La 317e Section

La 317e Section' (sh. 317. odjeljenje ili 317. vod) je francusko-španski crno-bijeli ratni film snimljen u režiji Pierrea Schoendoerffera.

La 317e Section
scena iz filma
RežijaPierre Schoendoerffer
ProducentGeorges de Beauregard
Benito Perojo
ScenarioPierre Schoendoerffer
UlogeJacques Perrin
Bruno Cremer
FotografijaRaoul Coutard
MontažaArmand Psenny
DistribucijaRome Paris Films
Datum(i) premijere
31. 3. 1965 (1965-03-31)
Trajanje100 min.
Zemlja Francuska
 Španija
Jezikfrancuski
vijetnamski

Radnja filma se odigrava 1954. godine u Indokini za vrijeme Prvog indokineskog rata te prikazuje kako se mala francuska jedinica, uglavnom sastavljena od Laošana, nastoji kroz džunglu probiti do prijateljske baze i izbjeći uništenje od strane Viet Minhovih gerilaca. Protagonisti, koje tumače Jacques Perrin i Bruno Cremer su idealistički francuski oficir i njegov mnogo pragmatičniji i iskusniji podoficir koji se borio za Nijemce u Drugom svjetskom ratu.

Schoendoerffer je film velikim dijelom temeljio na vlastitim iskustvima iz Prvog indokineskog rata, kada je kao dopisnik filmskog žurnala zajedno sa francuskim trupama bio zarobljen u bitci za Dien Bien Phu. Snimanje filma se odvijalo u Kambodži u prilično teškim okolnostima, pri čemu je sam Schoendoerffer inzistirao na vojničkoj disciplini. La 317e Section je kasnije prikazan na Kanskom festivalu gdje je Schoendoerffer osvojio Nagradu za najbolji scenario.

Schoendoerffer će se kasnije temom ratova u Indokini baviti i u svom hvaljenom dokumentarcu La Section Anderson koja prati američke vojnike u vijetnamskom ratu, kao i Dien Bien Phu koji je rekonstruirao bitku. La 317e Section je ostavila dojam na Francisa Forda Coppolu koji je pojedinim njegovim scenama dao homage u svom znamenitom filmu Apocalypse Now.

Uloge uredi

Izvori uredi

External links uredi