FK Dedinje je srpski fudbalski klub iz Beograda. Osnovan 2014. godine. Trenutno se takmiči u Međuopštinskoj ligi "B". Boja kluba je purpurna. Navijači kluba se zovu Milioneri.

FK Dedinje
Puno imeFudbalski klub Dedinje BGD
NadimakMilioneri
Osnovan13. februar 2014.
StadionFK Brodarac
(kapacitet: 1500)
LigaMeđuopštinska liga "А"
Timske boje Timske boje Timske boje
Timske boje
Timske boje
 
Domaći dresovi
Timske boje Timske boje Timske boje
Timske boje
Timske boje
 
Gostujući dresovi

Istorija uredi

Prvi fudbalski klub Dedinje osnovan je 1937. godine u Beogradu u blizini stadiona FK Crvena zvezda. Takmičio se dve godine, po jednom u četvrtom i trećem razredu Beogradskog loptačkog društva, oba puta je zauzeo drugo mesto. Sedište kluba je bilo u Bulevaru Kneza Arsena Karađorđevića br. 4, današnji Bulevar Kneza Aleksandra Karađorđevića na Dedinju. Klub je ugašen 1939. godine.

Sadašnji klub je osnovan 13. februara 2014. godine. Iste godine postaje član Fudbalskog saveza Beograda i prijavljuje se za učešće u Međuopštinskoj ligi "B", rang iz kojeg počinju svi novoosnovani klubovi. Sezonu 2014/2015. završavaju na 7. mestu. Sledeće godine takmičenje završavaju na četvrtoj poziciji gde su u poslednjem kolu u slučaju pobede imali prolaz u baraž sa drugog mesta. Na kraju sezone 2016/2017 pod vođstvom tadašnjeg trenera Đorđa Petrovića. ostvaruju najveći uspeh kluba i takmičenje završavaju na 3. mestu.

Stadion uredi

Fudbalski klub Dedinje ne poseduje sopstveni stadion tako da svoje domaće utakmice trenutno igra na stadionu FK Brodarac na Starom sajmištu. Kao domaćin, klub je igrao i na stadionu RFK Grafičar na Senjaku.

Milioneri uredi

Naziv navijačke grupe FK Dedinje je Milioneri. Na prvoj zvaničnoj utakmici kluba na stadionu RFK Grafičar bilo je oko 300 gledalaca.

Spoljašnje veze uredi

Zvaničan sajt kluba Arhivirano 2018-03-19 na Wayback Machine-u