massachusettsu koja postaje uspješna književnica. Radnja prikazuje probleme koji nastanu kada njena majka Constance (koju tumači Eleanor Parker) započne vezu sa njenim oženjenim izdavačem (koga tumači Jeff Chandler).

Return to Peyton Place
originalni poster
RežijaJosé Ferrer
ProducentJerry Wald
ScenarioRonald Alexander
PredložakReturn to Peyton Place; autor:
Grace Metalious
UlogeCarol Lynley
Tuesday Weld
Jeff Chandler
Eleanor Parker
Mary Astor
Robert Sterling
MuzikaFranz Waxman
FotografijaCharles G. Clarke
MontažaDavid Bretherton
Distribucija20th Century Fox
Datum(i) premijere
5. 5. 1961 (1961-05-05)
Trajanje123 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet1,785.000 $[1]
Bruto prihod9,996.178 $
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Peyton Place (1957) Peyton Place (TV serija, 1964 - 1969)

Iako je prethodni film postigao izuzetan komercijalni uspjeh, producent Jerry Wald nije mogao dobiti njegov visoki budžet, najviše zahvaljujući tome što je studio 20th Century Fox zapao u strahovite financijske probleme vezane uz historijski spektakl Cleopatra. Zbog nije mogao angažirati zvijezde sa tzv. hollywoodske A-liste poput Lane Turner u ulozi Constance, te se morao osloniti na druge, niže rangirane i slabije poznate glumce koji su zahtijevali niže honorare. Iako ga je dio kritike zbog toga smatrao inferiornim, isto kao i režiju Joséa Ferrera, Return to Peyton Place je postigao komercijalno uspjeh, mada izrazito manji u odnosu na prethodni film. Mlada glumica Tuesday Weld, koja se pojavljuje u ulozi Allisonine najbolje prijateljice, je pak ostavila dobar dojam, a što joj omogućilo da postane jedna od hollywoodskih zvijezda 1960-ih.

Film je 1964. godine dobio nastavak u TV-seriji Peyton Place koja se prikazivala tokom sljedećih pet godina, postavši jedno od najuspješnijih ostvarenja tadašnje američke TV-industrije.

Uloge uredi

Izvori uredi

  1. Solomon, Aubrey. Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History (The Scarecrow Filmmakers Series). Lanham, Maryland: Scarecrow Press, 1989. ISBN 978-0-8108-4244-1. p253

Vanjske veze uredi