Radio Futog je lokalna privatna radio stanica iz Futoga koja emituje svoj program na teritoriji Futoga uz de facto saradnju sa Кulturnim centrom "Mladost" u Futogu.

Radio Futog
Vrsta emitiranja lokalna i putem interneta
Zemlja Srbija Republika Srbija
Vlasnik Zavičajno udruženje Futog (2019)
Razina lokalna radio-stanica
Početak emitiranja 20. 6. 1995; prije 28 godina (1995-06-20)
Službena stranica radiofutog.rs

Osnivanje i prve godine rada uredi

Radio Futog je osnovan 20. juna 1995. godine. Program Radija Futoga se emituje 24 časa na frekvenciji 99,5 Mhz.

Informativni, muzički, zabavni i komercijalno-marketinški program su osnova programske koncepcije Radija Futoga. Na talasima radija intenzivno se emituju servisne informacije od značaja za područje Futoga, slušanost radija doseže oko 23 km u poluprečniku i pokriva u celosti teritoriju Futoga.

Popodnevni i večernji program je baziran na interesantnim informacijama iz sveta muzike, filma, kulture a zastupljene su i servisne informacije u vidu najava za sutrašnji ili predstojeće dane.

Radio Futog je podržao i medijski propratio brojna dešavanja u Futogu. Od svog osnivanja emituje isključivo narodnu muziku, turbo-folk i novokomponovanu narodnu muziku.

Radio Futog se emitije uglavnom uživo. Radio Futog je radio-stanica koja emituje informativno-komercijalni program čiju programsku politiku, čine gradske vesti i informacije o dešavanjima u politici, sportu i kulturi.

Povezano uredi

Reference uredi

Spoljašnje veze uredi