Frank Bryce je imaginarni lik iz knjiga o Harryju Potteru britanske spisateljice J. K. Rowling. Bio je vrtlar obitelji Riddle. U filmu ga je tumačio Eric Sykes.

Frank Bryce
Lik iz serijala Harry Potter
Debi Goblet of Fire
Odlazak Goblet of Fire
Razlog odlaska ubio ga Lord Voldemort
Autor J. K. Rowling
Portratirao/la Eric Sykes
Detalji
Vrsta čovjek
Spol muškarac
Rođenje kolovoz 1917.
 Ujedinjeno Kraljevstvo
Smrt 16. kolovoza 1994.
Ujedinjeno Kraljevstvo Little Hangleton, Ujedinjeno Kraljevstvo
Zanimanje kućepazitelj, vrtlar
Ostale informacije
Krvbezjak
Vjernostobitelj Riddle

Živio je u Little Hangletonu. Prvi put se spominje na početku četvrtog dijela kada se Rowling vraća u prošlost, 50 godina ranije, kad je ubijena obitelj Riddle a glavni sumnjivac bio je Frank. Čak ga je bezjačka policija uhitila, ali su ga pustili jer nisu mogli dokazati da su Riddleovi ubijeni, a kamo li da je Bryce kriv. Kasnije se doznaje da je Riddleove ubio sin Toma Riddlea starijeg, samoprozvani - Voldemort. Bezjački svijet nije upoznat s tim.

Frank je bio čovjek koji nije volio buku i ljudska mnoštva. Tu je antipatiju dobio nakon što se vratio iz rata, u kojem je i ozlijedio nogu koja ga je mučila do kraja života.

Jedne noći probudila ga je ukočena noga i vidio je svjetlo u bivšoj kući obitelji Riddle (on je živio u vrtlarskoj kući). Pomislio je da su to opet djeca koja su tamo često ulazila, i išao ih otjerati. Kada je ušao, tamo su bili Lord Voldemort, Peter Pettigrew (Crvorep) i Barty Crouch ml.. U početku ih je prisluškivao, a kada su ga vidjeli, ušao je u sobi gdje su oni bili i nadahnut valom hrabrosti koju je dobio, zaprijetio im je da će ih prijaviti policiji i reći im što je čuo i suprotstavio im se, ali činilo se da je to bio glup potez. Voldemort ga je ubio kletvom Avada Kedavra, ali pitanje je bi li ga svakako ostavio na životu... Taj događaj je sanjao dječak zvan Harry Potter.

Bryce se pojavljuje opet u tom istom dijelu, točnije njegova sjenka, na groblju u Little Hangletonu kad su se Harryev i Voldemortov štapić povezali i kad je Voldemortov štapić izveo Priori Incantatem.

Vanjske veze uredi