Diao Chan (film)

Diao Chan je kineski crno-bijeli historijski film snimljen 1938. u režiji Bu Wancanga, koji se smatra jednim od navažnijih ostvarenja u periodu tzv. "Usamljenog otoka" kineske kinematografije.

Diao Chan
RežijaBu Wancang
ProducentZhang Shankun
ScenarioChen Dabei
PredložakRomansa Tri Kraljevstva; autor:
Luo Guanzhong
UlogeViolet Koo
Jin Shan
StudioXinhua Film Company
Datum(i) premijere
1938 (1938)
Trajanje87 min.
ZemljaTajvan Kina
Jezikmandarinski

Radnja se temelji na klasičnom romanu Romansa Tri Kraljevstva Luo Guanzhonga, odnosno legendama o Diao Chan, jednoj od legendarne Četiri ljepotice kineske historije. Radnja je smještena u Kinu krajem 2. vijeka u doba kraja dinastije Han i prikazuje kako Diaochan, čiji lik tumači Violet Koo, zavodi mladog vojskovođu Lü Bua, čiji lik tumači Jin Shan, te kako njih dvoje kuju zavjeru protiv Luovog pretpostavljenog, carskog premijera Dong Zhuoa (čiji lik tumači Gu Eryi).

Diao Chan je predstavljao jedan od najambicioznijih projekata studija Xinhua Film Company, koji je nastojao od Šangaja stvoriti "Hollywood istoka". Snimanje je započelo početkom 1937. godine, ali je, kada je bilo dovršeno oko 90 % materijala, izbio drugi kinesko-japanski rat, a Šangaj je bombardiran, pri čemu su dva puta stradali filmski studiji. Producenti, međutim, nisu odustali od snimanja, pa se Diao Chan dovršio u Hong Kongu. Kasnije je postigao veliki uspjeh ne samo u Kini, nego i u kineskoj dijaspori.

Uloge uredi

Vanjske veze uredi