Ana Layevska (na ruskom: Анна Лаевская Расцветаева, rođena u Kijevu, 10. siječnja 1982.) je meksičko-ukrajinska glumica najpoznatija po ulogama u telenovelama.

Ana Layevska
Biografske informacije
RođenjeАнна Лаевская Расцветаева
10. siječnja 1982.
Sovjetski Savez Kijev, Ukrajinska SSR, SSSR
PseudonimAnna Laevski Rastsvetaeva, Ana Laevska
Znamenite uloge
Ana Escudero u Aninom dvostrukom životu
Estrella San Román u Maćehi
Lorena de la Cruz/Lorena Armendariz Ruiz u Dragoj neprijateljici

Biografija uredi

Ana je rođena u obitelji ruskih imigranata Sergeia Laevskog i Inne Rastsvetaeve. Preselila se s obitelji u Meksiko u dobi od 9 godina, te im je jedino dijete.

U Meksiku, Ana je studirala glumu u Televisinoj glumačkoj školi CEA. Zahvaljujući svojem talentu dobiva male uloge u telenovelama Preciosa i Amor Gitano. 2000. godine dobiva poziv Pedra Damiana za nastupanje u tinejdžerskoj telenoveli Primer Amor: a 1000 x hora gdje nastupa uz Kuna Beckera, Mauricija Islasa, Valentina Lanusa i Anahi. Iste godine osvaja nagradu TVyNovelas za najbolje žensko otkriće. 2001. dobiva svoju prvu filmsku ulogu u filmu U vrijeme leptira gdje je nastupala uz Salmu Hayek. 2005. godine dobila je pozivnicu za nastup u reality showu Bailando por un Sueno (Plesom do snova). Iako je bila nepopularna kod žirija, gledatelji su je održali u emisiji do pred samo finale te je naposljetku osvojila treće mjesto.

Privatni život uredi

Na snimanju sapunice Anin dvostruki život upoznala je svog sadašnjeg dečka, također glumca Rafaela Amayu.

Ana svira violinu i klavir te ustaje vrlo rano. Visoka je 1,68 m. Govori ruski, engleski i španjolski.

Filmografija uredi

Telenovele uredi

Serije uredi

Filmovi uredi

Vanjske veze uredi