Man About the House

Man About the House (sh. Muškarac u kući) je britanski televizijski sitkom koji se originalno emitirao na programu mreže ITV od 1973. do 1976. godine. Protagonist, koga je tumačio Richard O'Sullivan, bio je Robin, mladi londonski kuhar koji je sticajem, okolnosti, prisiljeni dijeliti stan sa Chrissy i Jo, dvije mlade žene koje tumače Paula Wilcox i Sally Thomsett. Radnja prikazuje kako djevojke, kako bi stanodavca uvjerile da je sve u redu, lažu kako je njihov cimer homoseksualac, ali je on zapravo nepopravljivi ženskar, a što izaziva cijeli niz nesporazuma i komičnih situacija.

Man About the House
slijeva nadesno: Thomsett, Wilcox i O'Sullivan kao Jo, Chrissy i Robin u sceni TV-serije
KreatorBrian Cooke
Johnnie Mortimer
NastupajuRichard O'Sullivan
Paula Wilcox
Sally Thomsett
Yootha Joyce
Brian Murphy
Broj sezona6
Broj epizoda39 + 1 specijal
Produkcija
Producent(i)Peter Frazer-Jones
Trajanje30 minutes
(uključujući reklame)
DistributerFremantleMedia
Emitiranje
Originalno prikazivanje15. 8. 1973 (1973-08-15) – 7. 4. 1976 (1976-04-07)
Kronologija
SlijediGeorge and Mildred
Robin's nest

Johnnie Mortimer, jedan od ko-kreatora serije, je ideju za scenario dobio čitajući oglase za najam stanova u londonskim novinama i primijetivši da u njima ima sve manje navoda traže li se ženske ili muške osobe. Koncept cimera različitih spolova se svejedno početkom 1970-ih smatrao neobičnim i smjelim, ali je publika, već naviknuta na razbijanje dotadašnjih tabua u seksualnoj revoluciji zdušno prihvatila seriju. Serija je već 1974. dobila svoju filmsku verziju, a potom i dva nastavka - George and Mildred, koja je pokazivala pustolovine stanodavaca, te Robin's Nest koja je prikazivala Robinov bračni život.

Man About the House je svoju popularnost iskazao i tako što je njegov scenario po licenci prodan u niz država, gdje su snimljene lokalne verzije. Od njih je vjerojatno najpoznatiji američki sitkom Three's Company, koji se prikazivao do 1977. do 1984. godine.

Uloge uredi

Glavne uloge uredi

Sporedne uloge uredi

Povremene uloge uredi

Vanjske veze uredi