Napuštajući Las Vegas

Leaving Las Vegas (sh. Napuštajući Las Vegas) je američki igrani film snimljen 1995. godine u režiji Mikea Figgisa. Predstavlja adaptaciju istoimenog poluautobiografskog romana Johna O'Briena. Protagonist, čiji lik tumači Nicolas Cage, je hollywoodski scenarist koji je zbog alkoholizma ostao bez posla, porodice i prijatelja te koji odlučuje svoj okončati tako da ode u Las Vegas i propije se na smrt. Radnja prikazuje kako na tamošnjim ulicama upozna prostitutku (čiji lik tumači Elisabeth Shue) sa kojom će započeti neobični ljubavni odnos.

Leaving Las Vegas
RežijaMike Figgis
ProducentLila Cazès
Annie Stewart
ScenarioMike Figgis
PredložakLeaving Las Vegas; autor:
John O'Brien
UlogeNicolas Cage
Elisabeth Shue
Julian Sands
MuzikaAnthony Marinelli
Mike Figgis[1]
FotografijaDeclan Quinn
MontažaJohn Smith
DistribucijaUnited Artists
Datum(i) premijere
15. 9. 1995 (1995-09-15) (Toronto)
Trajanje112 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet3,6 mil. $[2]
Bruto prihod32,029.928 $

Film je snimljen sa relativno niskim budžetom, zbog koga je sam Figgis morao napisati muziku te se snimao "gerilskim" tehnikama na ulicama Las Vegasa. Kritičari su ga, međutim, izuzetno pohvalili, a usprkos izuzetno mračne teme je ostvario i solidan komercijalni uspjeh. Posebne je pohvale dobio Cage koji je za svoj nastup dobio Oscar za najboljeg glumca.

Uloge uredi

Izvori uredi

  1. "LEAVING LAS VEGAS: A Finding Aid to the Collection in the Library of Congress". (1995). Washington, DC: Library of Congress Manuscript Division. Retrieved 12. V 2015.   Ovaj članak sadrži tekst iz ovog izvora, koji je u javnom vlasništvu.
  2. „Information for Leaving Las Vegas. The Wrap. Arhivirano iz originala na datum 2016-08-27. Pristupljeno 24. VIII 2014. 

Vanjske veze uredi