Pozdrav, WizardOfOz! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!


Template za avione uredi

Trenutno postoji template "Avion (SR)", temeljen na srpskoj Wikipediji, ali je on prikladan za civilne avione. Budem vidio može li se na brzinu nešto iskombinirati za avione općenito. --OC Ripper 14:51, 19 srpanj-јул 2008 (CEST)

OK, ubacio sam s bosanske "Infokutija avion (BS)". --OC Ripper 15:00, 19 srpanj-јул 2008 (CEST)


Vandalizam uredi

Budem pogledao koliko je stvar ozbiljna. --OC Ripper 23:04, 21 srpanj-јул 2008 (CEST)


Springfield uredi

Budem napravio članak i o arsenalu, i o firmi. Izraz Springfieldska puška je nešto u rangu članka za razvrstavanje. --OC Ripper 13:01, 26 srpanj-јул 2008 (CEST)


Otkud ti uredi

) --Eastonwest 18:12, 26 srpanj-јул 2008 (CEST)

Znam, u nekoliko etapa ja sve doradim, pa tek onda prevedem s nešto sprskih riječi. Pozdrav.  --Vatrena ptica 20:46, 26 srpanj-јул 2008 (CEST)

Pa nije bilo sve na hrvatskom, ono mi izgleda katastrofa, zbog toga što je bez prijevoda, prepisan s sr.wiki, zato mi se malko učinilo da treba prevesti, u smilsu, ostavila sam nešto srpski. Ali, pokušat ću doraditi.--Vatrena ptica 20:48, 26 srpanj-јул 2008 (CEST)

Moji su izvori hrvatska wikipedija na kojoj također pišem i gdje sam prijavljen, a na srpskohrvatskoj tek nešto ovako napišem, također proučavam egipatsku mitologiju na engleskoj wikipediji i u mnogim knjigama.--Lord Valentinijan 19:02, 27 srpanj-јул 2008 (CEST) A koja su to upozorenja koja dobivam? Ona se ne tiču mog znanja, nego nekih ... hmm... grešaka.

Jeste li vi prijavljeni na bosansku wikipediju, jer upravo sam uredio Geb i tamo se prijavio, a početnu poruku je poslao suradnik imenom Seha.--Lord Valentinijan 20:21, 27 srpanj-јул 2008 (CEST)


Ja napravih zbrku. Nisam video da već postoji članak pa eto sad imamo dva sa nešto drugačijim naslovom.
Kao da ih spojimo? --Nenad 01:20, 30 rujan-септембар 2008 (CEST)


Lokalizacija na betawiki uredi

Budem pogledao. --OC Ripper 13:25, 5 siječanj-јануар 2009 (CET)

en:User:3D sa hr je engleski stari račun. Molim te, nemoj bs:Korisnik:Mimihopps pretvarati u čarapu. Centralni suradnički račun je promijenio suradničko ime. To je rad na više Wikipedija odjednom. Ne znam kako da ti se obratim na bs.wiki, pa ovako moram preko drugih. Molim te, nije namjerno, znamo da je zabranjeno otvarati više računa na jednoj wiki i to stvarno nismo htjele, 3D sa hr je engleski. Ionako, molim te bez uvrede, razmisli da li bi neko ko se zove Mimihopps to željeo promijeniti u 3D sa hr? Molim te, nemoj blokirati, stvarno je sestrama i meni važan rad na svim regionalnim Wikipedijama. Mi smo otvorile račune na njima, a onda je 3D otvorila centralni račun i suradnička, tj.korisnička imena su se izmijenila.

Još jednom, molim te deblokiraj... --Cucak mali 00:33, 21 maj 2009 (CEST)Odgovori


Promjena korisničkog imena uredi

Trebalo bi biti OK. --OC Ripper 19:50, 19 oktobar-листопад 2009 (CEST)

Aktivnost uredi

Aktivna sam ovdje zato što mi je na poslu pakao, pa ovdje luftam glavu. I naravno, zato što se nadam da će jednom zaživjeti jedinstvena južnoslavenska/neoštokavska/štatigajaznamkakojenazvati wikipedija. Hr.wiki sasvim je zatrovana nacionalizmom, i od tamo sam pobjegla vrišteći. Maria Sieglinda von Nudeldorf 17:10, 30 oktobar-листопад 2009 (CET)

Šablon za prvi svjetski rat uredi

Izbacio sve linkove. Tako je, zasad, najjednostavnije. --OC Ripper 10:07, 31 decembar-просинац 2009 (CET)

Čestitka uredi

Sve najbolje za 2010. i tebi. --OC Ripper 19:05, 31 decembar-просинац 2009 (CET)

Traženje uredi

Tražim i tražim gdje sam već s tobom bio u razgovoru (user:Seha), ali te nigdje ne mogu naći. Hvala na obavjesti--Rjecina2 14:51, 4 siječanj-јануар 2010 (CET)

Baš i ne. Radio sam mnogo s user:Ceha i to me je malo pomutilo--Rjecina2 15:20, 4 siječanj-јануар 2010 (CET)
,a na bosanskoj me administrator CERminator ugodno dočekao pa sam se nakon toga više bavio srpskom nego bosanskom (a to stvarno mnogo znači). User:Ceha se bavio pravljenjem mapa. Možeš ga naći na engleskoj ili commonsu.
Možeš i ti reći svoj komentar o tekstu Raspad SFRJ tako da komentari budu iz svih država :)--Rjecina2 15:49, 4 siječanj-јануар 2010 (CET)
Spomenuo sam Plitvice, ali to si preskočio :)
Onaj zadnji dio će biti pobrisan. Kako će izgledati imaš na stranici za razgovor od našeg administratora (Rippera). Plus to što sam kod njega napisao još ću malo reći u ulozi JNA koja odbija štiti ustav SFRJ 1988. kada predsjedništvo glasa 7:1, JNA zahtjeva 8:0, a 1991. kada se glasa 4:3 (na jednoj sjednici zbog "kašnjenja" Slovenca) vojska zahtjeva 5:3 i ponovno odbija intervenirati.
Moje razmišljanje o raspadu je jednostavno. Albanski nacionalizam je zapalio Srpski koji će zapaliti Slovenski i Hrvatski. Glavna krivnja Srbije u tekstu je njeno rušenje jugoslavenskog ustava (antibirokratske revolucije), a to je inače teorija jugoslavenskih rukovodioca osamdesetih godina (prije nacionalizma).
Rat je po meni potpuno nevažan za ovu priču jer je on nuspojava raspada države--Rjecina2 16:18, 4 siječanj-јануар 2010 (CET)
Sad sam ono rješio pa ćemo se kasnije dogovarati. Ako ne bude OK za sve, možemo zadnji dio i pobrisati...--Rjecina2 17:43, 4 siječanj-јануар 2010 (CET)
Pojavila se dosada s bosanske na hrvatsku wiki pa da te pitam što je učinio na bosanskoj korisnik:TomislavDretar ‎ . Vidio sam da mu je glavni account na bosanskoj wiki odblokiran pa ništa ne shvaćam ??--Rjecina2 11:16, 5 siječanj-јануар 2010 (CET)
Po tvojim komentarima siguran sam da bi ti se svidio moj tekst na hrvatskoj wiki Rat u Bosni i Hercegovini zbog kojeg su me tamo napali i hrvatski i srpski korisnici :)--Rjecina2 15:03, 5 siječanj-јануар 2010 (CET)

Suradnja južnoslavenskih wikipedija uredi

Načelno sam za. O tehničkim detaljima - gdje bi "radne verzije" članaka za usuglašavanje - trebale biti se možemo naknadno dogovoriti. --OC Ripper 10:16, 15 maj 2010 (CEST)Odgovori

I ja sam načelno za - iako sam sklonija radu i suradnji na nekonfliktnim člancima, kao što su oni iz znanosti i tehnologije. Možeš staviti moje ime na Meti pod SH ekipu. Maria Sieglinda von Nudeldorf 00:56, 17 maj 2010 (CEST)Odgovori

email uredi

Vidio sam, kao što si ti pretpostavljam gledao moje razgovore na meti :) Mislim da od onoga može biti koristi za učenje novih zanimljivih stvari, ali za wiki ne. Možeš očekivati da ću se tamo pojaviti iako ja ne predstavljam hrvatsku wiki iz koje sam može se reći izopćen, iako ne i blokiran. Danas ću ovdje raditi na tekstu NDH tako da moji obožavatelji mogu naučiti nešto novo što im se baš neće svidjeti :)--Rjecina2 20:57, 16 maj 2010 (CEST)Odgovori

Uvijek se možeš logirati s IP ili s nekim drugim accountom na hrv wiki :)
Mislim da ćeš se složiti kako bi onaj tip trebao biti zanimljiv za nas (bivša juga).
Ja na žalost ne vjerujem da će ideja o jednom tekstu za tri wiki proći iako se trudim u svom piskaranju na ovoj wiki. Onaj moj tekst Raspad Jugoslavije možda, možda može proći na bosanskoj, ali na srpskoj ili hrvatskoj nema šanse. Na srpskoj wiki će trubiti o tome kako su Hrvatska i Slovenija kršile ustav, a zaboravljaju svoje grijehe, dok će na hrvatskoj trubiti kako se mora više pisati o ratu i hrvatskim žrtvama--Rjecina2 21:33, 16 maj 2010 (CEST)Odgovori
Moram priznati da me ugodno iznenadio tvoj povratak na ovu wiki :)--Rjecina2 20:54, 13 rujan-септембар 2010 (CEST)
Dobro je čuti da si se vratio i tamo. Dovoljno sam ljut da u bliskoj budućnosti zatražim kratkotrajni ip ban protiv korisnika koji nekoliko mjeseci ratuje na minimalno 3 wiki oko jedne "sitnice" (i dosađuje ovdje). Nadam se da čovjek ovo čita pa će se opametiti......--Rjecina2 21:04, 13 rujan-септембар 2010 (CEST)
Nije valjda da misliš kako sam bio preoštar ????--Rjecina2 10:25, 3 oktobar-листопад 2010 (CEST)
Nemoj tako oni ne nazadaju nego napreduju.
Na žalost dovoljno sam star da se sjećam nekih šala iz doba Jugoslavije, a jedna od njih se ticala tadašnjih parola da država uvijek napreduje. Odgovor na tu parolu o napredovanju je glasio:"Stajali smo na rubu provalije i učinili junački korak napred".--Rjecina2 23:06, 6 oktobar-листопад 2010 (CEST)
Kafić na hrvatskoj wiki :)--Rjecina2 22:34, 14 oktobar-листопад 2010 (CEST)

Možeš li ti naći neku dobru dušu koja će izgraditi interwiki bot za sh wikipediju ili ako ništa drugo da vidim originalni kod od nekog drugog interwiki bota ?-Rjecina2 22:39, 14 oktobar-листопад 2010 (CEST)

Udomaćenost na sh wikki uredi

Poštovani kolega WizardOfOz

Dobro vidiš, - a zašto da se sekiram, i natežem sa njima oko toga mogu li oni blokirati nekog tko nešto pita, i dali je to uredu? Sad imaju svojih par vrlih administratora, koji poput (neke vlade) uskoro neće imati što administrirati
Pozdrav
--Vitek 02:20, 31 oktobar-листопад 2010 (CET)

40.000 uredi

Između ostalog... Iako mi ne bi smetalo da se nekome drugome ukaže ta čast. --OC Ripper 13:20, 20 ožujak-март 2011 (CET)

Glasovanje uredi

Ja sam ovdje najzeleniji, pa čekam reakcije drugih !?--Rjecina2 21:21, 25 ožujak-март 2011 (CET)

Dobro je da si stavio u pijacu jer tamo nisam bio vidio. Jedina utjeha mi je da smo oboje nešto promašili :)--Rjecina2 23:07, 25 ožujak-март 2011 (CET)
Baš sam išao spavati kada si me ono pitao :)
Tek čitajući onaj kuburin komentar na hr wiki shvatio da ja uopće ne govorim hrvatski jezik :)
Moj wiki savjet bi ti bio da koji put pogledaš ako ti je tko poslao email ? --Rjecina2 19:32, 26 ožujak-март 2011 (CET)

Hvala uredi

Hvala na dobrodošlici :) Ti si također s hr.wiki? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:07, 26 ožujak-март 2011 (CET)

Ne, sa bs.wiki, ali blokiran na hrwiki :D Jesu i tebe blokirali kad si dosao ovdje? :D --WizardOfOz talk 14:26, 26 ožujak-март 2011 (CET)
Da... jer sam maknuo prevođenje mojih "tuđica", ali me blokiralo jer sam vaćap na staru verziju koja je krivo prevođena. Ali OK, bilo je grešaka, ali dotični nije uopće sredio greške, nego je samo preveo tuđice i to mi je zasmetalo i tako... politika tamo vodi previše, ne mogu... nakon 3 tjedna paralelno radim i ovdje i tamo, ali... idu mi na žive i politika i nacionalizam i jezični purziam i što sve ne... ja sam došao stvarati objektivno enciklopediju, ne promovirati nacionalne interese preko knjige znanja... kako sam n-puta rekao... to nije hrvatska wikipedija, nego wikipedija na hrvatskom jeziku... kao i prijevod bilo koje knjihe i mjesto nacionalizmu tu nije... Doduše, imao sam ja ovdje, davno, jedan account, ali zaobravio sam i username i pass, tako da nisam baš toliko nov :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:32, 26 ožujak-март 2011 (CET)
Mogu vec zamisliti ko te je blokirao :D Na drugu stranu je steta sto sa hrwiki idu. Ali si ovdje u dobrom drustvu. Koliko znam, ovdje jos niko nije polemisao o nacionalizmu. Steta je sto na hrwiki ne postoji razlika izmedju hrvatske i wikipedije na hrvatskom. --WizardOfOz talk 14:56, 26 ožujak-март 2011 (CET)
Zajednica nije velika, sve je pod kontrolom, a radovi napreduju... djeluje nekako skladno, a tamo... samo se toliko zakulisnih igara vrtilo i svega da sam si već odavno rekao... bude li se nastavilo, idem... ovo mi se čini kao lijepo mjesto, iako je zajednica hr.wiki (ova glavna) izgadila sh.wiki kao da je tko znam što... :( --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:03, 26 ožujak-март 2011 (CET)
To se zove nacionalizam :D Ali takvih primjera ima na svim balkanskim wikipedijama. Kad ne mozemo zaboraviti 90te. --WizardOfOz talk 15:06, 26 ožujak-март 2011 (CET)
Nažalost... samo problem je što drugi ispaštaju --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:39, 26 ožujak-март 2011 (CET)
Da. --WizardOfOz talk 16:43, 26 ožujak-март 2011 (CET)

Поздрав uredi

Ћао,драго ми је што макар на овој википедији можемо бити сарадници.--Serb1914 19:11, 2 april-травањ 2011 (CEST)

Nismo samo ovdje :D Ja imam racun i na srwiki ali sam rijetko tamo. Poz --WizardOfOz talk 20:17, 2 april-травањ 2011 (CEST)

Administrator uredi

Volio bih da mi kažeš ako ti postaneš administrator na sh wiki što će sprečiti nekog peru perića, ivu ivića da dođe na ovu wiki i kaže:"Ja želim biti administrator na sh wiki ?". Kako ćemo mu držeći se nekog pravila o jednakosti korisnika moći reći ne ?

ps. Nadam se na se ne ljutiš, ali ta nada je vrlo slabašna--Rjecina2 19:57, 2 april-травањ 2011 (CEST)

Nista ga nece moci sprijeciti kao sto do sada nije sprijecavalo nikog. Kako do sada ne postoje pravila, trebalo bi ih napisati. Mozda 500 izmjena i godinu dana rada. Ako je to problem, onda povucem kandidaturu pa cekam dok nakupim te zadane izmjene. Sto se tice administratorskog statusa, nije mi bas neophodan za rad jer vracati mogu svojim globalnim pravima. Jedino sam mislio da kad naletim na neku glupost, onda mogu pobrisati bez oznacavanja. Kao sto sam rekao, ako je problem sa premalo izmjena, onda slobodno ukloni kandidaturu dok se ne izglasaju pravila. Sto se tice alata, mislim da imam dovoljno iskustva kao birokrata i admin na drugim projektima. Osim toga ja uzimam ono da: adminship is not a big deal. Tako da sam inace za, da se svakom korisniku koji doprinosi, bilo clancima ili uklanjanjem vandalizama, a kome se vjeruje, treba dati adminski status. Ali o tome uvijek odlucuje zajednica. Ako mislis na moj COI zbog adminskog statusa na bs wiki i ovdje, tu te mogu umiriti jer ne postoje sukobi interesa. Kao sto sam naveo, ako je bilo sta sporno slobodno ukloni moj zahtijev. A sto se ljutnje tice, zasto da se ljutim? --WizardOfOz talk 20:16, 2 april-травањ 2011 (CEST)
Tek sam sada čitao onaj tvoj komentar o minimalnom broju aktivnih administratora. Za to baš i nisam znao--Rjecina2 01:02, 3 april-травањ 2011 (CEST)

Prijedlog uredi

Jesam, i uglavnom mi se čini dobrim, iako bi se o pojedinim detaljima dalo raspraviti. Glavni razlog zbog kojih bih prema njemu bio rezerviran jest moje uvjerenje kako je jedna od prednosti ove wiki upravo u njenoj "opuštenosti" i fleksibilnosti, odnosno što se njena pravila više temelje na zdravorazumskoj praksi i presedanima s drugih wikipedija nego na tekstovima koji sliče na doktorske dizertacije kaznenog prava. Naravno da se, s obzirom na povećan broj članaka i povećan broj korisnika, mora uvesti malo više reda i tako olakšati održavanje sh.wiki, ali se pri tome mora paziti da se ne dođe do situacija kada će neizbježni sporovi oko različitog tumačenja tjerati korisnike da 99 % svoje energije troše na wikiadvokaturu. --OC Ripper 17:09, 8 april-травањ 2011 (CEST)

Sretna okolnost kod "specijalaca" jest što se u većini slučajeva njihova aktivnost i krajnje namjere mogu lako prepoznati. Iskusni administratori i birokrati bi u takvim slučajevima mogli "uredovati" temeljem svog diskrecijskog prava, odnosno vlastitim tumačenjem konsenzusa zajednice. Međutim, postoje i slučajevi kada takvo diskrecijsko pravo može biti zloupotrijebljeno, a što se može spriječiti tek kada se preciziranjem pravila koja takvi administratori moraju provoditi. Svima je, na primjer, jasno da glas potpisan anonimnim IP-om ne može imati istu "težinu" kao glas korisnika koji na ovoj ili nekoj drugoj wiki kontinuirano radi godinama; problem, dakako, mogu biti "granični slučajevi", odnosno novoregistrirani korisnici za koje se vidi da imaju volje za doprinositi, ali ih odbija birokratizam i stavljanje u poziciju "korisnika drugog reda". Kao što rekoh, tvoj prijedlog mi se načelno sviđa, ali se bojim kako bi na njega mogao reagirati netko tko je prvi put došao na ovu Wikipediju. --OC Ripper 17:52, 8 april-травањ 2011 (CEST)

Čestitam ti uredi

što je tvoja kandidatura za administratora dobila snažnu podršku zajednice!

Ovom izmenom sam zaključio glasanje o tvojoj kandidaturi.

Pošto si povukao svoju kandidaturu administratorska ovlašćenja ti ne mogu biti dodeljena uprkos jasno izraženoj volji zajednice.

Žao mi je što je tokom glasanja napravljen veliki propust i što niko nije reagovao i precrtao glasove "specijalaca" koje si spominjao u svojim komentarima. U mom slučaju takav propust nije bio nameran.--Antidiskriminator 14:51, 29 rujan-септембар 2011 (CEST)

Možda nisi primetio, ali gore naveden propust nije bio jedini propust koji je pratio tvoju kandidaturu za administratora. Skrenuću ti pažnju na sledeće propuste koji su pratili diskusiju o tvojoj kandidaturi i reakcijama koje su ih pratile:
  • Nedavno je izvršeno arhiviranje tvoje kandidature iako diskusija o njoj nije prethodno zaključena.
  • Već sam se obraćao administratorima da zaključe glasanje, ali nije bilo adekvatne reakcije
  • Prošlo je 6 meseci od tvoje kandidature a diskusija nije zaključena
  • Prošlo je 2 minuta od kada sam ja zaključio diskusiju o tvojoj kandidaturi do vraćanja moje izmene
  • Prošlo je 2 minuta od vraćanja moje izmene do dobijanja poruke kojom je to što sam ja zaključio diskusiju o tvojoj kandidaturi a ne neki administrator protumačeno kao petljanje po arhivi i vandalizam.
  • Diskusija o tvojoj kandidaturi i dalje nije zaključena, iako si dobio snažnu podršku učesnika u diskusiji i glasanju. Zbog tuđih vandalizama i propusta nisi dobio ovlašćenja administratora.
Ne moraš da odgovaraš na ovu moju poruku. Žao mi je što ti, zbog vandalizama i propusta drugih korisnika za koje naravno nisi bio ti odgovoran, nisu dodeljena administratorska ovlašćenja uprkos volji zajednice. Mislim da to treba da bude jasno istaknuto u okviru diskusije o tvojoj kadidaturi, najbolje u sklopu same diskusije prilikom njenog zaključivanja.
Ono što meni najviše nedostaje nisu živci. Meni ponekad nedostaje osnov da u izmenama drugih korisnika pronađem osnov za pretpostavku dobre namere. --Antidiskriminator 16:40, 29 rujan-септембар 2011 (CEST)

Ja se izvinjavam, ali moram odgovoriti na ovo. Ja sam snažno podržao Wizarda, i podržaću ga opet (ako se kandiduje), međutim prošlost treba ostaviti u prošlosti. Antidiskriminatore, trebao si pričati sa OC Ripperom ili drugim adminom i skrenuti im pažnju da je rasprava ostala nezaključena ili da je pogrešno arhivirana (ako već misliš da je to slučaj). Korisnik koji je arhivirao glasanje jeste vrlo zanimljiv, posebno ako mu pogledamo priloge. Ja mislim da je rasprava trebala biti arhivirana, a vjerovatno je trebala biti i zvanično zatvorena, ali to opet nije razlog da mijenjaš arhivu, trebao si se obratiti nekome od administratora.--В и к и в и н др е ц и 20:18, 29 rujan-септембар 2011 (CEST)

Ajde sad se svi smirimo, nije se nista dogodilo sto ce nekog ubiti. Na jednu stranu je Antidiskriminator u pravu, na drugu stranu itako sam odustao, tako da se ne mijenja nista u tom slucaju. Molim vas nemojte sad oko toga pocinjati diskusije. Nije se nista dogodilo sto bi nekom naudilo. --WizardOfOz talk 21:27, 29 rujan-септембар 2011 (CEST)

Da li se ovo Wizarde vratio za stalno na Wikipediju? --Kolega2357 (razgovor) 21:05, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Mislis mene ili njega? --WizardOfOz talk 21:07, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Pa na tebe druze.   --Kolega2357 (razgovor) 21:09, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Da jesam, al trebace mi da se opet uhodam. Vidim odblokiran si na meti ;D --WizardOfOz talk 21:11, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)
Zadovoljstvo je vidjeti da si se vratio. Što da ti kažem osim da su mene protjerali i s ove wiki :)--Rjecina2 (razgovor) 21:15, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)
Izvini ako se mesam u ovo vezano za autopatrol, imao si taj status ovde kao i na svakoj Wikipediji do si bio globalni rollbacker. --Kolega2357 (razgovor) 21:17, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)
Ok to nisam ni primjecivao, a u pravu si. --WizardOfOz talk 21:19, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)
Da li mozes da mi pomognes kako na Meti predloziti da u globalnu grupu edit interface doda pravo Autopatrol? Inace zaboravih ti reci dok ti nisi bio aktivan na sh wiko uvedene su 5 novih korisnickih grupa i patroliranje skorasnjih izmena.   --Kolega2357 (razgovor) 21:27, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)
Mogu se raspitati, ali i sam ne znam sad. Velim skoro dvije godine nisam bio aktivan. Javim ti. Ali inace mozes pitati Pathoshild on bi trebao znati. --WizardOfOz talk 21:31, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)
Da takvo ti je pravilo bilo kada se uvodilo patroliranje na stari nacin. Inace kod nas je to uradjeno zato da bi Autopatroleri mogli signalizirati na nepatroliranje izmena. --Kolega2357 (razgovor) 21:51, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Zadovoljstvo uredi

Zadovoljstvo je vidjeti da si se vratio. Što da ti kažem osim da su mene protjerali i s ove wiki :)--Rjecina2 (razgovor) 21:15, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Ja niti ne kažem da sam lagana ili diplomatski nastrojena osoba. Poštujem korisnike koji mi ukazuju na greške, ali osoba ponovno i ponovno kritizira moj rad i pri tome ponovno i ponovno ispadne da činjenično griješi očekujem da prestane kritizirati. Ako to nije u stanju onda ne postoji nikakav razlog da ga ja poštujem pa postupam u skladu s tim.
Pogledaj i ti moj kasniji komentar na pijaci jednoj neobičnoj "ludosti" koja se ovdje izvodi.
Ti si se stvarno vratio ili ??--Rjecina2 (razgovor) 21:34, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)
Želiš reći da kada ti izmasakriraju tekst svojim izmjenama ili pitanjima za izvore ti se samo okreneš i nastaviš dalje ??--Rjecina2 (razgovor) 21:45, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)
Da me se pusti da na miru radim čak bi se redovnije vraćao jer nije nikakav problem u slobodno vreme napisati tekst i onda ga postaviti na wiki kada se ukaže prilika (jer više nemam vremena kao nekad), ali žao mi je kada se neki pojave samo da taj tekst kasnije izmasakriraju ili prilagode svojim "ideološkim" potrebama.--Rjecina2 (razgovor) 22:06, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Arhiviranje uredi

Ako nemas nista protiv ja arhiviram stranicu jedan put godisnje.   --Kolega2357 (razgovor) 00:13, 8 rujan-септембар 2014 (CEST)

UFFFFF --WizardOfOz talk 00:14, 8 rujan-септембар 2014 (CEST)

Jel imas poteskoca da ucitas moju korisnicku stranicu za razgovor?   --Kolega2357 (razgovor) 00:16, 8 rujan-септембар 2014 (CEST)