Bojan Pajtić (Senta, 2. maja 1970.), srpski političar. God. 2004. izabran je za predsednika Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Dr Bojan Pajtić
Bojan Pajtić
Rođenje2. 5. 1970. (1970-05-02) (dob: 53)
Senta

Rođen je 1970. godine u Senti. Osnovnu i srednju školu (pravni smer), završio je u rodnom gradu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, gde je oktobra 1996. godine izabran u zvanje asistenta pripravnika na predmetu Obligaciono pravo. Na matičnom fakultetu odbranio je magistarsku tezu pod nazivom Fiducijarni sporazumi kao sredstvo obezbeđenja obligaciono-pravnih potraživanja.Zvanje doktora pravnih nauka stekao je 16.juna 2008.kada je odbranio doktorsku disertaciju na temu:"Bračni imovinski ugovor".

Objavljivao je radove u časopisima: Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, Zbornik radova Pravnog fakulteta u Nišu, Pravo, teorija i praksa, Pravni život i u drugim stručnim časopisima.

Kao član Demokratske stranke početkom 2000. godine je preuzeo dužnost člana Izvršnog odbora Skupštine grada Novog Sada, zaduženog za opštu upravu i propise. Nakon lokalnih izbora održanih u septembru iste godine, izabran je za potpredsednika Izvršnog odbora. Od 2001.godine obavljao je dužnost poslanika kao i predsednika Zakonodavnog odbora Narodne skupštine Republike Srbije. Od 2003.obavljao je funkciju šefa poslaničke grupe DOS, a 2004.izabran je za šefa poslaničke grupe Demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Na sednici Skupštine AP Vojvodine, 1.novembra 2004.godine, izabran je za predsednika Izvršnog veća AP Vojvodine, a na ovu dužnost ponovo je izabran 16.jula 2008.godine. Na sednici Skupštine AP Vojvodine od 11.jula 2012.godine, izabrana je nova Vlada AP Vojvodine, a dr Bojan Pajtić za predsednika.

Bivši je predsednik Demokratske stranke. Pored srpskog, govori engleski i mađarski jezik

Vanjske veze uredi