Law & Order: Special Victims Unit (sezona 19)

Dolje se nalazi popis epizoda američke TV-serije Law & Order: Special Victims Unit od premijere 19. sezone u sezoni (2017–2018).

Law & Order: Special Victims Unit
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda24
Emitiranje
MrežaNBC
Originalno prikazivanje27. 9. 2017 (2017-09-27)
23. 5. 2018 (2018-05-23)
Kronologija
← Prethodna
18
Sljedeća →
20
Spisak epizoda "Law & Order: Special Victims Unit"

Format uredi

Raúl Esparza je napustio glavnu postavu nakon epizode "Neotkrivena država". Philip Winchester, koji se pojavio epizodno u epizodi "Neotkrivena država", pridružio se glavnoj postavi u epizodi "Potera za utvarama".

Uloge uredi

Glavne uredi

Epizodne uredi

Epizode uredi

Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja Prod.
kod
4111 Na pecanju Alex ChappleMichael S. Chernuchin27. 9. 2017 (2017-09-27)1901
Odjel za žrtve je obavešten o serijskom silovatelju koji je pobegao iz zatvora i koji je u bekstvu u drugoj državi. Fin prelazi međunarodnu granicu da bi ga uhvatio što uskoro ishoaid političkoj kontroverznosti sa Barbom. U međuvremenu, Bensonova otkriva potresne optužbe protiv sebe što uskoro dovodi do njenog bivšeg dečka i toga da se bivši detektiv Odjela za žrtve Brajan Kesidi vrati u njen život da to istraži. 
4122 Raspoloženje Michael PressmanAllison Intrieri4. 10. 2017 (2017-10-04)1902
Žena prijavljuje Odjelu za žrtve da je silovana. U početku joj detektivi veruju, ali nakon nekoliko pogrešnhi izveštaja, detektivi se uskoro pronalaze u složenom položaju, a Amanda Rolins i Dominik Karisi se svađaju oko toga da li je njena priča istinita ili ne i da li bi slučaj trebalo da ide na sud. U međuvremenu, Brajan Kesidi nastavlja svoju istragu o ličnom životu Olivije Benson što se tiče potresnih podnesenih prijava protiv nje, a Bensonova odlučuje da preduzme nešto. 
4133 Stradanje suprotnosti Jean de SegonzacRichard Sweren11. 10. 2017 (2017-10-11)1903
Čovek je brutalno kastriran i ostavljen da umre, ali preživeo je i Odjel za žrtve uskoro otkriva da postoje tri svedoka prizoru i oni odmah postaju osumnjičeni u slučaju. Ipak, slučaj brzo dobija bizaran preokret kad ta tri svedoka daju izjavu da su oni žrtve nečega što je on uradio u prošlosti i da su se osvetili. Barba mora da odluči da li da tuži žene ili da ih brani u složanom slučaju. U međuvremenu, Olivija dobija potresne novosti od Pitera Lengana u vezi Noine prave porodice i otkriva da Noina majka laže o nečemu sve vreme. 
4144 Bez razloga Martha MitchellJulie Martin i Brianna Yellen18. 10. 2017 (2017-10-18)1904
Odjel za žrtve je pozvan da istraži iznenadni nestanak srednjoškolke. Uskoro otkrivaju da je ona bila žrtva gadnog kiber maltretiranja drugova iz razreda i najbolje drugarice. Kad je konačno pronađena, tvrdi da su je silovala tri momka iz njene škole na žurci, a jedan od njih je njen najbolji drug. Slučaj ide dobro sve dok žrtva odbije da svedoči zbog mržnje i maltretiranja od strane drugova iz razreda, a Bensonova mora da je ubedi da svedoči. U međuvremenu, Šila Porter pokušava da izazove roditeljske veštine Bensonove kao majke što uzrujava Bensonovu. 
4155 Usložnjeno Tricia BrookCelene C. Robinson25. 10. 2017 (2017-10-25)1905
Mlada žena koja se vodila kao nestala deset godina je odjednom pronađena, a nerešen slučaj o njenom nestanku je ponovo otvorio Odjel za žrtve. Novinarka počinje da se zanima u slučaju i sprijateljava se sa Karisijem. Ipak, Karisi se uskoro pronalazi u vreloj vodi kad razgovara o slučaju sa novinarkom zbog čega mu je ugled ugrožen dok Bensonova daje sve od sebe da reši nerešen slučaj i pronađe otmičara. U međuvremenu, Bensonova i Šila se bore jedna protiv druge za starateljstvo nad Noom, a Šila tvrdi da se plaši za Noinu sigurnost zbog nedavnih optužbi protiv Bensonove, razbešnjavajući Bensonovu i praveći između njih žestok i sukoban odnos. 
4166 Neželjene posledice Jonathan HerronElizabeth Rinehart8. 11. 2017 (2017-11-08)1906
ODjel za žrtve je pozvan u središte za lečenje bolesti zavisnosti da istraži smrt pubertetlijke pošto je poslednji put viđena tu. Sumnje o radnji povećavaju i zabrinuto ponašanje i prijave od nekih stranaka i njihovih porodica, Rolinsova ide na tajni zadatak u središte u nadi da će isterati pravdu za žrtvinu porodicu. U međuvremenu, Bensonova pokušava da prevaziđe svoje sumnje o Šili nakon što ju je pustila da poseti Nou prvi put. 
4177 Nešto se desilo Alex ChappleMichael Chernuchin29. 11. 2017 (2017-11-29)1907
Moguća žrtva silovanja koja ne može da se seti pojedinosti onoga što se desilo kad je bila seksualno napastvovana posećuje Odjel za žrtve uzrujana i očajna kako bi se setila šta se tačno desilo. Bensonova je uvodi u sobu za ispitivanje kako bi joj pomogla da se seti, ipak, brzo postaje napeto kad žrtva silovanja počne da se slama u strahu, sekiraciji i očaju. Da bi pomogla žrtvi da se seti, Bensonova na kraju odlučuje da joj otkrije dugo čuvano tajnu iz svoje prošlosti koju nije otkrila nikome ranije u nadi da će se žrtva setiti šta se desilo i ko ju je napastvovao tako da pravda može biti zadovoljena. Slučaj uskoro dobija potresan preokret koji otkriva dugo čuvanu tajnu od žrtve i njene sestre. 
4188 Namera Adam BernsteinRobert Brooks Cohen i Lawrence Kaplow6. 12. 2017 (2017-12-06)1908
Odjel za žrtve je pozvan nakon što je poznata društvena javna zvezda silovana nakon što je romantičan izlazak krenuo po zlu. Detektivi otkrivaju da je postavila trag o tome sa kim je izašla svojim pratiocima, ali žrtvin ugled je ubrzo doveden u pitanje nakon što je otkrivena preteća poruka koja je poslata osumnjičenom za njeno silovanje što bi moglo da uništi slučaj. U međuvremenu, Olivija Benson postiže dogovor sa Šilom Porter, ali na kraju se Olivijina slutnja obistinjuje kad dobije užasne vesti o svom sinu. 
4199 Ode dete, ode Jean de SegonzacLaurence Kaplow i Elizabeth Rinehart3. 1. 2018 (2018-01-03)1909
Odjel za žrtve zajedno sa zamenikom načelnika Vilijamom Dodsom pokreću strogo prvenstvenu mahnitu potragu za Noom nakon što je on otet dok je kupovao odeću sa Šilom u tržnom centru. Bensonova, pomahnitala, biva pometena, zbog čega se razobuzdavaju osećanja kod detektiva i Bensonove. Očajna da pronađe sina sigurnog i da ga vrati kod sebe, Bensonova odlučuje da uzme stvari u svoje ruke i pokušava da pronađe Noine otmičare. Ipak, stvari na kraju postaju izuzetno opasne i život Bensonove je uskoro doveden u veliku opasnost dok stvari dobijaju potresan preokret. 
42010 Patološki Jono OliverBrianna Yellen10. 1. 2018 (2018-01-10)1910
Odjel za žrtve je pozvan da istraži slučaj seksualnog napastvovanja dvoje nepokretne dece koji su išli u posebnu školu. Tokom dalje istrage, slučaj dobija potresan preokret kada Rolinsova otkrije potresnu istinu kad obdukcija jednog učenika pokaže da zdravstvena nepokretnost deteta dolazi od iznenađujućeg izvora, a slučaj se ubrzo prelazi na dete koje zlostavlja majka. Slučaj uskoro postaje sve gori i gori kad se slučaj iz seksualnog napastvovanja uskoro pretvori u ubistvo. U međuvremenu, Bensonova pokušava da pomogne Noi da prevaziđe košmare nakon ranijih događaja koji su povredili njega, Bensonovu i Šilu Porter.
Pojava dr. Melinde Vorner
42111 Rizik letenja Michael PressmanJulie Martin i Allison Intrieri17. 1. 2018 (2018-01-17)1911
Kad se pilotkinja zaključa u pilotsku kabinu i pokuša da vrati avion na Aerodrom Dž.F.K. (i zamalo izazove pad), nju hapse zbog sumnje da je počinila tlačiteljstvo. Ipak, kad iznese tvrdnje da ju je kapetan aviona seksualno uznemiravao, pa je preusmerila vazduhoplov da bi ga izbegla, Odjel za žrtve je pozvan da istraži. Barba na kraju ubeđuje istražnu porotu da utvrdi da li je osumnjičeni silovatelj počinio zločin. U međuvremenu, Tutuola preduzima neke korake kako bi se uverio da je Bensonova sigurna na poslu nakon ranijeg događaja sa Šilom Porter. 
42212 Obaveštajni ratovi Michael SlovisRichard Sweren i Robert Brooks Cohen31. 1. 2018 (2018-01-31)1912
Odjel za žrtve je pozvan na okrutno mesto zločina nakon što nasilne demonstracije u gradu ishode da kontraverzna učena žena bude okrutno seksualno napastvovana. Ipak, pošto je mnogo ljudi u gomili bilo na demonstracijama, odjelu je teško da pronađe žrtvine napadače. Kad je slučaj dospeo na sud, Barba i Benson se svađaju nakon borbe da zadrže svoje političko mišljenje o slučaju za sebe jer im nisu ista zbog čega odjel mora da izabere stranu u kontraverznom i nasilnom slučaju, a napetost raste između detektiva i Barbe. 
42313 Neotkrivena država Alex ChappleMichael S. Chernuchin7. 2. 2018 (2018-02-07)1913
Odjel za žrtve je pozvan da istraži nakon što otac otme svoje bolesno dete. Kad je otac pronađen, on govori da hoće svog sina živog, a da njegova žena hoće da mu skrati muke, zbog čega detektivi biraju strane u porodici i njihovoj odluci o detetu. Barbin rad na slučaju dovodi celo okružno tužilaštvo u opasnost što ishoduje da se OT Džem MekKoj umeša i pošalje Barbu na suđenje u vezi ubistva na kome optuženi nije proglašen krivim. Povređen slučajem, Barba na pušta svoj posao POT-a i biva zamenjen bivšim čikaškim POT-om Piterom Stounom kome je nedavno umro otac Bendžamin Stoun, bivši POT.
Poslednja pojava Rafaela Barbe. Prva pojava Pitera Stouna
42414 Potera za utvarama Fred BernerRichard Sweren i Allison Intrieri28. 2. 2018 (2018-02-28)1914
Odjel za žrtve šalje lekara na suđenje jer je optužen za zlostavljanje nekoliko dečaka. Pošto suđenje ide dobro, Brajan Kesidi svedoči, ali kad lekarev zastupnik osumnjiči Kesidija da je rasista, Kesidi puca zbog čega je suđenje poništeno. Ipak, kad se Kesidi pojavi u stanu Bensonove prekriven krvlju, a dr. Vest je pronađen mrtav nakon što ga je Kesidi posetio, Bensonova mora da otkrije da li je Kesidi kriv za ubistvo ili je Kesidi nevin kao što tvrdi što usložnjava odnos Bensonove i Rolinsove i šalje prijateljstvo Stouna i Bensonove u ozbiljan sukob i sve to dok detektivi Odeljenja za krvne delikte istražuju Kesidija. 
42515 U ulozi roditelja Norberto BarbaMichael Chernuchin i Julie Martin7. 3. 2018 (2018-03-07)1915
Karisija posećuje sestra i govori mu da joj je ćerka silovana. Odjel za žrtve istražuje slučaj, međutim, Karisijeva sestričina tvrdi da je lagala za silovanje pa je optužnica odbačena. Ipak, kad Karisijeva sestričina kaže da je ipak stvarno silovana nakon što je išla kod osumnjičenog, Karisi i Odjel za žrtve moraju da istraže da li govori istinu nakon što je pouzdanost u slučaju oštećena. U međuvremenu, u toku istrage, POT Stoun otkriva na teži način da nema savršenih svedoka kad su u pitanju gnusni slučajevi silovanja dok se Odjel zbližio sa njim nakon Barbinog odlaska. 
42616 Izazov Christopher MisianoRichard Sweren i Cèline C. Robinson14. 3. 2018 (2018-03-14)1916
Odjel za žrtve je pozvan u Sedište za reagovanje kad je trinaestogodišnjakinja nestala tokom rekreativne nastave. Detektivi uskoro saznaju da su je njene dve drugarice ostavile sa nepoznatim čovekom, što ga čini glavnim osumnjičenim. Na kraju, devojčica je pronađena onesvešćena u Sedištu za reagovanje samo u donjem vešu. Nakon što devojčica podlegne povredama u bolnici, slučaj dobija potresan preokret kad je otkriveno da je devojčicine unutrašnje organe izvadio hirurg bez dozvole roditelja. Stoun vodi izuzetno kontraverzni i složeni slučaj na sud u nadi da će dobiti pravdu za pokojnu devojčicu i njenu ožalošćenu porodicu. 
42717 Šalji u šaljivdžije Alex ChappleJulie Martin i Brianna Yellen21. 3. 2018 (2018-03-21)1917
Odjale za žrtve je pozvan da istraži nestanak deteta tokom letnjeg raspusta. Tokom istrage, oni pronalaze glavnog osumnjičenog koji je mesar i koji je viđen kako odlazi iz kluba sa devojčicom sa krinkom šaljivdžije kad je dete poslednji put viđeno. Ipak, slučaj postaje izuzetno težak za rešavanje kad detektivi provere i pronađu njeno telo u kontejneru, ali kontejner biva ispražnjen zajedno za telom devojčice, a Stoun pokušava da donese pravdu za devojčicu i pošalje mesara na robiju dok izgledi da je devojčica živa postaju izuzetno tanki. Ipak, kako se približava kraj, slučaj dobija potresan preokret, a detektivi otkrivaju da je prestupnik neko na koga su najmanje sumnjali. 
42818 Služenje Fred BernerLawrence Kaplow i Cèline C. Robinson11. 4. 2018 (2018-04-11)1918
Kad je radnica poslovne pratnje pronađena seksualno zlostavljana i okrutno pretučena, Odjel za žrtve je pozvan da istraži. Oni uskoro otkrivaju da je bila u ljigavom hotelu sa tri vojnika. Ipak, slučaj postaje složen kad jedan vojnik odbije da razgovara a drugi prizna zločin iako je jasno da laže. Na kraju, kad je pravi silovatelj pronađen i DNK stigla, slučaj dobija izuzetno potresan preokret i ogromno žrtvovanje zbog jednog od vojnika. U međuvremenu, neposlovni rad na slučaju i prihvatanje njega lično dovode do toga da Rolinsova otkrije tajnu iz svog nedavnog ljubavnog života. 
42919 Cena zablude Michael PressmanMichael Chernuchin i Allison Intrieri18. 4. 2018 (2018-04-18)1919
Odjel za žrtve istražuje nestanak majke i njene četvorogodišnje ćerke. Tokom dalje istrage, oni otkrivaju da je ženin suprug bio nasilan čovek koji je zlostavljao svoju porodicu. Ipak, uskoro je jevljano da je majku i ćerku pobio suprug i da je uhapšen. Slučaj onda dobija ogroman preokret kada Bensonova otkrije da su ćerka i majka žive i zdrave, ali da se kriju uz pomoć bivšeg POT-a i člana odjela Aleksandre Kabot koja je prijavila da su majka i ćerka pokojne zbog čega Bensonova dolazi u složeni položaj. Tragičan preokret se dešava u slučaju pa je Bensonova prisiljena da preispita ceo sastav. U međuvremenu, kod Stounove sestre Pamele se razvija tardivna diskinezija pa on mora da donese tešku odluku u vezi njenog lečenja.
Pojava Aleksandre Kabot
43020 Knjiga o Ester Jean De SegonzacRichard Sweren i Ryan Causey2. 5. 2018 (2018-05-02)1920
Rolinsova je pozvana da spasi devojčicu Este koju je zatočio njen otac za koga je poznato da je sumnjiv i čudan čovek. Odjel za žrtve zajedno sa Rolinsovom uskoro otkriva da je otac gnusni zlostavljač dece koji izgladnjuje i okiva decu u podrumu. Rolinsova oformljuje jako blizak odnos sa devojčicom i obećava joj da će pravda biti zadovoljena i da će je čuvati od njenog oca zlostavljača. Vrlo uskoro, slučaj postaje izuzetno opasan kad otac krene u obračun, a Rolinsova stavlja i život i posao u vrlo veliki rizik pokušavajući da spasi devojčicu što se završava tragičnom nesrećom sa strane Rolinsove što je povređuje. 
43121 Staratelj Stephanie MarquardtJulie Martin i Matt Klypka9. 5. 2018 (2018-05-09)1921
Odjel za žrtve je pozvan na mesto zločina nakon što je žena seksualno napastvovana, a njen brat njoj i detektivima govori da je ona silovana. Jedinica uskoro otkriva da su je svirepo silovala trojica mladića. Detektivi ih hapse, ali slučaj dobija preokret kad mladići tvrde da su platili za seks ženom i da joj je brat makro. Jedinica uskoro otkriva da je ženi brat staratelj dok im je majka u zatvoru i uskoro postaje jasno da je brat nasilan prema sestri. Tutuola shvata slučaj lično i biva upetljan u isti pokušavajući da zaštiti ženu od njenog brata i trojice mladića dok Stoun prenosi slučaj na sud. 
43222 Mama Jean de SegonzacLawrence Kaplow i Elizabeth Rinehart16. 5. 2018 (2018-05-16)1922
Odjel za žrtve je pozvan da istraži mogući slučaj seksualnog napastvovanja nakon što je starija žena sa Alchajmerom prijavila da je seksualno napastvovana. Ekipa istražuje njenu prijavu, ali stvari postaju brzo teške kad je njena prijava dovedena u pitanje zbog njenog stanja i njenog pamćenja događaja i vremenskog sleda. Ipak, Bensonova istražuje u nadi da će pravda biti zadovoljena za stariju ženu. U međuvremenu, Tutuola saznaje da li će konačno postati narednik Odjela za žrtve nakon dugog čekanja posle polaganja naredničkog ispita. 
43323 Pamti me (1. deo) Alex ChappleMichael Chernuchin i Julie Martin23. 5. 2018 (2018-05-23)1923
Odjel za žrtve je pozvan kada je jedna žena uzela taoce u zgradi gde je moguće da krije osumnjičenog silovatelja. Dok se Odjel za žrtve trudi da reši stanje, stvari počinju da prerastaju pa Bensonova odlučuje da donese veliku odluku i rizikuje svoj život ulaskom u talačko stanje kako bi pokušala da smiri ženu pre nego što se otmica pretvori u slučaj ubistva, ali dok je ulazila, ona brzo biva napadnuta pa mora da se osloni na kolege detektive napolju da joj pomognu da reši stanje pre nego što stvari postanu kobne i za nju i za ljude u zgradi. 
43424 Pamti i mene (2. deo) Alex ChappleMichael Chernuchin i Julie Martin23. 5. 2018 (2018-05-23)1924
Dok se otmica smiruje, Odjel za žrtve istražuje niz događaja koji su doveli do otmice. Nakon što detektivi počnu da sumnjeju u iskaz otmičarke i taoca, Odjel za žrtve otkriva izuzetno opasnu zločinačku mrežu koja se sprema da uradi sve što može samo da joj se niko ne nađe na putu zbog čega Odjel istražuje zločinačku mrežu. Dok se istraživalo, Stounovu sestru otima zločinačka mreža u izuzetno svirepoj pucnjavi u psihijatrijskoj bolnici gde je ona boravila. Detektivi je izbezumljeno traže što dovodi do tragičnog ishoda po Stouna, njegovu sestru i detektive koji istražuju. 

Izvori i napomene uredi

Prethodi:
Osamnaesta sezona
(2016-2017)
Spisak epizoda "Law & Order: Special Victims Unit"
(1999- )
Slijedi:
Dvadeseta sezona
(2018-2019)