Insubri (latinski: Insubres) je naziv za keltski narod koji je u 1. milenijumu pne. živio na području današnje Lombardije. Iako su u 3. vijeku pne. imali potpuno keltski karakter, dio historičara vjeruje kako su nastali miješanjem keltskih doseljenika s ligurskim i italskim starosjediocima. Insubri su poznati po tome što su osnovali naselje zvano Mediolanum, danas poznato kao Milano.

Insubri su godine 225. pne. sudjelovali u velikom galskom pohodu na Italiju koga su Rimljani razbili u bitci kod Telamona. Dvije godine kasnije Rimljani su, zajedno sa svojim cenomanskim saveznicima, osvojili Acerrae, glavno uporište Insubra, a potom ih porazili u bitci kod Klastidijuma. Godine 221. pne. su Rimljani osvojili Mediolanum, nakon čega su Insubri prihvatili njihovu vlast.

U drugom punskom ratu Insubri su godine 218. pne. postali Hanibalovi saveznici. Rimljani su, međutim, postepeno skršili njihov otpor, tako da su godine 194. pne. dobijaju saveznički status. Nakon toga je romanizacija Insubra išla relativno brzo. Godine 89. pne. su se po statusu izjednačili s Latinima, a 49. pne. dobili puno rimsko državljanstvo.

Danas se po Insubrima naziva oblast zvana Insubrija, kao i insubrijski jezik, jedan od dijalekata lombardijskog.