Nina Morić (sh. Nina Morić) je hrvatska manekenka, TV ličnost i foto model, rođena 22. jula 1976. godine u Zagrebu (Hrvatska). Studirala je pravo kada je pobedila na takmičenju za mis Hrvatske, da bi zatim 1996. godine učestvovala na takmičenju Elite Look of the Year i osvojila drugo mesto. Nakon toga, potpisala je dvogodišnji ugovor vredan 75.000 dolara za hrvatsku modnu agenciju Midiken. Iako je nastavila da studira pravo, povremeno je radila za neke od prestižnih modnih kuća u Milanu.

Nina Morić

ImeNina Morić
Datum rođenja 22. jul 1976.
Mesto rođenja Zagreb, SR Hrvatska, SFRJ (danas Hrvatska)
Visina 180 cm
Boja kose smeđa
Boja očiju plava
Mere 92-60-92 cm
Modna kuća 2morrow Model Agency
New York Model Management
LA Models
Suprug Fabricio Korona (2001-2007)

Snimila je spot za pesmu Tonija Cetinskog- Tvoje tijelo, 1995. godine.

Godine 1998. ponovo je učestvovala na takmičenju Elite Look of the Year i ovog puta je osvojila prvo mesto ponevši titulu manekenke godine. Ova pobeda omogućila joj je potpisivanje dvogodišnjeg ugovora za poznatu modnu kuću L.A. Models.

Preselivši se u Los Anđeles, počela je da radi za razne poznate modne kuće, kao npr. što su Versači (Versace), Ereuno (Erreuno),Les Kopens (Les Copains), Roberto Cavalli, Valentino, Gai Mattiolo, RoccoBarocco, Fausto Sarli, Gattinoni, Mariella Burani, Angelo Marani, Marina Spadafora, Simonetta Ravizza, Guillermina Baeza, Jesus Del Pozo.

Godine 1999, snimila je spot za pesmu Rikija Martina, Livin' La Vida Loca. Takođe, Džim Keri je želeo da je angažuje u nastavku svog filma Maska, ali na kraju su pregovori propali i a Keri je napustio projekat.

Pošto je bila popularna i u Italiji, dobila je ponudu da bude TV dopisnik emisije Torno Sabato sa Đorđom Panarijelom na RAI Uno. Nastupala je na RAI Due u različitim emisijama, a takođe je snimila više reklama za parfeme, modne kuće i satove Sitizen.

Godine 2000. oprobala se i kao pevačica. U saradnji sa Džoom T. Vanelijem, snimila je svoj prvi singl, Star. Međutim, pesma nije imala neki veći uspeh, tako da na kraju ipak nije snimila album.

Literatura uredi

Spoljašne veze uredi