Gay Times (sada brendiran kao GT) je vodeći britanski gej časopis[1][2] namenjen prvenstveno gejevima i biseksualnim muškarcima.

Gay Times (brendiran kao 'GT')
Tipgej časopis
IzdavačMillivres Prowler Group
UrednikTris Reid-Smith
Osnivanje1984.
JezikEngleski jezik
SedišteLondon
DržavaUjedinjeno Kraljevstvo UK
ISSN0950-6101
Službeni websitehttp://www.gaytimes.co.uk/

Izdavanje i sadržaj uredi

Časopis je u vlasništvu Millivres Prowler Group, kompanije koja izdaje i vodeći lezbejski časopis Diva, kao i časopis AXM. Prvo izdanje časopisa se pojavilo 1984. godine, kada se časopis razvio iz prethodnog magazina HIM, koji je počeo da se objavljuje 1975.

Glavni saradnici i saradnice Gay Times-a su Terry Sanderson, Richard Smith, Rupert Smith, Peter Tatchell, Bruce LaBruce, Scott Capurro, David Hoyle, Kristian Digby, Brian Whitaker i drugi.

U časopisu se objavljuju novosti i događaji, intervjui, satire, fotografije, kolumne, saveti vezani za muziku, film, književnost, modu, umetnost, stil, hranu i internet. Časopis, takođe, sadrži lične oglase, oglase za pratnju i savetovališta. Gay Times se često smatra više političnim i okrenutim odraslima nego attitude.

Istorijska izdanja uredi

  • Septembra, 2004. Gay Times je pokrenuo kontroverznu reklamnu kampanju u Londonskom metrou sa slikama septembarske naslovne stranice na kojoj su prikazana dva muškarca kako se ljube. To je bila prva reklamna kampanja sa gej poljupcem. Na postavljanje reklame izneta je samo jedna žalba, koju je Agencija za standarde u reklamiranju kasnije odbacila.
  • Od marta, 2007 Gay Times je poleo da se objavljuje pod nazivom GT, objavljujući: "Budućnost je ovde: Da li ste spremni za nju? Novi izgled. Novi stav. Nove sekcije. Novi pisci. Nov stil. Gay Times postaje GT".
  • Novembra, 2008 pokrenuta je još jedna kontroverzna reklamna kampanja, pod nazivom Homo Promo. Kampanja se pojavila kao odgovor desničarskim evangelističkim grupama koje su optuživale LGBT osobe da imaju agendu da promovišu homoseksualnost. GT je tražio od reklamnih agencija da naprave kampanje koje bi "prodale 'homoseksualnost'" kao neizdrživo privlačni izbor.

Povezano uredi

Reference uredi

  1. „3% of Lesbians and Gay Men Intend to Adopt in Next 5 Years”. WebWire and Out Now Diva and Gay Times Readers Surveys. 27. 3. 2007. 
  2. „Outright 2006 Helps Brands Communicate Effectively with Gay Britain”. GAY to Z and Out Now Diva and Gay Times Readers Surveys. 27. 3. 2007. 

Vanjske veze uredi