Kersoblept (na grčkom Kερσoβλέπτης) bio je kralj Trakije. Bio je sin kralja Kotisa i na prijestolje stupio godine 358. pne. zajedno sa Berisadom i Amadokom II, koji su mu najvjerojatnije bili braća. Prilikom dolaska na prijestolje je bio jako mlad, što je iskoristio Haridem, eubejski pustolov brakom vezan uz kraljevsku porodicu, te postao de facto vladar države. Kersoblept je vladao područjem istočno od rijeke Hebar.

Haridem je na početku vladavine pregovarao s Atenom o vlasti nad Tračkim Herzonom, koji je predan Atenjanima između 357. i 353. pne. Godine 352. pne. je nakon Berisadove smrti, uz Haridemovu i atensku pomoć, Berisadovu djecu isključio iz nasljedstva kako bi prigrabio njihove teritorije. Iste je godine Kersoblept počeo pregovarati s makedonskim kraljem Filipom II o zajedničkom napadu na Trački Herzon, ali je Amadok odbio sudjelovati u tome. Filip je na to zaratio s Kersobleptom, porazio ga i uzeo Kersobleptovom sina kao taoca.

Godine 347. pne. je došlo do spora između Kersoblepta i Amadoka što je Filip iskoristio da sa svojom vojskom uđe u Trakiju i nametne svoju vlast kao "sudac" između zavađenih kraljeva. Sljedeće je godine, pak, Kersoblept napao grčke kolonije na Helespontu, što je bio izgovor Filipu za još jedan pohod. Godine 343. pne. je Kersoblept prisiljen plaćati danak Makedoncima.

Kersoblept
Rođen/a: nepoznato Umro/la: nepoznato
Prethodi:
Kotis I
Kralj Trakije
358–341. pne.
Slijedi:
'