Ovo je kinesko ime; porodično ime je Chen.

Chen Sheng (tradicionalni kineski: 陳勝) (? - kraj 209. pne. ili početak 208. pne.), u nekim izvorima poznat Chen She (陳涉), bio je kineski oficir iz perioda dinastije Qin, poznat kao vođa ustanka u selu Daze, prve velike pobune protiv cara Qin Er Shija.

Sredinom 209. pne. Chen Sheng i njegov kolega Wu Guang - kapetani carske vojske - dobili su zadatak da s jedinicom od 900 ljudi marširaju na sjever i dođu u Yuyang (u današnjem Pekingu) kako bi poduprli obranu sjevernih granica od Xiongnua. Na putu su ih snašle poplave zbog kojih nisu mogli na vrijeme stići do odredišta. Po tadašnjim drakonskim pravilima vojske Qina, to se - bez obzira na višu silu - smatralo odbijanjem zapovijedi, a za što je kazna bila smrt. Nastojeći izbjeći pogubljenje, Chen i Wu su zaključili da nemaju izbora nego da se odmetnu od carske vlasti. Svojim potčinjenima su rekli kako su stupili u kontakt s Ying Fusuom, popularnim princom i carevim starijim bratom, u stvari likvidiranom prije godinu dana. Ubrzo nakon toga njihovoj jedinici se priključio veliki broj seljaka, nezadovoljnih okrutnim režimom dinastije Qin. Pobunjenička vojska je tako narasla na 20.000 ljudi.

Chen je tada proglasio ponovno uspostavljanje države Chu. Usprkos savjeta svojih potčinjenih da potraži nekog od legitimnih nasljednika, sam se proglasio njenim vladarom uzevši titulu "princa". Postavio je prijestolnicu u grad Chenqiu (u suvremenom Zhukuou u provinciji Henan). Odatle je poslao tri odreda vojske na tri strane - Wu Guanga i Zhou Wena na zapad, u središte nekadašnje države Qin; Wu Chena na sjever prema nekadašnjoj državi Zhao i Zhou Fua na sjeveroistok prema nekadašnjoj državi Wei. Nijedan od tih generala se nije vratio - Wu Guanga su nakon neuspješne opsade ubili vlastiti oficiri, Zhou Wen je poražen od cvarske vojske, dok su se Wu Chen i Zhou Fu odmetnuli, prvi tako što se proglasio nezavisnim princom, a drugi tako što je pronašao nasljednika prijestolja Wei i stavio se pod njegovu komandu. Ostavši sam i pod prijetnjom carske vojske pod Zhang Hanom, Chen Sheng je pokušao pokrenuti pohod da prikupi pojačanja, ali ga je u zimu 209/208. pne. ubio tjelohranitelj Zhuang Jia. Tako je njegova pobuna završila nakon samo šest mjeseci.

Tradicionalni kineski historičari, kao Sima Guang, su tvrdili kako je nagli uspjeh udario Chen Shengu u glavu, učinio ga previše samouvjerenim i nespremnim za slušanje dobronamjernih kritika. Zbog toga, kao i zbog toga što se proglasio princom, iako za to nije imao nikakve osnove, u ključnom trenutku su ga napustili najvažniji pristaše. Suvremeni historičari komunističke Kine su, pak, slavili Chen Shenga kao velikog socijalnog revolucionara koji je vodio pobunu seljaka protiv vladajuće klase, zanemarujući pri tome lične motive za njegov postupak.