La mujer de Judas (meksička telenovela)

La mujer de Judas (sh. Judina žena) je meksička telenovela, produkcijske kuće TV Asteka, snimana 2012.[1] Predstavlja rimejk istoimene venecuelanske telenovele iz 2002.

La mujer de Judas.
Formattelenovela
ScenarioMartín Hahn
Paz Aguirre
Gabriel Santos
RežijaEnrique Pineda
NastupajuAnette Michel
Víctor González
Andrea Martí
Geraldine Bazán
Daniel Elbittar
Mauricio Islas
Marta Mariana Castro
Betty Monroe
Niurka Marcos
Cecilia Piñeiro
Claudia Marín
Javier Gómez
Omar Fierro
Marta Verduzco
Elvira Monsell
Ana María González
Kompozitor muzičke temeDulce
Uvodna temaAmor de Leyenda
Zemlja porijekla Meksiko
Produkcija
Producent(i)María del Carmen Marcos
Emitiranje
Originalni kanalAzteca Trece.
Originalno prikazivanje16. januar 2012

Sinopsis uredi

Natalija Leal proučava meksičke legende i želi istražiti priču o „Judinoj ženi“. Oseća neobjašnjivu povezanost sa Altagrasijom del Toro, koja je pre dvadeset i tri godine optužena za ubistvo sveštenika. Natalijina majka, koja zna šta se krije iza mračne sage o sveštenikovoj smrti, pokušava odgovoriti kćer od te ideje. Ipak, devojka putuje u selo gde se desilo ubistvo i tamo otkriva istinu o svom poreklu - ona je Altagrasijina ćerka. Isto tako, u malom mestu pronalazi i ljubav svog života Salmonona Salvatijeru, koji je i smrti neprijatelj njene majke. On je sada vlasnik velike vinarije koju je Natalijin deda Huan prodao njegovom ocu. Međutim na čitanju testamenta pokojnog Huana, svi ostaju u čudu kada čuju da je Natalija vlasnica firme. Ni njoj ni Altagrasiji nije jasno zašto je stari del Toro ostavio firmu koju ju prodao. Uprkos bezgraničnoj ljubavi koju osećaju jedno prema drugom, Natalija i Salomon boriće se za pivaru i bogatstvo porodice del Toro. Ali vezuje ih još nešto - težnja za otkrivanjem identiteta žene koja u venčanici ubija stanovnike sela i čiji je krvavi pohod počeo odmah nakon Altagrasijinog izlaska iz zatvora. Međutim, nasledstvo nije jedino što će stati na putu njihovoj sreći. Tu je i beskrupulozna Ema Balmori, koja čini sve da razdvoji mladi par. Kada Salomon otkrije da ona ima ljubavnika, raskida sa njom i ženi se Natalijom. I baš kada su svi mislili da je došlo vreme za sreću, Natalija saznaje da su dokumenta koja dokazuju da je Salomon vlasnik pivare falsifikovana. Razočarana traži razvod i firmu. Ali to nije sve! Selo potresa vest o stravičnom ubistvu Emine majke. Istorija se ponovlja - Natalija je nepravedno optužena za ubistvo, baš kao i Altagrasija pre dve decenije. Devojka je prozvana novom „Judinom ženom“... Salomon slepo veruje u nevinost svoje voljene i učiniće sve da je oslobodi, istovremeno tragajući za identitetom žene koja svirepo ubija, sakrivajući se iza krvavog vela.

Likovi uredi

  • Glorija Leal (Andrea Marti) - Natalija je lepa i hrabra devojka, koja voli rizik i avanturu. Upušta se u potragu o legendi o „Judinoj ženi“, u kojoj će otkriti tajnu svog porekla, ali i pronaći ljubav. Kada se ispostavi da je ona jedina naslednica bogatstva del Torovih, postaje neprijatelj Salomona Salvatijere, čoveka koga neizmerno voli.
  • Salomon Salvatijera (Viktor Gonzales) - Salomon je zgodni preduzetnik, koji je svojim radom uspeo da spase pivaru del Toro od bankrota. U vezi je sa lepom Emom Balmori, ali život mu se menja iz korena kada se u selo vrati Altagrasija, tražeći ono što joj pripada. Takođe će ga uzdrmnuti dolazak Natalije Leal, u koju se beznadežno zaljubljuje.
  • Altagrasija del Toro (Anet Mičel) - Iako je pola života provela u zatvoru, Altagrasija je još uvek senzualna i lepa. Poznata kao „Judina žena“ dolazi u selo, spremna da povrati sve što su joj oduzeli. Neće porezati ni od čega da se osveti svima koji su sumnjali u njenu nevinost, a prvi na udaru biće Salomon Salvatijera, koji ima nešto što joj pripada - očevu firmu.
  • Ema Balmori (Đeraldin Bazan) - Ona je devojka koja ima sve: izuzetnu lepotu, inteligenciju i Salomona Salvatijeru, momka na kojem joj zavide sve devojke iz sela. Ipak vara ga sa bezskrupuloznim Alirijom. Njen idealni svet na korak je do uništenja kada se igrom sudbine pojavi Natalija.
  • Hoakina Huaka Leal (Marta Marijana Kastro) - Iako vozi kamion, Huaka je veoma lepa i ženstvena. Ali njena najveća vrlina zapravo je bezuslovna ljubav prema Gloriji. Kada devojka odluči otići u selo i saznati nešto više o „Judinoj ženi“, Huaka će morati da se suoči sa bolnim istinama i da ponovo proživi prošlost, koju je htela zaboraviti.
  • Markos Rohas (Havijer Gomez) - Novinar koji je izgradio svoju karijeru na slučaju "Judine žene". Kada se ubistvo desilo, zaboravio je na objektivnost i proglasio Altagrasiju krivom za smrt oca Sebastijana, čak i pre donesene presude. Više od dve desenije kasnije, vraća se u selo, jer je čuo da je „Judina žena“ izašla iz zatvora, spreman na sve kako bi joj zagorčao život.
  • Bernis del Toro (Marta Verdusko) - Udovica Huana Visentea, koja krije užasnu tajnu koja ju je dovela do ludila. Na duši nosi bolan teret, a savest joj ne da mira jer je dozvolila da joj kćerku ne pravedno osude. Dobra je i pristojna, zna ko se krije iza maske „Judine žene“, ali iz straha ne može nikome da kaže.

Uloge uredi

Glumac: Uloga:
Andrea Marti Natalija Leal del Toro
Viktor Gonzales Salomon Salvatijera
Anet Mičel Altagrasija del Toro
Đeraldin Bazan Ema Balmori
Marta Marijana Kastro Hoakina Huaka Leal
Beti Monro Galilea Bautista
Niurika Markos Rikarda Arauho
Sesilija Pinjerio Narda Brisenjo
Klaudija Marin Refuhio Čačita Beljo de Aguero
Danijel Elbitar Alirio Aguero del Toro
Havijer Gomez Markos Rohas
Emanuel Perez Damijan Rodrigez
Edsel Danijel Silva Nikolas Balmori
Serhio Kleiner Buenaventura Brisenjo
Alvaro Guero Kasimiro
Maurisio Aspe Ernesto
Elvira Monsel Ursula
Migel Sančez otac Sebastijan
Marta Verdusko Bernis del Toro
Pedro Mira Hulijan Morera
Viktor Sivijera komandant Romero

Napomene i reference uredi

  1. „Osnovne informacije o seriji”. Arhivirano iz originala na datum 2012-08-25. Pristupljeno 2012-11-30. 

Vanjske veze uredi