Kuch Kuch Hota Hai

Kuch Kuch Hota Hai (Devanagari: कुछ कुछ होता है, Nastaliq: کچھ کچھ ہوتا ہے prevod: Nešto se desilo je Bollywood romantična komedija , film, koji je realizovan u India i United Kingdom 16 oktobra 1998 godine.

Kuch Kuch Hota Hai
RežijaKaran Johar
ProdukcijaYash Johar
ScenarioKaran Johar
UlogeShahrukh Khan
Salman Khan
Kajol
Rani Mukherjee
Premijera16.10. 1998.
JezikHindi
Trajanje177 min.
DržavaIndija
Kompanija
DistributerDharma Productions
Budžet$1,843,742.82 (est.)
Tehnička ekipa
FotografijaSantosh Thundiiayil
MontažaSanjay Sankla
Kuch Kuch Hota Hai na Internet Movie Database

Film je režisirao Karan Johar đe su glavne uloge dobili popularni glumci Shahrukh Khan i Kajol, što je njihov četvrti film đe glume zajedno. Film je dobio dosta Filmfare Award 1999 godine.

Produkcija uredi

Veći dio filma je sniman u Mauritius.Mnogim bolivudskim glumicama, kao što su Twinkle Khanna, Tabu, Shilpa Shetty, Urmila Matondkar, Aishwarya Rai, Raveena Tandon i Karisma Kapoor je bila ponuđena uloga Tine, ali su je one odbile.

Tokom vožnje bicikla u pjesmi Yeh Ladki Hai Deewani, glumica Kajol je izgubila kontrolu nad biciklom i povrijedila koljeno. Godinu dana kasnije, dok su razgovarali o incidentu u talk show "Kafa sa Karan", Shahrukh Khan i režiser Karan Johar, su se smijali tom incidentu, jer je Kajol, izgubila pamćenje tada, i kada se probudila pitala je đe je, i kako joj je ime. Tokom promocije pravljenja filma Kuch Kuch Hota Hai, Kajol je izjavila da je nesreća, njeno najjače sjećanje tokom snimanja filma, zbog toga što se ona uopšte ne sjeća toga.

KKHH je drugi film, koji je dobio 4 glavne nagrade (Best Movie, Best Director, Best Actor and Best Actress) u Filmfare. Drugi koji su to dobili su : Dilwale Dulhaniya Le Jayenge (1995), Devdas (2002) i Black (2005).

Sadržaj uredi

Rahul (Shahrukh Khan) i Anjali (Kajol) su studenti na Xavier koledžu. Oni su najbolji prijatelji. Tina kćerka diretkora škole, dolazi na St. Xavier. Ona je lijepa, ženstvena...., prava suprotnost Anjali. Rahul se zaljubio u nju, čim je ugledao. Međutim on nije svjestan da je Anjali ludo zaljubljena u njega, ali Tina to primjećuje. Jednoga dana, Anjali dolazi u školu, našminkana i sređena kao Tina, međutim svi joj se smiju, što njoj jako teško pada.

Poslije određenog vremena, ona se odlučuje da kaže Rahulu istinu, a to je da je ona ludo zaljubljena u njega, međutim on je preduhitri, tako što joj kaže da on voli Tinu. Kako bi zaboravila Rahula, ona odlazi sa koledža.

Tina i Rahul se vjenčavaju i dobijaju kćer, kojoj Tina daje ime Anjali. Tina umire, malo poslije Anjalinog rođenja, ali joj ostavlja pisma, koja joj davaju svake godine na dan njenog rođenja da čita, to su savjeti i želje za Anjali, koje joj Tina pruža putem pisma, pošto joj to nije mogla pružiti kao majka. U osmoj godini i poslednjem pismu, Tina objašnjava Anjali odnose između Tine, Rahula i Anjali, i govori joj, da je njen otac bio slijep, jer je ona uvjerena da je njegova prva ljubav bila Anjali, i smatra da bi ona mogla biti žena Rahulu, kao i idealna majka Anjali.

Anjali vjeruje, da ona može ponovo spojiti Anjali sa Rahulom, i traži pomoć svoje babe i đeda u tome. Anjali saznaje da starija Anjali radi u kampu sa đecom i ona traži odobrenje od oca da ide. On joj ne odobrava to, ali pomoć lukavstva, kao i pomoću babe, ona odlazi na kampovanje. Tamo upoznaje Anjali. Posle kratkog vremena, ona zove Rahula, praveći se da je prehladila, i on naravno trči u kamp za nju. Tamo sreće Anjali. Oni se prisjećaju starih dana, ali Anjali nije ono što je bila. Izrasla je u pravu damu i ljepoticu. Rahul saznaje da je ona vjerena, ali ona još uvijek voli njega, isto kao što ga je voljela na koledžu.

Ipak, ona ne može prekršiti datu riječ, tako da odlučuje da se uda za Amana (Salman Khan). Tokom ceremonije, ona plače čitavo vrijeme, a tu se nalaze i Anjali i Rahul. Njen vjerenik vidjeći to, uzima je za ruku, i govori joj, kako joj je obećao, da će je on odvesti pred oltar. Međutim, on je vodi pred oltar, ali ne da bi se udala za njega, već za Rahula.

Uloge uredi

Muzika uredi

Kuch Kuch Hota Hai
Studijski album
ŽanrFeature film soundtrack
Izdavač
ProdukcijaShankar-Ehsaan-Loy
Title Singer(s) Duration
Kuch Kuch Hota Hai Udit Narayan, Alka Yagnik 4:56
Koi Mil Gaya Udit Narayan, Alka Yagnik, Kavita Krishnamurthy 7:16
Saajanji Ghar Aaye Kumar Sanu, Alka Yagnik, Kavita Krishnamurthy 7:14
Kuch Kuch Hota Hai (Sad) Alka Yagnik 1:26
Yeh Ladka Hai Deewana Udit Narayan, Alka Yagnik 6:36
Tujhe Yaad Na Meri Aayee Udit Narayan, Alka Yagnik, Manpreet Akhtar 7:03
Raghupati Raghav Shankar Mahadevan, Alka Yagnik 2:05
Ladki Badi Anjani Hai Kumar Sanu, Alka Yagnik 6:23

Tržište uredi

Kuch Kuch Hota Hai bio je najbolje prodavan film 1998 u Indiji, koji je zaradio oko Rs.500,000,000 u Indiji.

Nagrade uredi

Filmfare Awards uredi

Zee Cine nagrade uredi

Sansui Viewer’s Choice filmska nagrada uredi

Eksterni linkovi uredi

Nagrade
Prethodi:
Dil To Pagal Hai
दिल तो पागल है
Filmfare Award for Best Film
1998
Slijedi:
Hum Dil De Chuke Sanam
हम दिल दे चुके सनम