Gordon Fitzgerald Kaye [ˈɡɔːrdən fɪtsˈdʒɛrəld keɪ] (Huddersfield, 7. travnja 1941. – London, 23. siječnja 2017.), engleski glumac.

G. Kaye, 1974.

Popularnost je stekao serijom 'Allo 'Allo! u kojoj je glumio Renéa Artoisa, vlasnika kafića u okupiranoj Francuskoj. Radio je na televiziji, radiju, filmu i kazalištu. Neuobičajeno pisanje imena Gorden je Equityeva greška u tipkanju. No, u svojoj autobiografiji Rene i ja kazao je da je greška u pisanju imena greška bolnice u kojoj je bio zbog zdravstvenih problema.

Studirao je u Gimnaziji kralja Jakova u Almondburyju.

Kaye je autor biografije Rene i ja: Neka vrsta autobiografije (Rene & Me: A Sort of Autobiography, 1989) u kojoj opisuje svoja iskustva kao sramežljivi, homoseksualni, pretili mladić.

God. 1990. doživio je tešku prometnu nesreću u kojoj je zadobio teže ozljede glave. Iako se ni nakon nesreće nije sjećao detalja nesreće, na mjestu zadobivenog ožiljka zaostao mu je komadić drva koji mu se zabio u glavu.

Nedugo prije nesreće tabloidi su izdali priču u Kayeovoj navodnoj homoseksualnosti. Kaye je to veselo priznao zbog fotografija koje su služile kao dokaz "priči".

Vanjske poveznice uredi