NCIS (sezona 1)

Prva sezona američka policijsko-proceduralne drame NCIS je emitovana od 23. septembra 2003. do 25. maja 2004. godine na kanalu CBS.

NCIS
Zemlja porijeklaSAD
Broj epizoda23
Emitiranje
MrežaCBS
Originalno prikazivanje23. 9. 2003 (2003-09-23)
25. 5. 2004 (2004-05-25)
Kronologija
← Prethodna
Sljedeća →
2
Lista epizoda serije NCIS

Opis uredi

Mark Harmon, Michael Weatherly, Pauley Perrette, Pancho Demmings i David McCallum iz dvodelne početne epizode ulaze u glavnu postavu. NJima se pridružila Sasha Alexander kao Kejtlin Tod koja je zamenila Robin Lively kao Vivijan Blekeder iz dvodelne početne epizode. Robin Lively je jedini član iz dvodelne početne epizode koji se nije pojavio u seriji.

Uloge uredi

Glavne uredi

Epizodne uredi

Epizode uredi

Br. u
seriji
Br. u
sezoni
Naslov Reditelj Scenarista Emitovanje
11 "Odobrenje najvišeg stepena" Donald P. BellisarioDonald P. Bellisario i Don McGill23. 9. 2003 (2003-09-23)
U predsedničkom avionu je vojni komandir Rej Trep umro pod misterioznim okolnostima, prisiljavajući hitan let u Vičitu, u Kanzasu, ali dok njegova smrt izgleda kao nesreća, MZIS pronalazi dokaze da je komandir ubijen što je možda povezano sa pokušajem atentata na predsednika.
Napomena: Prva pojava Leroja Džetra Gibsa, Kejtlin Tod, Entonija DiNoza ml., Ebigejl Šuto i dr. Donalda Malarda. 
22 "Nešto je u vazduhu" Alan J. LeviDon McGill30. 9. 2003 (2003-09-30)
Vojnik je poginuo tokom noćnog sletanja u vojnom kampu. Sve izgleda kao omanjivanje padobrana, ali standardna istraga otkriva da to ikap nije nesreća kako izgleda. Gibs počinje da veruje da je navodna nesreća koja je rezultirala smrću vojnika ustvari ubistvo nakon što svi, on i Toni, zajeno sa novim regrutom Kejt Tod, pronađu onog ko je petljao sa padobranom i na kraju ga pošalju u smrt. 
33 "Sidog" Bradford MayJohn C. Kelley i Donald P. Bellisario7. 10. 2003 (2003-10-07)
Kada vozač čamca i nekoliko tela, uključujući i ono od zapovednika ratne mornarice isplivaju na plaži, naizgled tokom dilovanja droge koje je krenulo nizbrdo, mediji su ga brzo povezali s trgovinom drogom. Budući da je bivši vojnik, Gibs odbija da poveruje da je dobar policajac mogao biti tako pokvaren, a u svojim nastojanjima da očisti zapovednikov dosije i ugled, otkriva rat između dve suparničke bandi droge, a šema terorista je nacionalna moć. Ekipi iz MZIS-a je pomagao u istrazi agent USD-a i specijalni agent FBI-Tobijas Fornel. 
44 "Besmrtni" Alan J. LeviDarcy Meyers14. 10. 2003 (2003-10-14)
Otkriće utopljenog mornara u odelu sa oficirskim svečanim mačem za pojasom pokreću iskre o istrazi samoubistva i na kraju šalje ekipu na BSD Foster, tako da oni mogu da kopaju po životu umrlog oficira i da saznaju šta njegove kolege misle o njemu. Kejt odbija da poveruje da je pokojnik počinio samoubistvo, zato što je, poput nje, došao iz katoličke porodice u kojoj je samoubistvo smrtni greh. U međuvremenu Ebi otkriva vezu između posade BSD Fostera i MMORPG-a poznatijih kao Besmrtni, i počinje da traži tragove i dokaze kako bi se pomoglo Gibsu u rešavanju slučaja i spašavanje broda od mogućeg uništenja. 
55 "Prokletstvo" Terrence O'HaraDonald P. Bellisario28. 10. 2003 (2003-10-28)
Gibs i ekipa su pozvani kad je mumificirani poručnik, za kojeg se veruje da je pobegao s 1,2 miliona dolara ukradenih iz mornaričkog fonda devet godina ranije, a kasnije dobio nečastan otpust za navodno napuštanje svog položaja, se nalazi napola u šumama parka St. Mary River State. Dvojica bivših saboraca koji su služili s pokojnikom pod sumnjom i za ubistvo i krađu. Gibs i Toni istražuju ubistvo, a Kejt koja mora da se pobrine da supruga i ćerka vojnika prime svoje beneficije. Ebi koristi rekonstrukciju za priznanje od mogućeg osumnjičenog. 
66 "Na pučini" Dennis SmithJeff Vlaming4. 11. 2003 (2003-11-04)
Jedan od bivših članova Gibsove ekipe, specijalni agent MZIS-a Sten Barli, koji je na brodu BSD Enterprajs i istražuje slučaj, traži pomoć kada mornar koji zamalo umre od predoziranja metom dok su na odmoru, uprkos tome što mornar tvrdi da on nikada nije uzeo drogu. Gibs, Toni i Kejt poleću da istraže. Nedugo nakon njihovog dolaska, drugi mornar je primljen u bolnicu pod istim okolnostima i kasnije umire. Ekipa takođe otkriva da je posada neobično efikasna i da se nekoliko članova mornaričke posade ponaša čudno. 
77 "U tajnosti" Michael ZinbergGeorge Schenck i Frank Cardea18. 11. 2003 (2003-11-18)
Specijalni agent MZIS-a iz Norfolka Timoti MekGi, koji radi na slučaju delimično otopljenog leša pronađenog u buretu kiseline kod Norfolške vojne baze, poziva MZIS-ovce da mu pomognu. Kako se istraga nastavlja, uskoro postaje očigledno da je ubica preduzeo korake da spreči da telo bude prepoznato. Gibs ubrzo veruje da je motiv bruatlnog ubistva krađa identiteta, a njeogve sumnje su dalje potvrđene kad je otkriveno da, iako je podmorničar mrtav, niko nije prijavljen kao nestao što navodi Gibsa na to da je uljez neko od podmorničara. Toni, Ebi i MekGi su dobili zadatak da prepoznaju pokojnika dok su Gibs i Kejt poslati na podmornicu da pregledaju pet mogućih osumnjičenih od kojih je jedan ogovoran za ubistvu i da spreče da se mogući napad sarinom desi.
Napomena: Prva pojava Timotija MekGija. 
88 "Minimalna sigurnost" Ian ToyntonPhilip DeGuere ml. i Donald P. Bellisario25. 11. 2003 (2003-11-25)
Ekipa ide na Kubu kad Daki i Džerald otkriju da mrtav prevodilac iz Gitma na kome su radili ima želudac pun smaragda. Specijalna agentkinja MZIS-a Pola Kesidi dokazuje je više nego ista kao Toni kad je njemu naređeno da istraži njenu umešanost dok Gibs i Kejt pokušavaju da otkriju odakle su smaragdi došli, odakle u prevodiočevom želucu i da spreče atentat na važnog zatvorenika koji je povezan sa Osamom Bin Ladenom. 
99 "Ubijeni vojnik" Dennis SmithJohn C. Kelley16. 12. 2003 (2003-12-16)
Ekipa je pozvana da istraži kada supruga mrtvog vojnika primi telefonski poziv od svoga muža koji je navodno umro pod sumnjivim okolnostima. Ipak, slučaj postaje složen kad se neko predstavi kao vojnikov nadređeni i Toni. Kako se istraga nastavlja, vojnik se pojavljuje balzamovan nakon što je ubijen dva dana posle sopstvene sahrane. Gibs misli da je CIA umešana, a ekipa uskoro kreće u potragu za odmetnutim delotvornikom koji je ubio prvog vojnika kao deo zataškavanja zbog poverljive misije koja se završila katastrofalno, a sada pokušava da ubije partneera mrtvog vojnika da bi se pobrinuo da se istraga zamrsi dok on odleće sa novcem koji je CIA ranije platila u pokušaju da spasi dva oteta vojnika. I tako, ekipa se trka protiv vremena kako bi spasla partnera pokojnog vojnika pre nego što se i njegovo ubistvo desi i da uhvate odmetnutog agena CIA-e jednom za svagda. 
1010 "Živa zakopana" James Whitmore ml.Don McGill6. 1. 2004 (2004-01-06)
Kejt je odmah razvila povezanost s mladom ženom koja pati od amnezije nakon što se probudila u plitkom grobu u nacionalnom parku posle mogućeg pokušaja ubistva. Pamćenje joj je potpuno izgubljeno, ali žena ili "NN" tvrdi da se seća da je bomba podmetnuta na vojnom brodu i da će ljudi pomreti ako je se ne nađe što vodi Gibsa i ekipu u potragu za bombom i takođe da otkriju pravi identitet NN žene. Ali ono što Kejt i ekipa ne znaju je da NN žena ustvari laže Kejt dok polako počinje da seća ranijih događaja i verovatno planira da napadne svoje poslodavce što bi moglo da se završi krvoprolićem što bi uticalo ne samo na nju, nego i na Gibsa i ekipu isto. 
1111 "Špijunsko oko" Alan J. LeviGeorge Schenck, Frank Cardea i Dana Coen13. 1. 2004 (2004-01-13)
MZIS je pozvan da istraži ubistvo mornaričkog oficira u Malom Krik u pomorskoj bazi nakon anonimne dojave. MekGi uspeva da poveže dojavu sa Lenglijem ukazujući da CIA špijunira bazu. Gibs i Kejt prate dojavu dolazeći do svedoka koji dovodi ekipu do nekoliko mogućih osumnjičenih. U početku izgleda kao da je ubistvo povezano sa poslom koji je vojno lice radilo, ali Gibs uskoro počinje da sumnja da motiv za smrt nije ustvari povezan sa špijunažom i da je neko drugi možda pravi ubica. 
1212 "Moje drugo levo stopalo" Jeff WoolnoughJack Bernstein3. 2. 2004 (2004-02-03)
Kad je noga umrlog vojnika otkrivena u kontejneru, Gibs i ekipa odmah dobijaju problem - identifikacija kome noga pripada i nalaz ostatka njegovog tela. Toniju i Kejt je naređeno da pronađu mesto gde je vojnik zakopan da ekshumiraju telo, ali otkrivaju da je vojnika kome pripada noga izgleda kremirala vrlo izbezumljena žena koja tvrdi da je sestra pokojnog vojnika. Gibs razgovara sa njegovim drugom iz vojske i otkriva da ima nešto više o toj "sestri" nego što se vidi golim okom. Ekipa MZIS-a odlučuje da bliže istraži dom gde otkrivaju majku i ćerku koje kriju veliku tajnu. 
1313 "Jedan pucanj, jedan ubijen" Peter EllisGil Grant10. 2. 2004 (2004-02-10)
Kad je mornarički regrut ubijen, ekipa MZIS-a brzo otkriva da vrlo inteligentan i vešt snajperista stoji iza napada. Podsticajno, ekipa veruje da se snajperista posvađao sa vrbovanim, ali kad se i drugi napad desio, istraga širi razmere i kao ishod, FBI je pozvan donoseći Gibsu neposredni sukob sa njegovim starim drugom Fornelom. Nakon nabasavanja na nekoliko ćorsokaka, ekipa shvata da je ubica ostavio "posetnicu" u obliku belog pera na svakom mestu zločina i da najverovatnije cilja vrbovane jer je odbijen za vojsku. U nadi da će da namami ubicu, Gibs oblači svoju staru vojničku odoru i preuzima ured sa Kejt kao njegovim novim "nadređenim" dok DiNozo i FBI čekaju u zasedi. 
1414 "Dobri Samarićanin" Alan J. LeviJack Bernstein17. 2. 2004 (2004-02-17)
Lokalni šerif okruga poziva u MZIS nakon otkrivanja ubijenog poručnika-komandira uz put, a vrlo brzo nakon toga i ubistva civilnog izvođača dva okruga više. Dok se ekipa bori da pronađe motiv ili osumnjičene za svaki slučaj, još jedno ubistvo se dešava. Ovog puta je vojni avijatičar. Daki ističe da iako ubistva izgleda imaju isti modus operandi i izgleda ih vrši isti serijski ubica, neke osnove su različite što znači da ubistva nije počinio isti pojedinac što znači da imaju imitatora na slobodi. DNK uzorak okreće sumnju ka udovici treće žrtve, ali ona ima gvozdeno pokriće ostavljejući Gibsu i ekipi složenu istragu i mnogo delova koji moraju biti složeni. 
1515 "Enigma" Thomas J. WrightJohn C. Kelley24. 2. 2004 (2004-02-24)
Gibs stavlja svoju karijeru na kocku nakon saznanja da je mornarički pukovnik Vilijam Rajan, koji je takođe njegov bivši nadređeni pobegao iz Iraka s dva miliona dolara, a vratio se u Ameriku pod lažnim imenom. FBI-evci, koje vodi Fornel, veruju da je iscenirao zasedu i pokrao novac dok Gibs poriče tvrdnju verujući da je on nevin. Rajan kasnije zove Gibsa i objašnjava da je otkrio zaveru u kojoj se flota u Iraku koristi za tajna delovanja dok žestoko poriče bilo kakvu odgovornost. Gibs se pronalazi u delikatnoj situaciji pošto je Rajan umno nestabilan nakon što je pominjao "poručnik Kamerona", Gibsovog pokojnog vojnog nadređenog koji mu je umro na rukama pre nekoliko godina. Nakon što je uhapšen jer je "ispizdeo FBI", Gibs zajedno sa Fornelom, kreće da otkrije istinu iza pukovnikovih tvrdnji u mirnom obračunu i otkrivaju da je Rajanu zaista smešteno. Kad je istina otkrivena i obračun završen, Rajan je primljen u umnu bolnicu da se leči od paranoidne šizofrenije. 
1616 "Babaroga" Peter EllisDonald P. Bellisario2. 3. 2004 (2004-03-02)
Daki odgovara na hitan poziv kada je izraelsko poslanstvo poslalo službenika Kraljevske mornarice u MZIS na obdukciju, a pronalaze ubicu (za koga se kasnije otkrilo da je Ari Hasvari) unutar kese za telo. Dok su Daki, Džerald i na kraju i Kejt postali taoci u laboratoriji za obdukciju, direktor i Gibs usmeravaju FBI-jevu udarnu ekipu da pregovaraju oko njihovog puštanja. U međuvremenu, Kejt preispituje sebe kad je oklevala u prilici da ubije otmičara dok Gibs i Toni pomažu ekipi za oslobađanje talaca. Hasvari traži Gibsa u laboratoriju za obdukciju i izaziva ga da pokuša da ga upuca. 
1717 "Istina je negde tamo" Dennis SmithJack Bernstein16. 3. 2004 (2004-03-16)
Tokom žurke, telo podoficira pada kroz plafon. Preliminarna istraga sugeriše da je podoficir poginuo blizu parkinga, a bio je obučen nakon smrti. Nakon provere žrtvine sobe, isplivavaju dokazi o mogućem novčanom povodu ili da ga neko drugi možda ucenjuje. Gibs sumnja na umešanost saradnika u žrtvinu smrt kad su njihove odvojeve varijante preslične. Forenzički dokazi ih povezuju sa mestom zločina i oni na kraju priznaju da je smrt njihovog saradnika ishod neslane šale koja je pošla po zlu. Ipak, Gibs veruje da je smrt podoficira više od nesreće. 
1818 "Nezapečaćeno" Peter EllisThomas L. Moran6. 4. 2004 (2004-04-06)
Bivši vojnik osuđen zbog duplog ubistva beži iz Livnorta, što je rezultiralo da Kejt i MekGi dobiju zadatak da štite sina i rodbinu odbeglog zatvorenika. Tokom noći, MVK-ovac provaljuje u kuću da bi video sina pre bekstva ostavljajući Todovu vezanu za stolicu i razoružanu nakon što je njeno oružje uzeo kao neku vrstu zaštite i da bi ga možda iskoristio u nekom drugom zločinu možda. koristeći svoje veštine profilisanja, Kejt postavlja objašnjenje da je on možda nevin i da je otkrio ime pravog ubice dok je bio u zatvoru. U štabu, ekipa mora dase suoči sa antagonističkim zastupnikom i tužiocima, od kojih je jedna poručnica-zapovednica Fejt Kolman, dok pregledavaju dokaze kako bi pronašli pravog ubicu pre nego što MVK-ovac dostavi svoju marku pravde: osvetu
1919 "Mrtvac koji govori" Dennis SmithGeorge Schenck i Frank Cardea27. 4. 2004 (2004-04-27)
Specijalni agent MZIS-a Kris Paći je brutalno ubijen prilikom istraživanja nerešenog slučaja, što je izazvalo Gibbs, koji sebe smatra krivim, da napravi korak i preuzme slučaj dok pokušava da pronađe Paćijevog ubicu. Nastavljajući tamo gde je Paći stao uz MekGijevu pomoć, ekipa prati trag milion dolara koje je proneverio poručnik-zapovednik Hamilton Vos (koji je umro pre suđenja) i to ih dovodi do tajanstvene žene po imenu Amanda Rid koja se izgleda pojavljuje svude gde je Vos bivao stacioniran. Agenti počinju nadgledanje ženine kuće sve dok Toni nije uhvaćen u proveri poštanskog sandučeta. Prisiljen da se snađe, on se predstavlja kao novi komšija i započinja razgovor na osnovu onoga što je čuo tokom nadgledanja. Ovo mu daje priliku da se približi osumnjičenoj kako bi saznao više jer odlazi na sastanak sa njom. U međuvremenu, Ebi dolazi do potresnog otkrića koje menja smer slučaja i daje nešto Kejt zbog čega će da zeza Tonija kad dođe vreme. 
2020 "Nestao" Jeff WoolnoughJohn C. Kelley4. 5. 2004 (2004-05-04)
Nestanak vojnika iz bara privlači MZIS da istraži, i otkriveno je da je nekoliko vojnika iz iste jedinice takođe nestalo pod sličnim okolnostima. Kad su kosturski ostaci jednog od nestalih ljudi pronađeni nabijeni na cev u malom podzemnom bunnkeru, Gibs počinje da sumnja na vođu jedinice (jedinog člana ekipe koji nije ni nestao ni mrtav) kao na serijskog ubicu. Ipak, kad Toni nestane dok je pratio vođu jedinice, istraga dobija mahnit tempo i MekGi je pozvan nazad iz Norfolka da pomogne dok Gibs i Kejt rade protiv vremena kako bi pronašli Tonija pre nego što bude prekasno. Na žalost, njihova jedina nada za pronalazak Tonija i nestalog vojnika koji je još uvek živ je nesaradljivi novinar. Ekipa na kraju otkriva neke potresne stvari o članovima jedinice koje su se desile pre 12 godina i da je preživeli toga serijski ubica. To je kasnije dokazano kad je ona upucala i ubila vođu ekipe na DiNozove oči. 
2121 "Podeljene odluke" Terrence O'HaraBob Gookin11. 5. 2004 (2004-05-11)
Dok Daki upoznaje svog novog pomoćnika, DŽimija Palmera, koji je zamena za povređenog DŽeralda DŽeksona, Gibs i ekipa dobijaju slučaj vojnika pronađenog zabijenog na panju nakon što je pucao iz bazuke.
Napomena: Prva pojava Džejmsa Palmera. 
2222 "Slaba karika" Alan J. LeviJack Bernstein18. 5. 2004 (2004-05-18)
Smrt vojnog poručnika je u početku pripisana neispravnoj opremi, ali Ebi je otkrila da je poručnikova oprema izrađena od slabijeg materijala, sugerišući na sabotažu i potencijalno ubojstvo. 
2323 "Budnica" Thomas J. WrightDonald P. Bellisario25. 5. 2004 (2004-05-25)
Dok Gibsova opsednutost za pronalaženjem infiltratora koji je držao Todovu i Dakija kao taoce u epizodi "Babaroga" počinje da raste, ekipa sve više brine o njemu. 


Spoljašnje veze uredi