Milan (Mile) Kekin (Bretten, 11. siječnja, 1971.[1]) hrvatski glazbenik, glavni tekstopisac i pjevač rock skupine Hladno pivo. Ostvario i nekoliko sporednih uloga u domaćim tv serijama, kao i u nekoliko filmova.[2]

Milan Kekin
Lični podaci
Drugo imeMile
Datum rođenja11. siječnja 1971.
Mjesto rođenjaBretten, Njemačka,
Zanimanjepjevač, tekstopisac
Muzički rad
Period aktivnosti1988. -
Žanrrock, punk rock

Životopis uredi

Milan Kekin rođen je u Njemačkoj odakle se preselio u BIH, u Tuzlu, gdje je završio sedmi i osmi razred osnovne škole.[3] Nakon smrti oca sa obitelji se preselio u Zagreb.[4] Profesor je njemačkog i engleskog jezika.

U Zagrebu je oformio punk rock sastav Hladno pivo zajedno sa ostalim članovima koji su, kao i Kekin, svi iz predgrađa Gajnice kao i njihov prvi producent Aleksandar Dragaš.

Godine 2001. pjevač Hladnog piva objavio je album U dva oka sa skupinom drugih glazbenika pod imenom "Mile i Putnici". Ostali glazbenici su Vladimir Mirčeta na gitari, Mario Rašić na basu, Kristijan Zebić na bubnju i Viktor Lipić na klavijaturama.[5]

Mile Kekin glumio je u hrvatskoj seriji »Bitange i princeze« erotomana Sašu, kao i u epizodi serije »Zakon!«, kao vozač kombija.[6] Nastupio je i u filmovima »Max Schmelling«, »Vjerujem u anđele«, »Nije kraj«, »Ta tvoja ruka mala« i u filmu »Pjevajte nešto ljubavno«[6] nazvanom po istoimenoj pjesmi Hladnog piva.

Izvori uredi

  1. naslovi.net[mrtav link] preneseno iz biografije Hladnog piva Trening za umiranje Aleksandra Dragaša
  2. dnevni avaz.ba intervju, Milan Kekin
  3. barikada.com Arhivirano 2013-05-22 na Wayback Machine-u intervju, Milan Kekin
  4. večernji.hr intervju, Milan Kekin
  5. croatian music.info
  6. 6,0 6,1 imdb