Philip Fleming (bankar)

Philip Fleming (15. august 1889 – 13. oktobar 1971) bio je britanski poslovni čovjek, bankar i veslač, poznat kao osvajač zlatne medalje na stockholmskoj Olimpijadi 1912. godine.

Olimpijske medalje
Muško veslanje
Zlato Stockholm 1912 muški osmerac

Rodio se kao mlađi sin Roberta Fleminga, poslovnog čovjeka poznatog po osnivanju investicijske banke Robert Fleming & Co.. Obrazovao se u elitnoj školi Eton College, kao i na Magdalenskom koledžu Univerziteta u Oxfordu. Tamo se priključio veslačkom klubu te godine 1910. sudjelovao u tradicionalnoj utrci u kome je Oxford pobijedio suparnički veslački klub iz Cambridgea. Kasnije se priključio Leander Clubu koji je bio temelj britanske olimpijske reprezentacije koja je 1912. godine osvojila zlatnu medalju.

Po završetku sportske karijere, Philip Fleming je preuzeo očevu tvrtku. Oženio se za Jean Hunloke, kćer jedriličara i olimpijskog pobjednika Philpa Hunlokea.

Philipov stariji brat Valentine je bio pravnik i konzervativni političar, koji je od 1910. do pogibije u Prvog svjetskom ratu bio član Parlamenta. Valentinov sin i Philipov nećak bio je Ian Fleming, književnik poznat kao tvorac romana o Jamesu Bondu.

Izvori uredi

Vanjske veze uredi