Les Choristes (sh. Članovi zbora) je francusko-njemačko-švicarski igrani film snimljen 2004. godine u režiji Christophea Barratiera, kome je to predstavljao režijski debi. Predstavlja remake popularnog francuskog crno-bijelog filma La Cage aux rossignols iz 1945. godine. Nominalni protagonist, koga tumači Barratierov ujak Jacques Perrin, je ugledni dirigent koji se prisjeća svog djetinjstva, koje je kao problematični dječak (koga tumači Jean-Baptiste Maunier) proveo u popravnom domu kojim upravlja strogi direktor (koga tumači François Berléand). Radnja pokazuje kako u dom na mjesto nastavnika muzike dolazi neuspjeli muzičar (koga glumi Gérard Jugnot) koji sa vremenom uspije potakavši njihov muzički talent.

Les Choristses
scena iz filma
RežijaChristophe Barratier
Producent
Scenario
PredložakA Cage of Nightingales
Uloge
MuzikaBruno Coulais
Fotografija
MontažaYves Deschamps
StudioVega Film
Banque Populaire Images 4
CP Medien AG
Canal+
Centre National de la Cinématographie (CNC)
Dan Valley Film AG
France 2 Cinéma
Galatée Films
Novo Arturo Films
Pathé Renn Productions
Procirep
DistribucijaPathé
Datum(i) premijere
17. 3. 2004 (2004-03-17)
Trajanje96 min.[1]
Zemlja
Jezikfrancuski
Budžet5,3 mil. $ (preračunato)
Bruto prihod83,6 mil. $[2]

Les Choristes je nastao nakon što je Barratier odlučio snimiti film o nastavniku muzike, ali potom otkrio da zajedno sa svojim glavnim glumcem Jugnotom dijeli sklonost prema klasičnim djelima francuske kinematografije. Film je sniman u Château de Ravel, znamenitom zamku u centralnoj Francuskoj. Najveći problem kod produkcije je bio izbor dječjih glumaca sa pjevačkim talentom, te je za ulogu mladog protagonista Jean-Baptiste Maunier izabran nakon audicije kroz koju je prošlo 2000 kandidata.

Les Chroristes je nakon premijere postigao izuzetan uspjeh, a album soundtracka, na kome je također radio Barratier, je također imao uspjeha na top-listama. Les Choristes je bio nominiran za Oscar za najbolji film na stranom jeziku, a pjesma Vois sur ton chemin za Oscar za najbolju pjesmu.

Uloge uredi

Izvori uredi

Vanjske veze uredi