Petar Eldan (Varaždin, 1963.) je pijanist, skladatelj i aranžer, osnivač i voditelj Varaždin jazz banda s kojim natupa na brojnim koncertima i jazz festivalima (Proljetna revija jazza, Liburnija jazz festival, Hrvatski jazz sabor, ČK jazz fair…).

Diplomirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Harija Guseka. Nastupa kao izvođač jazz i klasične glazbe u Hrvatskoj i inozemstvu. Po završetku studija kraće vrijeme pijanist jazz tria Impuls bubnjara Nenada Šimunčića. Snimio nekoliko nosača zvuka.[nedostaje referenca] Profesor je na Glazbenoj školi u Varaždinu gdje predaje klavir te improvizaciju i uvod u jazz glazbu, fakultativni predmet koji je na njegovu inicijativu uveden u školu i za koji je osmislio program. Kao kompozitor i scenski glazbenik surađuje s HNK Varaždin.[nedostaje referenca] Na nekim projektima radio kao studijski glazbenik. Održava glazbene radionice u Hrvatskoj i inozemstvu.

Glazbena suradnja uredi

Pijanist je jazz dua LP, jazz tria Borgia te Kajtebriga tria kojeg je osnovao s hrvatskom glumicom i pjevačicom Hanom Hegedušić. Autor je većine kompozicija na albumu Neverland Varaždin jazz banda (Croatia records).

Nekoliko puta sudjelovao na Zagrebfestu[nedostaje referenca]kao skladatelj i aranžer (Ja Zagreb ljubim, Ne boj se, Vedri se sa Sljemena). Autor je velikog broja skladbi koje još nisu objavljene na nosačima zvuka.

Vanjske poveznice uredi