Policija misli (engleski: Thought Police; novogovor: Thinkpol) je tajna policija fiktivne države Oceanije, opisana u Orwellovom romanu 1984. Predstavlja dio Ministarstva ljubavi i njen glavni zadatak je potpuni nadzor i eliminacija svih podanika koji bi mogli predstavljati potencijalnu opasnost po vladajući režim Ingsoca. U tu se svrhu služi konceptom tzv. zlomisli, odnosno "zabranjenih misli" čije je posjedovanje doslovno da netko stekne status državnog neprijatelja i bude eliminiran. Na raspolaganju su joj ne samo ovlasti nad stanovništvom koje nema nikakvih prava, nego i najsuvremenija dostignuća tehnologija i psihologije koja pružaju maksimalni nadzor.

Policija misli operira pomoću teleekrana, odnosno kamera smještenih u stanove članova Partije, a koji bilježe svaku riječ i gestu, koja se kasnije pažljivo analizira. Osim tih, koriste se i tradicionalne policijske metode kao što je široka mreža doušnika, ali i agenata provokatora koji ponekad čak stvaraju lažne pokrete otpora kako bi eliminirale potencijalne nezadovoljnike. Policija misli je najviše orijentirana na nadzor članova Vanjske partije koji čine oceanijsku srednju klasu, dok se među prolovima uglavnom nastoje identificirati i preventivno eliminirati samo oni najinteligentniji koji bi eventualno mogli voditi pobunu. Kada se potencijalni neprijatelji uhapse, odvode se u zgrade Ministarstva ljubavi gdje se podvrgavaju mučenju i pranju mozga kako bi se od njih iznudile javna priznanja o neprijateljskoj djelatnosti i molbe za milost, čime se eliminira mogućnost da postanu mučenici.

O'Brien, jedan od ključnih likova romana, je istovremeno i član Unutrašnje partije i pripadnik Policije misli.

Kao i mnogi drugi izrazi u romanu, tako je i Policija misli ušla u široku upotrebu, najčešće kao pežorativni izraz kojim se označavaju pojedinci i institucije koje raznim sredstvima nastoje iz javne rasprave ukloniti stavove i ideje koji se smatraju "problematičnima".