CSI: NY (sezona 1)

Prva sezona serije CSI: NY je premijerno emitovana na kanalu CBS od 22. septembra 2004. do 18. maja 2005. godine.

CSI: NY (sezona 1)
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda23
Emitiranje
MrežaCBS
Originalno prikazivanje22. 9. 2004 (2004-09-22)
18. 5. 2005 (2005-05-18)
Kronologija
← Prethodna
Sljedeća →
2
Popis epizoda CSI: NY

Radnja sezone uredi

Detektivi Mek Tejlor i Stela Bonasera su na čelu gradske kriminalističke laboratorije u New Yorku, i kao i njihove kolege iz Las Vegasa i Miamija, i oni koriste forenzičke tehnike kako bi se utvrdilo kako i zašto je došlo do nasilnih zločina. Tokom prve sezone ekipa, uključujući i Denija Mesera, Ejden Bern, Don Flek, i Šeldon Houks, istražuju izvanredne, bizarne i brutalne zločine, uključujući i trovanja u suši restoranu, kostur otkriven na turnei autobusom, pravi pakt "Romeo i Julija" samoubistva, i ubistvo u tunelu u izgradnji. Mek, u međuvremenu nastavlja da se bavi smrću njegove supruge, koja je ubijena 11. septembra, a Deni pokušava da se pomiri sa svojom prošlošću.


Uloge uredi

Glavna postava uredi

Povremena postava uredi

  • J. Grant Albrecht ... Dr. Leonard Džajls
  • Sonya Walger ... DŽejn Parsons
  • Kelly Hu ... Kejli Maka
  • Chad Lindberg ... Čed Vilingam

Epizode uredi

Glavni članak: Popis epizoda CSI: NY
Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja
11 "Treptaj" Deran SarafianAnthony E. Zuiker22. 9. 2004 (2004-09-22)

Istražitelji pronalaze tri mlade žene od kojih sve izgledaju kao da su brutalizovane na isti način. Fotografije pronađene na jednom od mesta zločina dovode ekipu do para koji je pod pokroviteljstvom jedne od žrtava i do dečko druge žrtve koji tvrdi da nije razgovarao s njom nedeljama. Nažalost, jedini svedok kojeg imaju je jedna mlada žena koje ima sindrom zatvorenog čoveka.

  • Prva pojava Meka Tejlora, Stele Bonasere, Denija Mesera, Ejden Bern, Šeldona Houksa i Dona Fleka. 
22 "Kreacije Noći" Tim HunterPam Veasey29. 9. 2004 (2004-09-29)
Bogata mlada žena tvrdi da su je silovali i tukli u Centralnom parku, ali samo list božura na njenoj odeći može da usmeri Stelu i Denija ka mestu zločina silovanja. Što je još gore, DNK nije pronađen na mestu zločina silovanja, a žrtva se ne seća onog što se dogodilo, što zadatak pronalaženja počinioca čini pravim izazovom. U međuvremenu, narkoman je pronađen upucao na smrt u uličici, ali metak koji ga je ubio fali. Mek, Ejden, i Houks ubrzo shvataju da je pacov možda pojeo metak, a pronalaženje pacova ih dovodi do pljačke koja se dogodila ranije toga dana. 
33 "Američki Sanjari" Rob BaileyEli Talbert6. 10. 2004 (2004-10-06)
Nakon što je kostur pronađen u autobusu, a ispostavilo se da je više od deset godina star, Mek i ekipa koriste ranac koji su pronašli da bi pronašli mladića po imenu Aron Morlend čiji je ranac, samo da bi saznali da su telo koje imaju možda nije on. Prateći košulju žrtve, detektivi su dovedeni do radnika omladinskog centra koji tvrdi da se ne seća dečaka, nego krije svoju staru tajnu. 
44 "Velemajstor" Kevin BrayZachary Reiter27. 10. 2004 (2004-10-27)
U noći u kojoj je pobedio na takmičenju disk džokeja, DJ Baner je pronađen mrtav u uličici ispred kluba gde se vodilo takmičenja što je navelo Mek i Ejden da istraže ne samo klub, nego i Banerovog glavnog konkurnta koji je bio ljubomoran jer je glas njegove devojke bio deo Banerovog nastupa. Stela i Deni istražuju smrt modne dizajnerke koju je pronašla kako pluta na stomaku u bazenu njena asistentkinja koja nije zabrinut zbog smrti svoje šefice. Obdukcija otkriva da je uzrok smrti trovanje Tetrodotoksinom, otrovom nađenim u naduvanoj ribi što dovodi Stelu i Denija do visoko klasnog suši restorana. 
55 "Čovek Milja" David GrossmanAndrew Lipsitz3. 11. 2004 (2004-11-03)
Stela i Ejden istražuju kada je telo maloletnice pronađenu u luci. Uskoro su shvatili da je ona devojka iz srednje klase koja je pohađala dobru školu i koja je pokušavala da učini da izgleda kao da njena porodica ima više novca nego što ima. Mek i Deni istražuju kada je telo pronađeno u tunelu u izgradnji za novi deo gradskog vodovoda. Međutim, oni završavaju sa poteškoćama kada radnici, sindikat za kopanje tunela, blokira mnoge od njihovih pokušaja da dobiju podatke o žrtvi. 
66 "Čovek Napolju" Rob BaileyTimothy J. Lea10. 11. 2004 (2004-11-10)
Terel Davenport i Oktavija Figeroa su jedini preživeli brutalnog klanja i pljačke u restoranu koji ostavlja Deniju i Ejden češanje po glavi kada ne mogu da nađu osumnjičenog dok ne istraže malo bolje život jednog od preživelih. Mek i Stela istražuju smrt čoveka kome je nedavno amputirana noga, a saznaju da nije bilo nikakvih zdravstvenih razloga da ud bude uklonjen. 
77 "Kiša" David GrossmanPam Veasey17. 11. 2004 (2004-11-17)
Kada su pronašli ugljenisana tela dvojice muškaraca koji su opljačkali Kinesku štedionicu, cela ekipa istražuje zločin što ih dovodi do Doris, nestalog novorođenčeda direktorke štedionice. Ekipa shvata da je Džoana Čo pomagala u pljački iz straha za život njene ćerke. Mek i Stela konačno uspevaju da uđu u trag trećem pljačkašu, ali pronalaze ga u lokvi krvi, a trag krvavih bebećih otisaka ruku dovodi od tela. 
88 "Tri Generacije su Dovoljne" Alex ZakrzewskiAndrew Lipsitz24. 11. 2004 (2004-11-24)
Deni, Ejden i Mek istržuju nakon što je u aktovci koja pripada Luku Satonu je pronađena ostavljena u Novojorškoj robnoj kući sa krvavom porukom unutra. Njihova istragu Satonovih radnji ih dovodi do Nika Losona kojeg je Saton istraživao zbog nezakonitog trgovanja, a koji se kune da nema nikakve veze s njegovim nestankom. Stela i Flek istražuju smrt Trine Rolston, mlade trudnice koja je pala u svoju smrt sa krova crkve. Uz Houksovu pomoć, Stela shvata da je telo bačeno s' krova da bi se zamaskirao pravi uzrok smrti. Detektivi su ubrzo shvatili da su njihova dva slučaja povezana. 
99 "Pozornik Blu" Deran SarafianAnthony E. Zuiker1. 12. 2004 (2004-12-01)
Nakon što je pozornik na konju Valaskez oboren u parku, Mek ide u potragu za metkom koji je ubio policajca, a tada shvata da je metak završio u kičmi njegovog konja i ne može da se ukloniti, a da ne to bude fatalno za konja (poozornika Blua). Istraga dovodi ekipu za jednog uličnog prodavca, ali to se koči kada OT traži od Meka da ne radi ništa i ne rizikuje konja sve dok žena koja ga je darovala ne dobije priliku da se oprosti. Ejden istražuje telo mladića Lenija Starksa koji je pronađen kako leži na stomaku mrtav na ulici. Ejden otkriva da je mladić radio u jednoj piceriji, gde se suočava sa zastrašivanjem kladioničara koji ju je koristio kao paravan za kockanje. 
1010 "Laku Noć, Majko" Deran SarafianJanet Tamaro15. 12. 2004 (2004-12-15)
Košarka na jedan koš je prekinuta otkrićem žene prekrivene krvlju koja se naginje nad telom druge žene kojoj je kolac proboden kroz srce. Mek uskoro shvata je žena u snu i pokušava da spasi život žrtve, ali slučaj se odugovlači jer je ona bila najbliže od svih svedoka, ali se ne seća događaja. Deni i Ejden istražuju brutalno ubistvo džeparoša čiji su identitet otkrili pomoću podatka o oglednom zdravstvenom suđenje. Novac je pronađen u donjem vešu žrtve što dovodi do druga dva džeparoša, ali ne postoji jasan motiv za smrt Lenija Kuka. 
1111 "Tri-Grad" Greg YaitanesEli Talbert i Andrew Lipsitz5. 1. 2005 (2005-01-05)
Mek i Stela istražuju smrt muškarca kga je udarila struja u tunelu podzemne železnice. Deni istražuje ubistvo vlasnika galerije čija je smrt povezana sa mafijom. Ejden i Flek istražuju smrt jednog građevinskog radnika. 
1212 "Recikliranje" Alex ZakrzewskiTimothy J. Lea i Zachary Reiter12. 1. 2005 (2005-01-12)
Mek, Ejden i Flek istražuju kada je Elejn Kurtis pronađena mrtva na takmičenju pasa sa iglom za pletenje koja joj viri iz grudi i sa gomilom osumnjičenih u rasponu od sudija preko trenera do takmičara. Stela i Deni istražuju smrt bicikliste glasnika Majkla Starlinga, ali mesto zločina može biti bilo gde duž njegove trase. 
1313 "Tenglvud" Karen GaviolaAnthony E. Zuiker26. 1. 2005 (2005-01-26)
Mek i Stela istražuju smrt Pola Montenasija, mladića koji je ostavljen da iskrvari do smrti u snegu. Istraga ih dovodi do druge žrtve, Mihoka Leva koga je ubio Montenasi u pljački ranije te večeri. Kada je Houks završio svoju obdukciju Montenasija, otkrio je brisanu tetovažu koja dovodi detektive do "Tenglvudskih momama". Deni i Ejden istražuju saobraćajnu nesreću koja je uzrokovala smrt Marte Santo. Nakon otkrivanja sperme na ženinoj odeći, Deni i Ejden otkrivaju da je Santoova volela grubo, a njihova istraga ih dovodi do erotskog salona za masiranje. 
1414 "Krv, Slatkiš i Suze" Scott LautanenEli Talbert i Erica Shelton9. 2. 2005 (2005-02-09)
Telo mlade savitljive osobe je pronađeno ugurano u kutiji na Koninom ostrvu št dovodi Meka i Stelu u cirkus gde se pronalaze upleteni u stvaranu priču Romea i Julije između dve savitljive osobe, Lukasa i devojke na trapezu Anasije. Deni i Flek pronalaze žensko telo u odvodu za đubre i otkrivaju da je ona ustvari bivša članica sestrinstva žene koja je živela u toj zgradi i okreću sumnju na muža zlostavljača od koga se žena krila. 
1515 "Dok Nas Smrt Ne Rastavi" Nelson McCormickPam Veasey16. 2. 2005 (2005-02-16)
Istraga ekipe o smrti Hane Blum koja je umrla na svom venčanju je stavljena na čekanje kada je njen otac odbio da im omogućiti da izvrše obdukciju tek sve dok telo njegove ćerke ne blagoslovi rabin. Deni i Mek okreću svoju pažnju na ženu koja je dresirala golubove koji su trebali da budu pušteni, ali ne mogu da je povežu neposredno sa Blumom koji je umro od formaldehidskog trovanja. Stela, Flek i Ejden istražuju kada je ruka pronađena duboko pod zemljom i ubrzo shvataju da je mrtav čovek, Rik Amadori, odgrizao svoju ruku. Izgleda kao kao da je slučaj rešen kada je sin čoveka koga je Amadori ubio natprošle godine priznao zločin, ali stvari nisu tako lake kao što izgledaju. 
1616 "Tišina" Deran SarafianAnthony E. Zuiker i Timothy J. Lea23. 2. 2005 (2005-02-23)
Mek i Stela istražuju kada su pronašli telo Pedija Dolana, lučkog radnika. Deo tela je pronađen na prevoznom kamion, a drugi deo leđa u skladištu, ali Mek se susreće sa poteškoća u istrazi kada su radnici postavili zid ćutanja. Ejden i Deni istražuju smrt Debi Bogde koja je pronađena gola na autoputu, a njihova istraga ih dovodi u svet seksualnih igara i ropstva kada shvate da je zapravo bila upregnuta pred kamion. 
1717 "Pad" Norberto BarbaAnne McGrail i Bill Haynes2. 3. 2005 (2005-03-02)
Kada mladi članovi bande ubiju vlasnika elitne bronkske vinarije, istražitelji moraju da radie na dokazima da bi na kraju mogli da povežu nekog sa krivičnim delom. Pre nego što je umro, vlasnik daje izjavu policiji kako je prepoznao svoje napadače kao mlade članove bande. Strasti isijavaju kada se istraga o ubistvu ponovo spoji Fleka i njegovog dugogodišnjeg učitelja i druga, narednika Gavina Morana, koji je prvi stigao na mesto zločina. U međuvremenu, Deni i Ejden istražuju smrt uticajnog producenta filma koji je pronađen mrtav na baldahini svoje Čelsi stambene zgrade. 
1818 "Golubja Provizija" Emilio EstevezAnthony E. Zuiker i Zachary Reiter23. 3. 2005 (2005-03-23)
Kada je glavni istražitelj kontroverznog izveštaja u kojem se navodi podmićenost u NJPO-u ubijen dan pre nego što su njegova otkrića objavljena, Mek i Stela moraju da pronađu ubicu pokrećući ogromnu istragu koja čini svakog policajca navedenog u izveštaju kao mogućeg osumnjičenog. U međuvremenu, Deny i Ejden istražuju ubistvo taksiste koji radi na crno. 
1919 "Zločin i Prekršaj" Rob BaileyEli Talbert i Andrew Lipsitz13. 4. 2005 (2005-04-13)
Kada je otkriveno telo mlade žene unutar mašine za veš, posteljina u kojoj je ona umotana vodi Meka i Stelu natrag na gornji Novi Jork u hotel u kom su smeštene diplomate iz celog sveta zbog posebne sednice Ujedinjenih Nacija. U međuvremenu, Deni i Ejden istražuju smrt beskućnika pronađenog obučenog kao ljudski kip. Po svemu sudeći, šala se smatra prekršajem, ali Deni odlučuje da se udubi dalje i njegovo odbijanje da zaustavi istragu ga stavlja u sukobu sa Mekom. 
2020 "Ponuda i Tražnja" Joe ChappelleErica Shelton i Anne McGrail27. 4. 2005 (2005-04-27)
Kada je student pretučen i ubijen, a njegov stan opljačkan što je izgleda u vezi sa drogom, ekipa mora da pronađe njegove ubice. Nakon ispitivanja dokaza u stanu ubijenog studenta, ekipa pronalazi tragove čistog, neprerađenog heroina i otkriva da je žrtva imala cimerku koja je sada nestala. U međuvremenu, napadna taktika Stelinog ispitivanja svedoka ugrožava njenu policijsku značku. 
2121 "Na Poslu" David Von AnckenTimothy J. Lea4. 5. 2005 (2005-05-04)
Za vreme obrade mesta zločina, Denija je iznenada napao osumnjičeni koji se krio u ormaru žrtve. Naredna jurnjava ih dovodi do gužve u novojorškom metrou gde osumnjičeni, Deni i policajac na tajnom zadatku pucaju. Kada se dim rapčistio, ekipi su ostali mrtvi policajac, osumnjičeni koji je nestao i Deni koji je pod istragom zbog mogućeg ubistva policajca. Mek i Ejden moraju da dokažu ko je ubio policajca kako bi spasili Denijev posao. U međuvremenu, Stela istražuje smrt dadilje ubijene u toaletu Centralnog Parka. 
2222 "Blizina" Emilio EstevezPam Veasey11. 5. 2005 (2005-05-11)
Ekipa istražuje ubistvo strastveni obožavaoca Bostonskih Crvenih Čarapa koji je pronađen mrtav s napuknućem slezine nakon teškog poraza protiv Novojorških Jenkija. Deni mora da stavio bejzbol veštine na probu kako bi sastavio dokaze i da kao istražitelj pokuša da sazna kako i zašto je ubijen. U međuvremenu, nakon svedočenja na suđenju za ubistvo, Mek se suočava sa optužženim Kvinom Salivenom koji dovodi u pitanje valjanost dokaza. Mek je rastrzan između poverenja u nauku i svoje želje da pomogne čoveku kome preti zatvor, a koji se kune da je nevin. Isto tako, kada je kamion ubio jedva obučenu ženu rano jednog jutra, ekipa istražuje zašto je trčala kroz ulice i zbog koga. 
2323 "Ono Što Vidiš Je Ono Što Vidiš" Duane ClarkAndrew Lipsitz18. 5. 2005 (2005-05-18)
Dok je Mek večerao na jednom restoranu, naoružani napadač je otvorio vatru ostavljajući jednog čoveka mrtvog i konobaricu u kritičnom stanju, a Mek mora da izabere da li da lovi osumnjičenog ili da spasi život mlade žene. U međuvremenu, pre haosa, Meku je prišla jedna stidljiva žena koja je nespretno sa njim započela razgovor. Nakon što joj je spasio život tokom pucnjave, ona traži od njega da joj se pridruži na piću i Mek mora da odluči da li je spreman da ponovo ode na sastanak nakon tragične smrti svoje supruge. U međuvremenu, Houks iznosi iznenađujuću odluku svojim saradnicima.