Kapital Network

Kapital Network prva je poslovna televizija u Hrvatskoj i regiji, ujedno i nacionalna televizija u Hrvatskoj. Program ove televizije se može gledati u digitalnoj zemaljskoj televiziji - multipleksu D, na kabelskoj televiziji putem koncesionara kabelskih televizija - B-net i Kerman na području Zagreba, Osijeka, Rijeke, Zadra i Splita, te nekih manjih kabelskih operatera i preko MAX tv-a i Iskon.TV-a. Od početka listopada 2007. godine kanal emitira i putem satelita Atlantic Bird 3, 5 stupnjeva zapadno te je kao slobodni kanal dostupan i drugim kabelskim distributerima u Europi i regiji. Od 5. ožujka 2010. Kapital Network dobiva privremenu nacionalnu koncesiju, a od 16. prosinca 2010. dobiva trajnu.

Kapital Network
Početak emitiranja 31. svibnja 2006.
Zemlja  Hrvatska

U programu se emitiraju vijesti svakih sat vremena i servisne informacije, poput vremenske prognoze, tečajne liste, biznis kalendara, a preuzimaju određene sadržaje i od inozemnih medija poput Deutsche Wellea i VOA-e. U programu Kapital networka emitiraju se magazini i talk showovi "Gospodarski tjedan", "Boja novca", "Europa", "Puls" i "Intervju tjedna".

U jednom od novih projekata Kapital Networka, "Novi Pravac" emisiji o energetici transportu i okolišu, urednice i voditeljice Nade Kolega gostuju stručnjaci iz Hrvatske i regije. Osim toga, Kapital network emitira i pregled gospodarstva Bosne i Hercegovine u magazinu "Poslovni kurs" kojeg producira banjalučki ATV. Magazin "Money Talk - Govor novca" u produkciji Enter TV-a iz Beograda donosi pregled poslovnog tjedna u Srbiji. Tjedni poslovni magazin "Montena Business" u produkciji podgoričke NTV Montena.

Dana 31. kolovoza 2012. u 23:59 sati, odlukom Uprave OiV-a, isključen iz sustava odašiljanja digitalne televizije multipleks D na području cijele Hrvatske.[1]

Dana 26. rujna 2012. na odžanoj sjednici VEM-a, odlučeno je da im se trajno oduzme koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge televizije za emitiranje specijaliziranog televizijskog kanala u zemaljskoj mreži unutar Multipleksa D na području Republike Hrvatske.[2]

Izvori uredi

Vanjske poveznice uredi