1980. na televiziji

1980. na televiziji
< · 1978 · 197919801981 · 1982 · >
na filmu

TV-serije (premijere)  / TV-filmovi 

Eksponati u muzeju Southfork Ranch kraj Dallasa, lokaciji za TV-seriju, posvečeni reklamnoj kampanji Tko je usrijelio J.R.-a?.

Globalni televizijski događaji uredi

  • 25. januar - U SAD sa radom započinje BET (Crna zabavna televizija), kablovska TV-stanica namijenjena prije svega afroameričkoj publici.
  • 21. mart - Na programu američke TV-mreže CBS emitirana A House Divided, epizoda popularne TV-serije Dallas na čijem samom kraju glavni lik J. R. Ewing bude pogođen metkom; finale sezone među gledateljima u SAD, ali i inozemstvu, izaziva lavinu špekulacija o mogućem počinitelju, ali i sudbini lika, koga tumači Larry Hagman, i koji će nakon toga pregovarati sa producentima o svom angažmanu, te će tokom sljećeih mjeseci A House Divided postati najpoznatiji cliffhanger u historiji televizije.
  • 5. maj - Britanske TV-mreže BBC i ITV prekidaju svoj redovni program kako bi direktno prenosile akciju britanskih specijalaca SAS kojom je okončana opsada iranske ambasade u Londonu.
  • 1. jun - U Atlanti započinje sa radom CNN, kablovska stanica specijalizirana za 24-satno praćenje vijesti, a koja će sa svremenom postati jedan od najuticajnijih medija u današnjem svijetu.
  • 21. novembar - CBS emitira Who Done It, epizodu TV-serije Dallas u kojoj je konačno razriješeno tko je pucao na J.R. Ewinga; nju gleda između 83 i 90 miliona Amerikanaca, odnosno 76 % svih tadašnjih gledatelja, postavivši rekord najgledanije TV-emisije u historiji SAD koji neće biti premašen sve do 1983. i finala TV-serije M*A*S*H.

Premijere TV-serija i redovnih emisija uredi

TV-serije i redovne emisije prestale s emitiranjem uredi

Izvori uredi