Pozdrav, Wolmar! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

--Igor Windsor (razgovor) 23:33, 26 decembar-просинац 2014 (CET)

Re: Pozdrav uredi

Bok, svaka čast i unaprijed hvala za plan tako opširnog rada. Što se tiče CAPTCHA, mislim da je to neka početna zaštita za novajlije i mislim da bi se trebao javiti nekom od administratora (npr. trenutno aktivnom Edgaru) da se to ukloni tj. da ti izmjene budu automatski patrolirane. S obzirom na konstruktivan uvod, mislim da neće biti problema. Glede HotCata, o njemu detaljnije imaš ovdje (ja ga recimo ne koristim pa ne znam potanko objasniti). Imam i dva savjeta usput:

  1. Nakon što otvoriš neki novi članak, umreži ga s ostalim jezičnim varijantama (vidim da to nisi radio ti nego jedan kolega Igor). To je vrlo lako: prvo klikneš na Add links dolje lijevo, kad ti se otvori prozorčić pod Language upišeš jedan od jezika (npr. "hrvatski" ili "hr") koji ti iskoči pa klineš na njega, zatim upišeš pod Page ime stranice na drugom jezičnom projektu (ako prebacuješ sa hrvatske dovoljan je copy-paste naslova članka), te konačno Link with page.
  2. Nakon otvaranja novih članaka o vrstama poželjno je napraviti i preusmjeravanje imena na latinskom, kao što sam ja napravio kod Oryctolagus cuniculusPatuljasti kunić. To brzinski možeš pronaći dolje ispod "Sačuvaj" u prvom redu.

Eto, lijep pozdrav. :) --Orijentolog (razgovor) 00:54, 28 decembar-просинац 2014 (CET)

Željkovi članci - oprez uredi

Molim te, krajnji oprez kod prenošenja Željkovih članaka jer vrve netočnostima. Evo jedne eklatantne pogreške: pod Dugouha jerboa opisuje se njena ugroženost, dok u infookviru lijepo stoji da za ovu vrstu nema rizika. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 15:39, 28 decembar-просинац 2014 (CET)

Problem uredi

Zdravo! :) Prvo da se zahvalim i čestitam na seriji novih doprinosa - to nam je područje ionako bilo slabo :) Što se tvog konkretnog zahtjeva tiče, mislim da sada ne bi trebalo biti problema. Javi je li sve uredu :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:54, 29 decembar-просинац 2014 (CET)

Np ;) Ako što treba, tu sam :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:43, 29 decembar-просинац 2014 (CET)
Hmmm... piše li ti kakva poruka uz taj captcha? I unosiš li kakve vanjske poveznice u članke? I pojavljuje li ti se to baš na svakom članku ili samo nekima? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:35, 30 decembar-просинац 2014 (CET)
Da, to bi trebalo biti to. To je nekakav spamfilter. Treba vidjeti što točno, ali znam da se netko s tim igrao. Bih li te mogao zamoliti za samo jednu stvar - saznaj mi koji točno link stvara problem, odnosno koja je poveznica sporna i aktivira spam filter :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:40, 30 decembar-просинац 2014 (CET)

Mačke uredi

Pozdrav, drago mi je što ovdje doprinosiš postavljanjem članaka o velikim mačkama, ali sam te htjela zamoliti da preskočiš snježnog leoparda jer ja na njemu već radim, a bio bi mi samo dodatni posao usklađivati sadržaj svog članka sa onim koji bi ti eventualno postavio. --Duma (razgovor) 18:03, 1 januar-сијечањ 2015 (CET)

Papkari uredi

Sredio sam na način da sam sve prebacio pod kategoriju {{kat:|Papkari}}. Ne znam koji je razlog što su na hr.wiki odabrali "parnoprstaše"; upisao sam taj termin u Hrvatski jezični portal i dobio preusmjeravanje na "tahoprstaše", a tamo "papkari" stoje kao sinonim. Dakle, "papkari" su prisutni u sva tri standarda pa ga možemo bez problema usvojiti ovdje. Ukoliko nađeš slučaj da jednostavno ne postoji zajednički termin u bs/hr/sr standardima, najbolje je uzeti onaj latinski ekvivalent. Slobodno pitaj za bilo šta bilo kad, ja ću odgovoriti čim budem imao prilike. Lijep pozdrav. :) --Orijentolog (razgovor) 06:45, 6 januar-сијечањ 2015 (CET)

Zdravo uredi

Zar doista? ^^ Bravo mi :) Eto, doprinio sam i ja jutros s jednim, a baš sada radim na drugom. Bude brzo gotov. Što se komemoracije tiče, mislim da se to objavi na glavnoj stranici, dolje ispod vijesti u novostima... Budem provjerio pa ću dodati taj podatak :)

Hajde, drago mi je da se i to riješilo! :) Sad smo pravi mali zoološki vrt ^^ --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:15, 7 januar-сијечањ 2015 (CET)

Mislim da je to to? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:11, 9 januar-сијечањ 2015 (CET)
Ja sam odmah napravio redirect, umjetso da brišem pa stvaram dupli posao. Vjerujem da je to ok? :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:59, 9 januar-сијечањ 2015 (CET)
Sređeno --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:06, 10 januar-сијечањ 2015 (CET)
Urađeno --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:20, 27 januar-сијечањ 2015 (CET)

Koobi Fora uredi

Urađeno. --OC Ripper (razgovor) 22:53, 12 januar-сијечањ 2015 (CET)

Preusmjeravanje uredi

Ako je u pitanju preusmjeravanje radi smanjenja crvenila u člancima, to u pravilu nije problem. Dakle, samo naprijed. :) --OC Ripper (razgovor) 23:05, 12 januar-сијечањ 2015 (CET)

Brušenje uredi

Urađeno. --OC Ripper (razgovor) 11:32, 15 februar-вељача 2015 (CET)

Odgovor uredi

Zdravo! Što se članaka tiče, hvala na obavijest, budem dodao, ali, dakako, slobodan si i ti, jer meni uvijek nešto promakne, dodati bilo koji novi članak vezan uz Francusku na popis :) Bilo bi mi jako drago da, barem na taj način, dobijem pomoć :)

Što se portala tiče, mislim da ovdje ili imamo ili smo imali određeni portal (LGBT, ako se ne varam, ali možda sam i zamijenio s nečim), ali da se to čudo ne održava. Mislim da nema apsolutno nikakve zapreke i što se mene tiče, moju dozvolu imaš. Jedini problem je održavanje istog, kakvog god sadržaja on bio, što znači da bi trebalo doista imati nekog tko će redovito i stalno održavati taj portal, a ne da on, nakon određenog vremena, zamre. Tada, u principu, nema smisla (što ja najbolje znam s hr.wiki, gdje sam pootvarao portale pa ih zanemarivao). Svakako, ako postoji volja za održavanjem, ne vidim zašto ne? :) Možda bi ateizam bio dobar početak jer imamo to područje dobro pokriveno (Mladifilozof je, ako se ne varam, puno pisao o tom aspektu filozofije i teologije) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:36, 17 februar-вељача 2015 (CET)

Mislim da sam prosvjetitelje jako slabo obrađivao u cijeloj ovoj priči, mahom jer smo imali članaka. Evo, d'Alemberta sam nabacio danas, ranije sam napisao i ovo, ali bio sam uvjeren da imamo članak o francuskoj enciklopediji. Svakako interesantno razdoblje, bilo bi lijepo vidjeti koje djelo popunjeno iz tog perioda :) Što se Wolmara tiče, nisam imao pojma! :) Svaki dan čovjek nešto novo sazna i hvala na toj informaciji! :) Ja, nažalost, osim olumka iz Candidea nisam čitao prosvjetitelje, iako me Diderot strašno zanima i jako mi je žao što sam pred par godina propustio kupiti jednju knjigu njegovu, a sad je više nema. No, budem valjda pronašao :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:12, 17 februar-вељача 2015 (CET)

Dva savjeta uredi

Vidim da prenosiš članke Mmarrea (inače izvrstan Wikipedist), ali ponekad ti se može dogoditi da prenošenjem ne vidiš sliku kao na hr.wiki, s obzirom da je Mmarre neke sam izradio i postavio ih direktno na hr.wiki (ne na Commons) što znači da ovdje nisu vidljive. U tom slučaju, lako možeš downloadati sliku sa hr.wiki na svoje računalo, a potom je uploadati ovdje. Evo jednog primjera koji sam sam obavio, dakle samo klikneš na lijevo na "Postavi fajl/Постави фајл" i ispuniš dolje sažetak na ovaj način:

{{Infoslika
|Opis  = OPIS SLIKE
|Izvor = [[:hr:IMESLIKE.jpg|IMESLIKE.jpg]]
|Datum = 2015.
|Autor = [[:hr:Suradnik:Mmarre|Mmarre]]
|Objašnjenje = Vidi dolje
}}
== Licenciranje ==
{{JD-predao}}

Znači samo promijeniš ovo ispisano verzalom ("OPIS SLIKE" i "IMESLIKE.jpg" i to je to. Drugi savjet je ovaj – kad prenosiš baci oko na hr.wiki, bs.wiki i sr.wiki što sve vodi na članak, pronađi preusmjeravanja i napravi ih i ovdje. Čestitke na radu još jednom i samo naprijed. ;) --Orijentolog (razgovor) 20:53, 18 februar-вељача 2015 (CET)

Nagrada uredi

[1] Evo da dobijes jednu nagradu i od mene. Pozdrav! --Kolega2357 (razgovor) 15:56, 1 mart-ожујак 2015 (CET)

Sitnica ili ne clanci tvoji su sasvim OK. --Kolega2357 (razgovor) 00:53, 3 mart-ожујак 2015 (CET)

Wolmare ako si zainteresovan mozes [2] praviti NGC clanke vezane za astronomiju tako sto ces pogledati u linku. Ako hoces mozemo zajedno da ih pravimo ima ih dosta.       --Kolega2357 (razgovor) 01:16, 7 mart-ожујак 2015 (CET)

Projekt uredi

Pretpostavljam da nedostatak poveznica znači da ćeš ih uskoro dopuniti? Ako sam dobro pretpostavio, kada bih to mogao očekivati jer, nakon što se popuni 500 članaka, što smatram impresivnim doprinosom i neizmjerno sam zahvalan svima koji su mi pomogli, zaključio bih Francusku i lagano otvorio Brazil pa da ne bude predugo? Ja sam imao još nešto u planu, par članaka pa bih uradio još ova 4, ali svakako hvala što si popunio ovo! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:38, 10 mart-ожујак 2015 (CET)

Challenge accepted ;) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:00, 11 mart-ожујак 2015 (CET)

Portali uredi

[3] Vidim da si pisao Conquistadoru ali evo da ti ja odgovorim pre njega. Jako malo portala ima sto se tice svih oblasti iz kojih postoje clanci ovde. Svako pravljenje novih portala je po meni OK.   --Kolega2357 (razgovor) 00:10, 15 mart-ожујак 2015 (CET)

Koji bi portal voleo da napravis ovde za pocetak? Ja cu ti pomoci uvek za to.   --Kolega2357 (razgovor) 00:14, 15 mart-ожујак 2015 (CET)

[4], [5] Evo mozes pogledati kako izgledaju portali o biografija na srpskoj i hrvatskoj Wikipediji. [6] Sto se tice nauke najbolje je da pogledas englesku Wikipediju.   --Kolega2357 (razgovor) 00:51, 15 mart-ожујак 2015 (CET)

Izabrani uredi

Hvala na čestitki. U zadnje vrijeme, da, sh wiki je preuzela vodstvo u stvaranju izabranih članaka u odnosu sa hr wiki. Kako ti suradnici glasaju, ne znam, ali bi bilo dobro da malo pažljivije gledaju prijedloge za izabrani.--Seiya (razgovor) 18:31, 17 mart-ожујак 2015 (CET)

Re: Portali uredi

Zdravo, Wolmare!  

[7] Kakva smetnja?! Rado ću ti pomoći.   Ideja o portalima je vrlo zanimljiva, a moram ti priznati da sam škicnuo ovdje da vidim kako ova wikipedija stoji po tom pitanju. Ako sam dobro pobrojio, ukupno je 7 portala (astronomija, BiH, CG, Čile, LGBT, SAD i Srbija). Imam iskustvo s portalima (v. Geografski portal na HW-u), no oni su dvosjekli mač zbog mnogo faktora (veličina i dinamika wikizajednice, spremnost suradnika na dugoročno održavanje itsl.). Pročitao sam tvoju korespondenciju s Kolegom2357 o portalima i mogu ti reći da su tvoji prijedlozi za otvaranje znanstvenog i biografskog portala vrlo dobri jer zahvaćaju veoma široko područje, pa je i veća šansa da će biti dugoročno održivi. Za početak bih se odlučio za portal o biografiji jer on obuhvaća sve živo i mrtvo.   Ako nemaš ništa protiv toga, onda ti mogu pomoći u izgradnji tog portala pa da vidimo kako će sve to funkcionirati. Poslije mogu doći u obzir i drugi portali.   Eto, javi što misliš. Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor), 01:07, 19. marta 2015. (CET)

[8] Grafičko oblikovanje pusti meni, a ti promisli o sadržaju, tj. o tome što bi se na portalu trebalo nalaziti. Samo budi kritičan i pokušaj sagledati sve s više strana.   --Conquistador (razgovor), 01:50, 19. marta 2015. (CET)

Protrčao sam kroz postojeće biografske portale na inojezičnim wikipedijama i nekako mi se onaj na EW-u najviše dopada što se tiče oblikovanja.   Bacit ću oko još i na druge tematske portale na EW-u jer možda pronađem neko bolje rješenje. Pokušat ću pri oblikovanju dodati što više automatizacije da portal ne padne samo na tvoja leđa ili leđa tek nekoliko suradnika. Mislim da će biti dovoljno jednom semestralno osvježiti portal pa neće biti previše muke. Usput, preuredio sam ti malo korisničku stranicu i moram priznati da mi se dopadaju izdvojeni citati i njihovi autori.   Conquistador (razgovor) 15:33, 19. marta 2015. (CET)

Tumulus uredi

Poštovani kolega, vidim da ste uređivali stranicu Tumulus i dodali dosta toga, ali i uklonili onaj šablon Vslika (jel Vam to smeta), i reference o etimologiji, i dodali svoje - ali bez reference - već samo sa navodom [1] imati li Vi neku referencu za to - ili je samo copy paste sa hr wiki, a Vi im vjerujete da oni imaju pravo. U suštini se to svodi na onu moju stariju - da je to od glagola tumēre, ali ja sam to doista povezao sa pravim linkom, a Vi sa svojim navodom - koji vodi nigdje.

Plus kolega, kad već prebacujete njihove članke, ajd pripazite i na linkove, oni više doista nisu isti - pa ispadamo papci (iako to odavno više nismo) jer imamo manje više sve te članke - ali pod drugim nazivima.

--Vitek (razgovor) 02:03, 24 mart-ожујак 2015 (CET)

Uf kolega sad sam vidio kako ste uredili Firencu - ma nemojte samo copy - paste (kao što kaže Kubura) mi sve te članke o Medicijima imamo davno prije hr wiki (a i o gvefima i gibelinima), i stvarno je bedasto da Vi iako vjerojatno u najboljoj namjeri to brzopleto prebacite - ali ostavlate puno tog da blešći črljeno.

--Vitek (razgovor) 02:28, 24 mart-ожујак 2015 (CET)

Ma nema frke kolega, jedino pripazi na linkove, i što bi Kubura reko - ne prepisuj hr wiki jer je nepouzdana i netočna.

--Vitek (razgovor) 01:39, 25 mart-ожујак 2015 (CET)

Reference

  1. Naziv dolazi od korijena teuh, tj. tum u značenju oteklina, hrpa, što se može naći i u dr. nazivima kao što je tumor, tajice i dr.
hvala na dobrodošlici, mogli bi im kakvu bombonjeru poslat :) --Zhile (razgovor) 23:54, 24 mart-ожујак 2015 (CET)

Novi članci uredi

Molim te samo da ne zaboraviš povezivati članke sa Wikidatom kad ih kreiraš/preuzmeš.   --Munjanes (razgovor) 01:40, 8 april-травањ 2015 (CEST)

Duplikat uredi

NApravio si duplikat. Članak je postojeći Progon LGBT osoba u Trećem Reichu --Ispocetka (razgovor) 01:07, 21 april-травањ 2015 (CEST)

Zahvala uredi

Hvala na nagradi. :) --Orijentolog (razgovor) 23:54, 28 april-травањ 2015 (CEST)

Jednostavno – ne postoji kategorija, a u tom slučaju uvijek se ide na takson iznad. --Orijentolog (razgovor) 01:07, 2 maj-свибањ 2015 (CEST)

Nisam baš zadovoljan, iskreno da ti kažem. Imam neka iskustva iz djetinjstva s tim bodljastima pa mi se ovo čini prikladnija kategorija. ;) --Orijentolog (razgovor) 01:24, 2 maj-свибањ 2015 (CEST)

Knjiga uredi

Što neće ovaj Cvit razgovora zbog starosti biti javno dobro? Mislim, skoro 300 godina je prošlo, mislim da nikakav autorskopravni statut ne drži ta autorska prava toliko dugo pa bi se moglo i na Commons postaviti? :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:20, 10 maj-свибањ 2015 (CEST)

Koliko se ja sjećam, prijenos prava na treću osobu ne može trajati duže nego samo pravo, a čak i da uzmemo najduže rokove trajanja - ono je istaklo nakon 100 godina od smrti autora, odnosno u ovom kontekstu izdavača (jer, izdavači kao organizirane pravne osobe tada nisu postojali). Skeptičan sam oko toga da, pogotovo s obzirom na praktičko nepostojanje autorskog prava u tom periodu, neka hrvatska ustanova drži autorska prava nad ovim tako da ne bi trebalo biti problema :) Ako pak bude, vratit ćemo je ovdje pod PU; ali mislim da ne bude :) Tamo je uploadaj pod PD-Old, mislim da je najbolja licenca. --Biljezim se sa štovanjem,Poe 20:59, 10 maj-свибањ 2015 (CEST)

Tehničke poteškoće. Budem pokušao riješiti u bliskoj budućnosti. A to bi, ako je baš jako hitno, mogli i drugi sysopi (Edgar Allan Poe; BokicaK; Dcirovic))... --OC Ripper (razgovor) 13:22, 22 jun-липањ 2015 (CEST)

Kategorija uredi

Nisam siguran, ali čisto da ti ubacim bubu u uho ako ti nije palo napamet, što misliš o slikama impresionizma ispred impresionističkim slikama? Mislim, ovisi sada, označavaš li impresionizam kao umjetnički period ili prosto kao stil jer, impresionističke slike nastajale su i nakon što je impresionizam kao pravac nadvladan pa samo da vidimo na što se točno misli ;) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:24, 27 jun-липањ 2015 (CEST)

Mislim da je to to :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:00, 27 jun-липањ 2015 (CEST)

Izabrani uredi

Ti si već glasovao za ostala dva, dok za rat u BiH nisi, što je dovoljno indikativno samo za sebe, ali s obzirom da se stvorio maleni problemčić, zamolio bih te da, ako već i dalje nisi siguran oko glasa, doprineseš situaciji barem nekakvim komentarom da se ona što prije riješi. Unaprijed hvala! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:58, 2 avgust-коловоз 2015 (CEST)

Nagrada uredi

Smatram da su tvoja dva izabrana članka ne samo opsežna, već i vrlo dragocijena zbog svoje teme. Rijetkost je ovdje naći ljude koji će pisati tako puno o tim kulturnim temama.--Seiya (razgovor) 13:12, 1 rujan-септембар 2015 (CEST)

Hoćeš da ti pomognem sa srednjim vijekom? --Duma (razgovor) 19:15, 1 rujan-септембар 2015 (CEST)

Važi, odaberi dijelove koji ti odgovaraju i javi mi, ja ću uzeti ostalo. --Duma (razgovor) 22:42, 1 rujan-септембар 2015 (CEST)

Takođe :) Evo, prijavljujem se za odeljke "Etymology and periodisation", "Later Roman Empire" i "Early Middle Ages" kao meni i mom znanju najbliže. Primenjivaćemo hrvatski standard, ok? --Igor Windsor (razgovor) 22:54, 1 rujan-септембар 2015 (CEST)
Važi, ja radim "High Middle Ages". --Duma (razgovor) 23:07, 1 rujan-септембар 2015 (CEST)
Lakše nam je kao grupi na hrvatskom. Ok, sutra počinjem ;) --Igor Windsor (razgovor) 23:14, 1 rujan-септембар 2015 (CEST)
Gotovo. --Duma (razgovor) 17:53, 8 rujan-септембар 2015 (CEST)
Ako želiš možemo nakon ovoga početi raditi i na ostala tri članka koji čine najveće tematske cjeline glavnog, tj. rani (98,169), visoki (45,538) i kasni srednji vijek (84,644) budući da je ovo važan sadržaj koji uz to nije pokriven na ostale 3 wiki, bilo bi šteta ostaviti onoliko crvenih poveznica. --Duma (razgovor) 19:09, 8 rujan-септембар 2015 (CEST)
Ćiao, Wolmare. Htio sam te samo pitati koliko će ti još trebati da prevedeš svoj dio srednjeg vijeka? I da li će i eventualni drugi suradnici ubrzo završiti (vidim da je Duma već obavila svoj posao)? Nemoj to shvatiti kao nekakav pritisak, samo pitam radi informacije, da vidim hoćete li ga možda dovršiti na vrijeme da ga nominiramo za izabrani ovog mjeseca. Mogli bi pričekati do negdje 20.9. (ipak treba ostaviti par dana za komentare i eventualne ispravke ako to korisnici odrede), a ako ne stigneš zbog obveza, onda ću ja predložiti neki drugi članak, pa ćemo srednji vijek nominirati nekom drugom prilikom.--Seiya (razgovor) 11:17, 14 rujan-септембар 2015 (CEST)
Već? Sorry, ja sam, kao što se da pretpostaviti, u malo većoj gužvi u poslednje vreme. Tek sam završio odeljak "New societies". Požuriću što više budem mogao i nadam se da ću završiti do kraja sedmice. Sorry :( --Igor Windsor (razgovor) 15:39, 15 rujan-септембар 2015 (CEST)

[9] Javio se pravi. Kako ti ono glasi sažetak kad počinješ članke?--95.156.144.49 06:40, 19 rujan-септембар 2015 (CEST)

Mislim da nema smisla trošiti vrijeme na to, pogotovo kada administratori na hr wiki vjeruju da je Zemlja ravna ploča i da na nebu sjaje dva Sunca.
Ipak je komično kako Britanska monarhija tamo u pola izvora ima pogrešan predložak. Druga je komičnost da time nesvjesno priznaju srpskohrvatski jezik na hr wiki, kada stalno identično preuzimaju sa nas. Očito hr wiki ne može opstati bez sh wiki.
P.S. Zato ti savjetujem da ubacuješ što više srbizama u članke ovdje, da ih izludimo. :-)
@95.156.144.49
Razumijem što ste htjeli reći, ali ste opet u krivu: nitko ne prigovara ovdje da se članci kopiraju sa sh ili hr ili bs ili sr wiki. Međutim, kopirani članci se ovdje odavno više ne koriste kako bi se predložili kao kandidati za jubilarne članke (na sh wiki se "sitniš" od novih 1.000 članaka ionako ne smatra povodom za jubilej, već jedino ako je barem 50.000 novih, ili količina članaka od 2/3 hr wiki) ili izabrane članke - dok se na hr wiki članci kopirani sa sh wiki najozbilnije prezentiraju kao "novi", po principu "hvalim se tuđim perjem". Novi, jubilarni članak? Na hr wiki su Britanskoj monarhiji "zakasnili" čestitati nastanak godinu i pol[10]. --Seiya (razgovor) 12:52, 19 rujan-септембар 2015 (CEST)
Ahahaha, pravo me nasmija. Ne kiti se botovskim perjem: od tih 50.000 bot je naštancao 49.900, i u svom neznanju pravi ovakve [11] derneke u historiji izmjena. Ostali sitniš je napravilo par korisnika (koji se mogu izbrojiti na prste).--95.156.180.32 15:31, 19 rujan-септембар 2015 (CEST)

@95.156.144.49
Prije svega, zašto se ne obraćaš pravim nickom? Čemu anonimnost? Ne grizemo, slobodno se predstavi pa da "popričamo" kao ljudi. Ti uistinu misliš da je hrw superiorna ovom projektu? U čemu? Pogledajmo činjenice:

  • Broj članaka je ovdje višestruko veći. Iako je dobar dio u prošlosti proizveden botovima, ovdje se pravi enciklopedijski članci svakodnevno pišu, mnogo više nego na hrw. Pogledaj načas na koji način raste hrw? Popisima živih vrsta, popisima tijela dubokog svemira, popisima nogometnih reprezentacija....popisima... Ne vidim velike razlike u odnosu na botiranje. Ti to zoveš enciklopedijski sadržaj? Ti to zoveš enciklopedija? Wikipedija bi trebala biti servis korisnicima, trebala bi im služiti. Čemu služe svi oni popisi osim nečijim iluzijama o veličini i važnosti? Ako i osvane neki članak, uglavnom je prepisan sa Hrvatske enciklopedije ili drugih stručnih enciklopedija preko dopusnica (čast izuzecima, kojih je smiješno malo). Pitam opet, gdje je tu servis građanima, ako oni istu stvar mogu dobiti drugdje? Čemu to kopiranje sadržaja osim što služi hranjenju vaših iluzija?
  • Proizvodnja članaka velikih dimenzija i visoke kvalitete ovdje je takva da ne bi imali problema imati tri izabrana članka tjedno. Pitam te, kako je na hrw? Kada se zadnji put na hrw pojavio članak od 70kb ili 100kb a da nije popis živih vrsta? Hrw je nekada bila nešto, imala je suradnike koji stvaraju, danas je ništa. Još malo i neće imati od kuda nalaziti kandidate za izabrani članak. Griješim, imati će, sa srpskohrvatske wikipedije.
  • Uza sve probleme koje imamo, međuljudski odnosi su ovdje daleko bolji od onih na hrw. Admini na hrw su svojom arogancijom i maltretiranjem otjerali sve neistomišljenike i stvorili ideološki homogen projekt. Broj suradnika na hrw se od 2009. do danas smanjio sedam puta, to je činjenica. Odlično administriranje projektom, nema šta.... Hrw sada funkcionira kao portal nacionalističke i konzervativne desnice i to se ciljano nastojalo postići. Sramota koju je hrw pokupila u rujnu 2014. proširila se regijom i svijetom. Da se tako nešto desilo mojom krivicom od sramote bi odselio na Kamčatku, a vrli hrw admini su i dalje uvjereni da je to bio plod srbočetničkojugokomunističkoelgebeteovskolijevoliberalne urote. Ovo već ima i svoj naziv.

Nekada je hrw bila nešto, bila je življa, produktivnija i tolerantnija. Sada je samo olupina od projekta koja egzistira na staroj slavi. A ti i dalje živi u iluziji da su oni (vi) bolji od nas.--Wolmar (razgovor) 01:29, 20 rujan-септембар 2015 (CEST)

Sve ovo ostalo što si napisao je toliko bezvrijedno da ne bi moglo biti objavljeno ni index.hr. Još da si odgovorio na prvo pitanje bilo bi dobro.--95.156.180.32 06:48, 20 rujan-септембар 2015 (CEST)
Već vam je odgovoreno: sh wiki članke identično kopirane sa drugih Wikipedija ne predlaže za jubilarne ili izabrane članke.--Seiya (razgovor) 11:42, 20 rujan-септембар 2015 (CEST)
Ne sjećam se da sam tebi postavio pitanje, tako da bi te molio da se posjetiš na onu izreku o loncu i poklopcu.
Prijatelju, činjenice su ti gore iznesene. Ako ti želiš tražiti utjehu u iluziji slobodan si to činiti. Mala djeca se tješe njišući se i sišući palac. Pokušaj, možda i tebi pomogne. Zamolio bi te i da ne koristiš moju stranicu za razgovor na isprazno kritiziranje. Iznesi argumente i dobro si došao, započni konstruktivnu razmjenu ideja i dobro si došao, ali ovakve isprazne fraze ja doživljavam kao čin osobnog uznemiravanja. Ubuduće ću zamoliti administratore za zaštitu. Ugodna večer.--Wolmar (razgovor) 20:45, 20 rujan-септембар 2015 (CEST)
Ja sam samo postavio kratko i jasno pitanje na koje nema odgovora, a mogao je biti (isto tako) kratak. Žao mi je kad voliš održavati satove MPV (ako znaš šta je to).--95.156.170.187 06:46, 21 rujan-септембар 2015 (CEST)

Važi. Kada nađem vremena uradit ću visoki srednji vijek. --Duma (razgovor) 17:27, 19 rujan-септембар 2015 (CEST)

Ja najvjerojatnije danas završavam visoki srednji vijek, a zbog fakulteta neću biti u prilici raditi na ranom i kasnom, tako da to ostavljam tebi i Igoru ako budete imali volje da uradite. Također bi bilo dobro poplaviti sve crvene poveznice u uvodnom dijelu visokog srednjeg vijeka.
Također, vidim da srednjovjekovna umjetnost dobro ide; međutim naslov Bizantska umjetnost, paragraf drugi, prva rečenica, jedan dio si promašio. Lijep pozdrav. --Duma (razgovor) 14:57, 1 oktobar-листопад 2015 (CEST)

Periodizacija uredi

Prvo, čestitke ekipi i tebi za izvanredan članak! :) Doprinos je enorman :) A drugo, a sad će ispasti da sam se onim prvim bezobrazno ulizivao, s obzirom da vidim da te periodi i epohe idu, kad jednom dođeš na projekt koji će se baviti modernizmom, modernom, avangardom i postmodernizmom, bilo bi mi drago da se uključim, s obzirom na vlastiti interes i preokupaciju istim :) (mislim, nije da prijetim, ali ne bi bilo dobro da razljutite admina, pogotovo ako se u obzir uzmu priče koje kruže o meni :P) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:38, 1 студени-novembar 2015 (CET)

Da, razumijem :) To je dovoljan razlog i nadam se da će se to riješiti što brže i što bolje po tebe pa da ćemo ponovo profitirati od tvojih doprinosa :) Svakako, bit će mi drago uhvatiti se u koštac s XX. stoljećem... toliko se dugo nisam bavio čistom teorijom da mi je počela nedostajati :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:54, 2 студени-novembar 2015 (CET)

Alaviti uredi

Može, ali treba doći na radni red jer trenutno imam raspored. --Orijentolog (razgovor) 21:37, 17 студени-novembar 2015 (CET)

Nemoj se zamarati ispadima Žabara, riječ je o onim drskim došljacima koje su jugokomunjare dovlačile s ciljem da degradiraju milenijumsku građansku uljudbu (opširnije). --Orijentolog (razgovor) 16:46, 24 decembar-просинац 2015 (CET)

Važi, sutra ću napraviti spisak, gdje da ga postavim? --Duma (razgovor) 02:18, 6 decembar-просинац 2015 (CET)

Gotovo :) --Duma (razgovor) 13:02, 7 decembar-просинац 2015 (CET)

Također sam pronašla i ovu stranicu na en wiki, možda bude od koristi. --Duma (razgovor) 09:54, 11 decembar-просинац 2015 (CET)

Patrola uredi

Predložen si za patrolera (kao i Seiya) pa molim te potvrdi zahtjev ispod prijedloga. Nije ništa specijalno niti je velika odgovornost, vidim da ponekad pregledavaš nedavne izmjene, a ako su OK onda bi samo kliknuo [Označi kao patrolirano] i time bi pročistio listu nepatroliranih uređivanja (ovako radimo dvostruki posao). Nekad aktivni patroleri su u dezerterstvu pa se nakupilo na desetine vandalizama, upravo ih čistim. --Orijentolog (razgovor) 02:48, 3 januar-сијечањ 2016 (CET)

Glede patrole, ukratko:

  • Nepatrolirane izmjene na listi nedavnih izmjena su označene crvenim uskličnikom (ostalo su iskusni autopatrolirani korisnici), a ako tražiš samo nepatrolirane udreš na Sakrij označene.
  • Lista nepatroliranih izmjena sadrži maksimalno 5000 komada i to u vremenskom rasponu od zadnjih 30 dana. Ovo potonje se lako označi jer je ponuđeno, dok za 5000 moraš upisati dodatnu nulu gore u link. Takva lista ti je ovdje (trenutno čista jer sam je sredio).
  • Stvar patrole je jednostavna, ako je izmjena uredna udreš na [Označi kao patrolirano], ako nije onda na [Vrati!] (status vraćaća ćeš dobiti u paketu).
  • Srećom po nas, velika većina anonimnih i usputnih izmjena je uredna, bar 80-90% njih.
  • Vandalizmi su najčešće lako prepoznatljivi, a kada nisi siguran najbolje ti je prvo provjeriti druga uređivanja spornog korisnika/IP-a jer ako je ranije uređivao dobro onda vjerojatno tako i nastavlja, a ako je izvodio gluposti i bio upozoravan na SZR onda je druga priča.
  • Ako vidiš da netko radi barem dva vandalizma ili besmislena uređivanja, stavi mu {{subst:test2}} na SZR. Time će ga se i obeshrabriti, i ostati će evidentiran kao problematičan (olakšavaš posao drugom patroleru ako ga bude ispitivao).
  • Kod svakog spornog uređivanja preporučljivo je pregledati historiju članka; ponekad se može desiti da izmjena izgleda nevaljana ali je u pitanju nespretan pokušaj popravljanja nečeg što je zakuhao netko prije njega.
  • Najčešći tipovi nekonstruktivnih uređivanja su brisači tekstova, lokal-patrioti tj. srbizatori/kroatizatori koji mijenjaju ije/e, istoriju/historiju i srodno, te djetinjasti anonimci s mijenjanjima godina rođenja i dr. Prve lako prepoznaš, a kod drugih provjeriš na kojem je standardu tekst odnosno provrtiš preko interwikija je li zbilja popravlja datume ili se igra. Često se naleti i one nepismene koji nabacuju rečenice bez afrikata i bjelina iza točke, to slobodno vrati po kratkom postupku jer nismo osnovnoškolski učitelji da trčimo za njima i popravljamo.
  • Ako netko radi višestruka uređivanja (zna biti i na desetke), uzmeš kao uzorak 5-6 izmjena i ispitaš valjanost. Ako su uredne, onda je vjerojatno i ostatak takav. Recentni primjeri su ti anonimci koji dopunjavaju statistike nogometaša, zatim telenovele i TV serije (npr. Lud, zbunjen, normalan), istaknute ličnosti u člancima gradova, zamjena kvalitetnijih slika i fotografija, te članci o datumima. Sva su uredna iz mog iskustva, uz razliku što za potonji slučaj imamo jednog vrijednog suradnika (IP ‎62.68...) koji općenito radi izuzetno dobro, ali ponekad opali duplikat u datumima (v. ovdje). Srećom, takva uređivanja prepoznatljiva su mu po boladnom četveroznamenkastom plusu u bajtovima (ono zeleno +5678). Zamolio sam ga da ne radi to, ali nastavlja i ne komunicira preko SZR. Čudak. U svakom slučaju, sve ostale izmjene su mu besprijekorne.
  • Patroliranje je najlakše kad se nakupi, dakle nije potrebno raditi na dnevnoj bazi, svakih tjedan ili desetak dana je sasvim OK.

To je to što ti mogu reći o patroli, iz svog prebogatog trodnevnog iskustva. --Orijentolog (razgovor) 10:17, 6 januar-сијечањ 2016 (CET)

Stoprocentno tačno. --Orijentolog (razgovor) 16:18, 8 januar-сијечањ 2016 (CET)
Orijentolog da bi vracao izmene treba da bude Rollbacker. --Kolega2357 (razgovor) 00:57, 29 januar-сијечањ 2016 (CET)

Teodiceja uredi

Ok, sve je u redu. Pozz.Matthew Nimetz (razgovor) 01:29, 29 januar-сијечањ 2016 (CET)

Nastavak uredi

Bok, završila sam kasni srednji vijek i danas ću tokom dana dopuniti popis neophodnih članaka sa crvenim poveznicama iz njega. Treba li ti pomoć sa neoklasicizmom? Jedva čekam da bude gotov :) Sada se bacam na srednjovjekovnu književnost. --Duma (razgovor) 13:18, 1 februar-вељача 2016 (CET)

Ok sretno sa poslom, nadam se da će sve dobro proći :) --Duma (razgovor) 13:02, 3 februar-вељача 2016 (CET)

Rollbacker uredi

Predlozio bih te da dobijes rollbacker prava ako nemas nista protiv. Vidim aktivno vracas vandalizme.   --Kolega2357 (razgovor) 10:49, 7 februar-вељача 2016 (CET)

[12] Vec si bio predlozen da dobijas rollbacker mozda niko nije video najverovatnije ovaj predlog. [13] Napisao sam komentar OC Ripperu da dobijes prava. --Kolega2357 (razgovor) 10:54, 7 februar-вељача 2016 (CET)

De izbriši stranice dio 8band), i twisted sister

Rat u Siriji uredi

Znam situaciju, ali što je tu je kad se nema puno vremena za tako kompleksan rad o temi gdje se stanje mijenja iz dana u dan. O Jemenu koji je isto tako aktualna ratna tema niti nemamo članak. Slobodno možeš nadopuniti i ja sigurno neću zamjeriti. Recept za dobar rad (i neutralnost) je da npr. s jedne strane uzmeš britanski BBC i američki CNN, a s druge ruski RT i iranski Press TV, pa ako se sadržaj s obje strane poklapa onda ga uzmi za vjerodostojan podatak. Na ovom projektu vidio sam svašta, od tvrdnji da je RT "najobjektivniji" medij današnjice, do onih da medije treba vrednovati na temelju nekih bizarnih free-lista koje sastavljaju organizacije sa sjedištem u zemljama koje dakako imaju "najneutralnije" medije. Oba viđenja su tragikomedija. --Orijentolog (razgovor) 23:17, 15 februar 2016 (CET)Odgovori

Dvaput izabrani uredi

Zamolio sam ih da uklone takve sporne članke. Ispada na kraju da bi mi trebala dvostruka nagrada za svaki izabrani.--Seiya (razgovor) 13:01, 25 februar 2016 (CET)Odgovori

Vidim da su me staljinisti na HR Wiki blokirali tamo na godinu dana, vjerojatno iz zahvale što sam im poklonio (kopirani) izabrani članak kada sami više nemaju drugih tema. Kad malo razmislim, prilično je komično: biraju članak za izabrani, a autora blokiraju i "kažnjavaju". No, neka se djeca igraju. I neka što više kopiraju članaka sa SH Wiki, da se što više srpskohrvatskih riječi proširi i na HR Wiki :-) Očito da su bili jako nervozni pronaći bilo kakav izgovor da se riješe neistomišljenika, a nisu ga dobili, pa su opet po staroj NKVD metodi izmislili bilo što i svejedno osudili.
Inače, malo sam pogledao njihove nedavne izabrane članke, jesi vidio ovaj biser? To kao da je napisao netko iz News-Bara.--Seiya (razgovor) 11:30, 27 februar 2016 (CET)Odgovori
Istina. Ja mislim da su si oni dugoročno skratili svoj život za negdje 10 godina od tolike mržnje i stresa, to jednostavno nije zdravo, niti tjelesno niti duhovno. Vidjeti u svakoj normalnoj rečenici povod za dizanje tlaka je meni neshvatljivo. No neka im, njihov potez mi je jednako bitan koliko i taj da mi netko zabrani da pišem na Dzongkha Wikipediji.--Seiya (razgovor) 11:44, 28 februar 2016 (CET)Odgovori

Savjet uredi

Kad sam otvorio ovaj članak (s bs.wiki) i usporedio što vodi na njega u kontrastu na ono što vodi na bs.wiki, primijetio sam da imaju prilično više materijala o tematici, i to svježeg. Ako procijeniš da su članci uredni, mogao bi ih prebaciti ovdje kad uhvatiš vremena. --Orijentolog (razgovor) 02:46, 28 februar 2016 (CET)Odgovori

Evo i mene sa savjetom, da se prikrpim Ramzesu... dakle, zamolio bih te samo da, kada napišeš neki članak vezan uz Češku, isti dodaš na popis Wikiprojekta (onaj donji s dodatnim člancima) kako bi se mogla realizirati konačna bilanca stvorenih članaka. Ako želiš, možeš se dodati i na popis sudionika Wikiprojekta. Čujemo se i hvala na pomoći :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:47, 2 mart 2016 (CET)Odgovori

Apulija ili Puglia uredi

[14] Posto Ripper nije trenutno na wiki moze li pomoc oko ovoga? --Kolega2357 (razgovor) 02:54, 2 mart 2016 (CET)Odgovori

Pywikipedia uredi

Da li umes da radis sa pywikipedia skriptama u python programskog jeziku? --Kolega2357 (razgovor) 22:06, 8 mart 2016 (CET)Odgovori

[15] Pywikipedia jesu malo kompliovane skripte jel bi znao nekada pomoci sa AutoWiki browserom? --Kolega2357 (razgovor) 22:45, 8 mart 2016 (CET)Odgovori

[16] Odavde ga mozes skinuti. Samo treba da ga raspakujes, pokrenes i ulogujes. --Kolega2357 (razgovor) 22:56, 8 mart 2016 (CET)Odgovori

Vis uredi

Vidim da si sam sebi zadao ogroman zadatak [17], preveden sa talijanskog. Biti će sigurno kandidat za izabrani, zar ne?--Seiya (razgovor) 14:13, 22 mart 2016 (CET)Odgovori

A da napraviš zasebnu kategoriju "Bitka kod Visa"? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:42, 4 juni 2016 (CEST)Odgovori
Pratim te kako radiš na članku i samo sam čekao kad ćeš dovršiti da to kandidiram :D Svaka čast :) Kategorija je lakša, iskreno, za manevriranje i možeš u nju ubaciti sve one članke koji ne bi imali posebnu kategoriju, a tiču se bitke :) Neće biti jedna od većih kategorija, ali s obzirom na trud oko članka, svakako korisna :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:51, 4 juni 2016 (CEST)Odgovori
Točno znam kako ti je xD Ali, dođeš do jedne točke kad više ne možeš prestati, moraš održati standard, a ne da ti se više raditi na tome :D Ali, glavno je da smo mi dobili jedan hvalevrijedan uradak ^^ I... sretno ti s time :D To će biti zanimljivo promatrati :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:14, 4 juni 2016 (CEST)Odgovori

Vračevi, alkemičari i plague doctors uredi

Kako znam da se ti time baviš, a i napravio si priličan doprinost kod Češke, možda te mogu zainteresirati za ovog vrača i alkemičara? :D Naravno, projekt je tek započeo, barem aktivno, pa nema žurbe, ali čisto da znam mogu li računati na tvoj doprinost tu :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:10, 5 juli 2016 (CEST)Odgovori

Odlično, hvala lijepa! :) Kad već ne mogu računati na pomoć nekih, jer su kao konj... imaju samo jednu temu, a za ostalo su beskorisni :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:49, 5 juli 2016 (CEST)Odgovori

Prijedlog uredi

Sada sam na odmoru, mogla bih ti pomoći sa neoklasicizmom ako želiš? --Duma (razgovor) 16:49, 6 juli 2016 (CEST)Odgovori

Sasvim razumijem osjećaj :) Javi kako želiš da podijelimo. Ono što meni pomaže kod ovako dugih i napornih članaka je da svaku rečenicu stavim u novi red, bude preglednije i psihički podnošljivije za raditi - barem meni. Lijep pozdrav :) --Duma (razgovor) 22:36, 6 juli 2016 (CEST)Odgovori

Gotovo, javi idući dio. Lijep pozdrav :) --Duma (razgovor) 13:57, 7 juli 2016 (CEST)Odgovori

Evo, još moda pa ćeš ga se riješiti :) --Duma (razgovor) 19:41, 11 juli 2016 (CEST)Odgovori

Turci uredi

Pratim, ne boj se. ;) --Orijentolog (razgovor) 00:38, 16 juli 2016 (CEST)Odgovori

Pitanje ostaje hoće li (moguće) nove vlasti nastaviti s tom prljavom politikom, jer teza da ih Erdogan pomaže zbog "islamizma" je bizarna, iluzorna korealcija. Da je tako, Hameneija bi se po istom principu moglo nazvati velikim sekularistom, uzimajući u obzir da pasdarani ratuju po Siriji. Gledano strogo u turskim okvirima, protiv njihovog socijalnog konzervativizma nemam baš ništa protiv, štoviše, mislim da bi svijetu bilo u interesu da krenu u tom pravcu. Valjda znaš da je prije 100 godina Turska bila centar sunizma i da su njihove autoritete slijedili svi živi od Maroka do Jemena, a kada je to s Ataturkom nestalo, otvoren je prostor za salafi/vahabi ekipu iz Saudijske Arabije. Posljedice toga da oni najviše utječu na milijardu sunita vidiš i sam. Opet, daleko je Erdogan od toga da napravi nešto po tom pitanju, sve se svodi na furanje geopolitičkog neoosmanizma koji mu je, eto, ostao uklješten zbog Iranaca i Rusa. --Orijentolog (razgovor) 01:24, 16 juli 2016 (CEST)Odgovori

Pa to sve i govorim. :) Više sam reagirao na neka tumačenja naših pop-medija (tipa Index) u kojima se stvari simplificiraju i reduciraju na neku binarnu kozmičku borbu između sekularizma i islamizma. Eh, da je svijet tako jednostavan... Erdogan je u biti jedan klasični populist i ništa više, a to što neki uzimaju demagogiju o sultanu zdravo za gotovo je njihov problem. Ni ja nemam baš povjerenja u uspješnost puča, al treba pričekati još bar dan-dva. --Orijentolog (razgovor) 03:10, 16 juli 2016 (CEST)Odgovori

O da, al ovo je tek početak, uskoro ćemo gledat sapunicu dužu od Sulejmana. --Orijentolog (razgovor) 13:51, 18 juli 2016 (CEST)Odgovori

Qui-Gon Jinn uredi

Kako je rekao Qui-Gon Jinn u SWI: "There's always a bigger fish". Pri čemu bi, u duhu jezika, riječ "fish" trebalo, barem bi tako bilo najuputnije, prevesti kao "idiot". Od mizernih i nepostojećih kriterija za izabrane članke, preko osjetnog i drastičnog pada kvalitete pa sad i do ovih medeka i tkoznakoga... projekt koji doista treba ili ugasiti, ili izbrisati i krenuti kao tabula rasa. Meni je jedino žao što mi kao projekt, iako je to, čini mi se, problam Wiki in general, privući nove, mlade ljude koji će nas starosjedioce zamijeniti u jednom trenutku :/ --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:25, 20 juli 2016 (CEST)Odgovori

Minusi i plusevi uredi

To što si protumačio da je pisano tebi je minus (udariti po korisniku bez mrlje u karijeri na sh.wiki bilo bi zbilja van svake pameti). Bez obzira, ovako suzdržan odgovor je plus zbog kojeg si učlanjen u "vječno hladne glave", što je po meni ključna karakteristika svakog (potencijalnog) admina. Ja eto nisam među vama, naprotiv, dovoljno je da ovaj poremeti jedan parametar u nekom sporednom šablonu i već mi pukne film. O imbecilnom rovarenju po kategorijama i vlaškom ukusu stilizacije infokutija da i ne govorimo. --Orijentolog (razgovor) 00:49, 12 august 2016 (CEST)Odgovori

Sve zavisi o tome kako ću stajati s vremenom, idućih tjedana biti ću prilično zauzet. Da imam neograničeno slobodnog vremena, mogao bi svaki mjesec sastaviti po jedan takve veličine... :) --Orijentolog (razgovor) 18:13, 15 august 2016 (CEST)Odgovori

Zapadno slikarstvo uredi

Pozdrav, namjeravam početi s prevođenjem jednog većeg članka, Zapadno slikarstvo. Htjela sam te pitati da li bi mi imao volje pomoći s njim? Namjeravam uzeti na sebe sve do 20. vijeka, ali možemo napraviti i drukčiji raspored koji bi ti više odgovarao. Također, ne moraš uzeti sve što je preostalo, ali svaka je pomoć dobrodošla. Bilo bi super kada bi pomogli i drugi korisnici, s obzirom na veličinu članka. Lijep pozdrav :) --Duma (razgovor) 17:33, 30 august 2016 (CEST)Odgovori

Wolmare, gotovo je :) --Duma (razgovor) 17:39, 16 novembar 2016 (CET)Odgovori

:D uredi

Wolmaaaaaaaaar! :D Mogu reći, danas mi se samo dobre vijesti redaju, a tvoj je povratak samo nastavak! Glad to have you back, ol' chap! ;) --E.A.Poe 17:28, 10 januar 2017 (CET)Odgovori

Pa čuj, s obzirom da smo u jednoj fazi bili aktivni, maltene, samo Ripper, Vitek i ja - tvoja usporedba je skroz prihvatljiva! :D Svakako, iako sam znao da je odmor privremen, drago mi je da si natrag! :) Što ima ovdje? Osim što smo imali serijski nalet raznoraznih tipusa (da, to je eufemizam), nekoliko vandalskih incidenata, pokušaj defamiranja na Meti i evo, sada navodno Johnnyja Štulića osobno preko posrednika... sve u svemu, all in a days work! :D Je li itko otišao? Kolega nas je napustio, ne znam jesi li ti bio tu kada se to dogodilo, isto tako i Seiya... a ostalo je, više-manje, ostalo isto... neki nas, doduše, na moju žalost, nisu napustili *sighs* Kao što sam ja bio rekao, nije nama toliki problem odlazak ljudi, figuriramo mi - problem je nedolazak novog kadra, a tu nemamo nekih konkretnih solucija :( Pretpostavljam da si sada tu na duže staze? --E.A.Poe 19:26, 10 januar 2017 (CET)Odgovori
Kolega je navodno nešto petljao s botovskim izmjenama pa su ga ovi s Mete blokirali i... eto, više ga nema. Zašto točno i kako, ne znam, ali to je bio tijek događaja. Što se odlaska velikih poglavica tiče, ovakvi tipovi uvijek kukaju za takvim tipovima... što očekivati od pustinjskog korova. Što se defamiranja tiče, stupidan pokušaj Janeva, koji je izgubio sav kredibilitet da spasi što se spasiti da... odbijen je, na kraju, na svim mogućim instancama, a meni žao jer sam na kraju shvatio da napadanjem jednog trola, branim drugog :/ --E.A.Poe 20:15, 10 januar 2017 (CET)Odgovori

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTest uredi

Reference

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading) uredi

Reference

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Dobro došao natrag uredi

Lijepo je opet vidjeti tvoje korisničko ime na Pijaci i drugdje. Živio! --Conquistador (razgovor) 17:30, 17. januara 2017. (CET)

Re: Kako se ne bih sjećao?! Dovoljno je da pretražim vlastitu razgovornu stranicu na riječ "portal" pa da vidim kako vrijeme prebrzo leti. :/ Nekako mi se najviše po glavi mota biografski portal pa će on ići prvi. Najdamo se čim prije. Kad budem počeo raditi na njemu, javit ću ti da počneš oštriti pero. :) --Conquistador (razgovor) 04:01, 21. januara 2017. (CET)

Jezik interfejsa uredi

FYI: [18]. --Nemo bis (razgovor) 20:59, 17 januar 2017 (CET)Odgovori

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey uredi

(Sorry to write in English)