Kijevski nacionalni univerzitet Tarasa Grigoroviča Ševčenka

Kijevski nacionalni univerzitet Tarasa Grigoroviča Ševčenka (ukrajinski: Київський національний університет імені Тараса Шевченка; latinski: Universitas Kioviensis; ruski: Киевский национальный университет имени Тараса Шевченко; engleski: Taras Shevchenko National University of Kyiv) je treći najstariji univerzitet u Ukrajini (nakon Univerziteta u Lavovu i Univerziteta u Harkovu) čije je sjedište u glavnom gradu Kijevu.

Kijevski nacionalni univerzitet Tarasa Grigoroviča Ševčenka
Київський національний університет імені Тараса Шевченка
lat. Universitas Kioviensis
Logo univerziteta
Historija
Moto"Utilitas honor et gloria"
Osnivanje1834.
Generalno
Vrstajavni univerzitet
Administracija
RektorLeonid Huberskyi
Admin. osoblje3420[1]
Studenti
Broj studenata20,000
Boje
     
Lokacija
Sjedište
  – grad
  – država

Kijev
Ukrajina
Kampusurbani kampus
Službene stranice
www.univ.kiev.ua/

Osnovan je 1834. kao Univerzitet svetog Vladimira, a u svojoj je dosadašnjoj istoriji nekoliko puta mijenjao naziv. Danas je poznat kao najveća i najprestižnija institucija visokog obrazovanja u zemlji. 2019. godine QS World University Rankings rangirao je univerzitet među 650 najboljih institucija visokog obrazovanja na svijetu.[2]

U sovjetskom periodu univerzitet je bio jedan od tri najprestižnija u SSSR-u, uz Moskovski državni univerzitet i Lenjingradski državni univerzitet. Univerzitet je često na listama najboljih univerziteta rangiran kao najbolji univerzitet u Ukrajini. Neki od bivših studenata univerziteta su i Mihajlo Gruševski, Mihail Bulgakov i Leonid Kravčuk.

Fotografije kampusa uredi

Značajni bivši studenti uredi

Vanjske veze uredi

Izvori uredi