Home Alone 2: Lost in New York

Sam u kući 2: Izgubljen u Njujorku (engl. Home Alone 2: Lost in New York) je drugi filmski nastavak komedije, porodičnog filma Sam u kući, reditelja Krisa Kolambusa iz 1992. snimljen po scenariju Džona Hjuza.

Home Alone 2: Lost in New York
kino-poster
RežijaChris Columbus
ProducentJohn Hughes
ScenarioJohn Hughes
UlogeMacaulay Culkin
Joe Pesci
Daniel Stern
John Heard
Tim Curry
Brenda Fricker
Catherine O'Hara
MuzikaJohn Williams
FotografijaJulio Macat
MontažaRaja Gosnell
StudioHughes Entertainment
Distribucija20th Century Fox
Datum(i) premijere
20. 11. 1992 (1992-11-20)
Trajanje120 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet20 mil. $
Bruto prihod358,994.850 $[1]

Radnja uredi

Kevin Makalister razdvojen od svojih roditelja ponovo provodi božićne praznike sam. Ovog puta poraodica Makalister odlazi u Majami dok Kevin, izgubljen na O'Hare International aerodromu greškom ulazi u avion za Njujork. Shvativši da se prošlogodišnja priča ponovila, Kevin odlazi u obilazak Bliznakinja, kineske četvrti i ostalih znamenitosti Njujorka. U isto vreme Marv i Hari, Mokri banditi koji su prošle godine hteli da opljačkaju Kevinov dom, beže iz zatvora i dolaze u Njujork.

Dok Kevin odlazi da potraži strica Boba i strinu Džordžet, ne znajući da su se oni preselili zbog renoviranja kuće, njegovi roditelji shvataju da su ponovo zaboravili najmlađeg sina. Setivši se reklame za hotel Plaza, Kevin rezerviše apartman na trećem spratu. Kevin odlazi u Dankanovu prodavnicu igračaka. Kupujući igračke ne sluti da se upoznao sa vlasnikom Dankanom koju mu poklanja dve grlice. Saznaje da sav prihod od prodaje igračaka tradicionalno odlazi u humanitarnu pomoć Dečije bolnice Sveta Ana.

U parku Kevin upoznaje čudnovatu ženu okruženu golubovima. Sprijateljuje se sa njom. Zajedno odlaze u njen dom, potkrovlje Njujorške koncertne dvorane. Ona mu otkriva da je, razočarajući se u ljubav, napustila dom, izgubila poverenje u ljude i da je prošlo više od dve godine kako sa nikim nije razgovarala

Marv i Hari, sada Lepljivi banditi planiraju pljačku Dankanove prodavnice. Sreću Kevina na ulici i pokušavaju da ga otmu ali on uspeva da pobege. Kevin će u kući svojih rođaka postaviti zamke, jer je ta kuća jedna od ključnih delova pljačke. Kada se reši lopova, sve se polako vraća u normalu i njegova porodica dolazi u Njujork po njega.

Nagrade [2] uredi

Godina Rezultat(i) Nagrada Kategorija
1993. osvojio BMI Film Music Award
1993. osvojio Golden Screen
1993. osvojio People's Choice Awards
1993. nominovan Young Artist Awards

Reference uredi

Vidi još uredi

Spoljašnje veze uredi