Mrs. Doubtfire (sh. Gospođa Doubtfire) je američka filmska komedija snimljena 1993. godine u režiji Chrisa Columbusa, poznata kao jedan od najvećih hollywoodskih hitova svog doba, kao i po jednoj od najuspješnijih uloga u filmografiji Robina Williamsa.

Mrs. Doubtfire
kino-poster
RežijaChris Columbus
ProducentMarsha Garces Williams
Robin Williams
Mark Radcliffe
ScenarioRandi Mayem Singer
Leslie Dixon
PredložakMadame Doubtfire; autor:
Anne Fine
UlogeRobin Williams
Sally Field
Pierce Brosnan
Harvey Fierstein
Robert Prosky
MuzikaHoward Shore
FotografijaDonald McAlpine
MontažaRaja Gosnell
StudioBlue Wolf Productions
Distribucija20th Century Fox
Datum(i) premijere
24. 11. 1993 (1993-11-24)
Trajanje123 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet25 mil. $[1]
Bruto prihod441,3 mil. $[1]

Predstavlja adaptaciju Madame Doubtfire, romana za djecu britanske spisateljice Anne Fine. Protagonist, koga tumači Williams, je nezaposleni glumac iz San Francisca od koga se razvodi supruga (čiji lik tumači Sally Field) i odvodi troje djece. Radnja prikazuje kako on smišlja način da se druži za djecom, i to tako što se uz pomoć šminke preruši u škotsku dadilju pod imenom ''Gospođa Doubtfire" i od svoje bivše supruge preuzme posao.

Iako su kritičari bili podijeljeni oko filma, Mrs. Doutfire je postigao izuzetnu gledanost, a među publikom se našao i tadašnji američki predsjednik Bill Clinton, koji je s velikim entuzijazmom pohvalio film.

Tokom sljedećih godina se često najavljivao nastavak, iako je Williams u nekoliko intervjua izjavljivao svoje nezadovoljstvo predloženim scenarijem. Posljednji put je snimanje najavljeno 2013. godine, ali je projekt otkazan nakon Williamsovog samoubistva.

Uloge uredi

Izvori uredi

  1. 1,0 1,1 „Mrs. Doubtfire (1993)”. Box Office Mojo. IMDb. Pristupljeno July 6, 2012. 

Vanjske veze uredi