Kuch Kuch Hota Hai – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
EmausBot (razgovor | doprinos)
Autobot (razgovor | doprinos)
m razne ispravke
Red 18:
| imdb_id = 0172684
}}
 
 
'''''Kuch Kuch Hota Hai''''' ([[Devanagari]]: कुछ कुछ होता है, [[Nastaliq]]: کچھ کچھ ہوتا ہے [[prevod]]: ''Nešto se desilo'' je [[Bollywood]] [[romantična komedija]] , film, koji je realizovan u [[India]] i [[United Kingdom]] 16 oktobra 1998 godine.
 
Film je režisirao [[Karan Johar]] đe su glavne uloge dobili popularni glumci [[Shahrukh Khan]] i [[Kajol]], što je njihov četvrti film đe glume zajedno. Film je dobio dosta [[Filmfare Award]] 1999 godine.
 
 
== Produkcija ==
 
Veći dio filma je sniman u Mauritius.Mnogim bolivudskim glumicama, kao što su [[Twinkle Khanna]], [[Tabu (glumica)|Tabu]], [[Shilpa Shetty]], [[Urmila Matondkar]], [[Aishwarya Rai]], [[Raveena Tandon]] i [[Karisma Kapoor]] je bila ponuđena uloga Tine, ali su je one odbile.
 
Tokom vožnje bicikla u pjesmi ''Yeh Ladki Hai Deewani'', glumica Kajol je izgubila kontrolu nad biciklom i povrijedila koljeno.
Godinu dana kasnije, dok su razgovarali o incidentu u talk show "Kafa sa Karan", Shahrukh Khan i režiser Karan Johar, su se smijali tom incidentu, jer je Kajol, izgubila pamćenje tada, i kada se probudila pitala je đe je, i kako joj je ime. Tokom promocije pravljenja filma Kuch Kuch Hota Hai, Kajol je izjavila da je nesreća, njeno najjače sjećanje tokom snimanja filma, zbog toga što se ona uopšte ne sjeća toga.
 
 
KKHH je drugi film, koji je dobio 4 glavne nagrade ([[Filmfare Best Movie Award|Best Movie]], [[Filmfare Best Director Award|Best Director]], [[Filmfare Best Actor Award|Best Actor]] and [[Filmfare Best Actress Award|Best Actress]]) u [[Filmfare Awards|Filmfare]]. Drugi koji su to dobili su : ''[[Dilwale Dulhaniya Le Jayenge]]'' (1995), ''[[Devdas]]'' (2002) i ''[[Black (film)|Black]]'' (2005).
 
== Sadržaj ==
 
 
 
Linija 42 ⟶ 37:
 
Poslije određenog vremena, ona se odlučuje da kaže Rahulu istinu, a to je da je ona ludo zaljubljena u njega, međutim on je preduhitri, tako što joj kaže da on voli Tinu. Kako bi zaboravila Rahula, ona odlazi sa koledža.
 
 
Tina i Rahul se vjenčavaju i dobijaju kćer, kojoj Tina daje ime Anjali. Tina umire, malo poslije Anjalinog rođenja, ali joj ostavlja pisma, koja joj davaju svake godine na dan njenog rođenja da čita, to su savjeti i želje za Anjali, koje joj Tina pruža putem pisma, pošto joj to nije mogla pružiti kao majka. U osmoj godini i poslednjem pismu, Tina objašnjava Anjali odnose između Tine, Rahula i Anjali, i govori joj, da je njen otac bio slijep, jer je ona uvjerena da je njegova prva ljubav bila Anjali, i smatra da bi ona mogla biti žena Rahulu, kao i idealna majka Anjali.
 
 
Anjali vjeruje, da ona može ponovo spojiti Anjali sa Rahulom, i traži pomoć svoje babe i đeda u tome. Anjali saznaje da starija Anjali radi u kampu sa đecom i ona traži odobrenje od oca da ide. On joj ne odobrava to, ali pomoć lukavstva, kao i pomoću babe, ona odlazi na kampovanje. Tamo upoznaje Anjali.
Linija 54 ⟶ 47:
== Uloge ==
* '''[[Shahrukh Khan]]'''
 
* '''[[Kajol]]'''
 
* '''[[Rani Mukerji]]'''
 
* '''[[Salman Khan]]'''
 
* '''[[Sana Saeed]]'''
 
* '''[[Farida Jalal]]'''
 
* '''[[Anupam Kher]]'''
 
* '''[[Archana Puran Singh]]'''
 
* '''[[Reema Lagoo]]'''
 
* '''[[Himani Shivpuri]]'''
 
* '''[[Johnny Lever]]'''
 
* '''[[Neelam]]'''