Lethal Weapon – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
EmausBot (razgovor | doprinos)
m r2.7.2+) (robot Dodaje: zh:轰天炮
Autobot (razgovor | doprinos)
m razne ispravke
Red 29:
 
== Radnja ==
 
Priča počinje u noći [[14. prosinca]] [[1987]]. sa samoubojstvom Amande Hunsacker ([[Jackie Swanson]]), kćeri Michaela Hunsackera ([[Tom Atkins]]), starog prijatelja i bivšeg kolege iz vojske, detektiva iz [[Los Angeles]]a, narednika Rogera Murtaugha ([[Danny Glover]]). Policajac veteran s dvadeset godina iskustva, Roger Murtaugh dobiva novog partnera na svoj 50. rođendan. Partner mu je 37-godišnji detektiv, narednik Martin Riggs ([[Mel Gibson]]), čija je žena poginula u prometnoj nesreći tri godine prije (u nastavku se otkriva kako ju je ubio plaćeni ubojica u namjeri da ubije Riggsa). Kao rezultat, Riggs je postao suicidalan, alkoholičar, te tako bezobziran i nasilan u primjeni policijskih metoda da ga smatraju "smrtonosnim oružjem". Narednik Murtaugh nije sretan što je dobio partnera "na rubu", koji je uz to i suicidalan, ali mu poslije ostaje zahvalan nakon što mu ovaj spašava život.
 
Linija 57 ⟶ 56:
 
== Zanimljivosti ==
 
* Film je sniman od kolovoza do studenog [[1986]].
* Kaskader iz filma, Dar Robinson, ubijen je nakon što je film snimljen. Redatelj [[Richard Donner]] posvetio mu je film, što se može vidjeti u odjavnoj špici: "Ovaj film posvećen je sjećanju na Dara Robinsona, jednom od najvećih kaskadera u filmskoj industriji".
Linija 70 ⟶ 68:
* Steve Kahan se pojavljuje u malim ulogama i u filmovima u kojima su nastupali Gibson i Glover. U filmu ''[[Maverick]]'', Kahan glumi djelitelja na [[poker]]skom turniru, a u ''[[Predator 2| Predatoru 2]]'' policajca koji pomaže Gloverovu liku na početku filma.
 
== VanjskeEksterni poveznicelinkovi ==
* {{imdb naslov|id=0093409|naslov=Smrtonosno oružje}}