Doña Bella (fonetski: Donja Bela) je kolumbijska telenovela, produkcijske kuće RCN snimana u koprodukciji sa Telefuturom tokom 2009. i 2010.[1].[2] Predstavlja rimejk brazilske telenovele Dona Beija iz 1986.

Doña Bella
ScenarioDaniella Castagno
RežijaToni Navia
NastupajuZharick León
Fabián Ríos
Stephanie Cayo
Luis Fernando Múnera
Marcelo Buquet
Xilena Aycardi.
Uvodna temaBella (Carlos Aguera - Mariatta)
Zemlja porijekla Kolumbija
 Sjedinjene Države
Broj epizoda88
Produkcija
Producent(i)Armando Barbosa
Federico Castillo
Emitiranje
Originalni kanalRCN, Telefutura.
Originalno prikazivanje25. april 201024. novembar 2010

Sinopsis uredi

Bela (Lepa) je lepa devojka koja živi u gradu po imenu „Agua Ermosa“, jedino je dete u selu koje nema roditelje i o kojoj se stara deda. Osim toga, ona je verena i obećana svom prijatelju i budućem suprugu Antoniju Sehoviju, čoveku iz jedne veoma prestižne i bogate porodice. Njen svakodnevni život poremećuje dolazak publiciste Romana Montero u selo.

Roman očaran Belinom lepotom odlučuje da je kidnapuje, i od nje napravi svoju ljubavnicu, uzimajući je da živi u njegovoj vili, gde je dobro sakriva od očiju sveta.

Bela čeka da bude spasena, ali niko ne veruje da ju je Roman oteo, a naročito njen verenik, koji se uvredio, misleći da je njegova devojka bila sa njim isključivo zbog sopstvenih potreba. Sudbina se poigrava sa njom kada njen deda umre, i ostavlja je samu.

Napuštena, Bela nema izbora nego da se preda Romanu, uprkos tome što je dala zakletvu da će nevina ući u brak. Zatim, u cilju da se otarasi svog sadističkkog mučitelja odluči da se zadovolji njegovim novcem. Roman je prodaje i ona ubrzo postaje „trgovina seksa“, a kasnije i uspešna milionerka.

Posle nekog vremena Roman je primoran da se vrati u prestonicu zbog nedostatka novca, u isto vreme ona se vraća u grad, u nadi da će se ponovo sresti sa svojim dragim Antonijom. Posle izvesnog vremena, Roman se vraća u selo bogatiji nego ikad.

Međutim, Antonio ne može oprostiti Beli, a zbog pritiskanja njegove porodice i teške finansijske situacije, on se oženi drugom ženom. Ovakva situacija dovodi Belu do nervnog sloma.

Oseća se izdano i slomljeno od strane svoje velike ljubavi, odlučuje osvetiti se koristeći novu i šokantnu taktiku. Prema tome, ona u selu otvara bordel gde je jedina zadužena za usluge mušterija. Ubrzo Bela bude dostavljena svim bogatašima. Svi je mogu imati, osim njih dvojice. Ali, stara ljubav između Bele i Antonija postaje prejaka i oni se upuštaju u aferu.

Bela prelazi preko činjenice da je Antonio oženjen i da ima nekoliko dece sa Evanhelinom, što stvara Belu rasturačicu brakova zbog čega je meštani sela odbacuju i preziru. Ona dolazi do opcije dobiti dete sa Antoniom. Zbog ove odluke odnosi izmeću Antonija i Bele se pogoršavaju, i on je napušta. Tog trenutka, dobija trećeg udvarača Andresa Mendosu, sa kim dobija kćerku.

Ma koliko se trudila ona ne može zaboraviti Antonija, i postaje bolesno ljubomorna.

Sad kraj ne može biti drugačiji: zbog ljubomore koju oseća Bela odlučuje naći plaćenog ubicu koji će ubiti Antonija. Međutim, ona zažali zbog toga i pokušava da izbegne to po svaku cenu, ali njeno kajanje stiže prekasno, i plaćeni ubica je na putu da ubije Antonija…

Uloge uredi

Glumac: Uloga:
Žarik Leon Bela Sepeda
Fabijan Rios Antonio Sagovia
Marselo Buket Roman Montero
Stefani Kajo Evanhelina Rosales
Daniel Arenas Nikolas Ajala
Luis Fernando Salas David
Horhe Lopez dr Alsides
Pedro Rendon Andres Mendoza
Armando Gutierez Moises Perez
Hilena Aikandi Huanita
Glorija Zapata Sesila de Segovia
Gloria Montoja Silvija Salazar
Alfonso Ortiz otac Migel
Luis Fernando Munera Fernando Sepeda
Maria Luisa Flores Ines Segovia
Edmundo Troja Hulijan Rosales
Sandra Perez Grasiela de Rosales
Luis Enrike Rondal Klaudio Mendoza
Linda Lusija Karolina de Mendoza
Alehandra Avila Aurelio Sotomajor
Margarita Amado Delia de Fernandez
Ana Maria Ojola Andrea Fernanda
Luz del Sol Niesa Maria Antonia

Napomene i reference uredi

  1. Osnovni podaci o seriji[mrtav link]
  2. Doña Bella na internet stranici Telefuture”. Arhivirano iz originala na datum 2011-08-31. Pristupljeno 2012-12-01. 

Vanjske veze uredi