Larry King Live

Larry King Live je bila američka talk show emisija koju je vodio Larry King, a koja se emitirala na programu TV-kanala CNN od 1985. do 2010. Predstavljala je najgledaniju i u historiji CNN-a najdugovječniju emisiju, koju je u prosjeku svake večeri gledalo preko milion ljudi.[1]

Larry King Live
Larry King Live title card
Naslovni kadar
FormatTalk show
KreatorLarry King
VoditeljLarry King
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Produkcija
Trajanje60 min.
Emitiranje
Originalni kanalCNN
Originalno prikazivanje3. jun 1985. – 16. decembar 2010.
Eksterni linkovi
Službene stranice

Emitirala se iz CNN-ovih studija u Los Angelesu. Ponekad bi se emitirala i iz CNN-ovih studija u New Yorku, a ponekad i iz Washingtona, gdje je King prije angažmana na CNN-u bio stekao nacionalnu reputaciju kao radio-voditelj za Mutual Broadcasting System. King je svake večeri u emisiji intervjuirao jednu ili više istaknutih ličnosti, uglavnom celebrityje, političare i poslovne ljude.

Emisija je u prosjeku trajala po jedan sat, te se, ovisno o regiji, emitirala tri puta dnevno. Bila je dostupna i svjetskoj publici preko satelitskog kanala CNN International.

Larry King Live je na programu CNN-a zamijenila emisija Piers Morgan Tonight, talk show emisija koju od januara 2011. vodi britanski novinar i TV-voditelj Piers Morgan.

Izvori uredi

  1. „End Of Qtr Data-Q107 (minus 3 hours).xls” (PDF). Arhivirano iz originala na datum 2009-03-24. Pristupljeno 21. X 2010. 

Eksterni linkovi uredi