Razlike između izmjena na stranici ".tp"

Obrisano 6 bajtova ,  prije 9 godina
m
razne ispravke
m (r2.7.1) (robot Dodaje: de:.tp)
m (razne ispravke)
 
== Kontroverza ==
 
[[1999]]. godine, pre stvaranja referenduma u Istočnom Timoru o samoopredeljenju, sajtove sa '.tp' domenom su napali hakeri sa pro-indonežanskim simpatijama, a ''Connect Ireland'' je primao zlonamerne telefonske pozive. Međutim, kada je vođa za nezavisnost, [[Hose Ramos Horta]], sada ministar inostranih poslova Istočnog Timora, otvoreno govorio u korist upotrebe hakera da se napadnu indonežanski sajtovi, ''Connect Ireland'' je javno osudio bilo kakvu upotrebu hakovanja, najmanje od svih za političke ciljeve.
 
==Tranzicija na .tl==
 
'''.tl''' je NIDdk koje je saglasan sa ISO 3166-1 standardom, a Odeljenje za informacione tehnologije Istočnog Timora trenutno radi u kooperaciji sa ''Connect Ireland'' kako bi se osigurala stabilna trnazicija na .tl NIDdk, gde je već postojećim registrovanima u .tp NIDdk omogućen isti domen pod .tl NIDdk bez naplate. I .tp i .tl "verzije" će nastaviti sa radom.
 
 
==Datirane IANA informacije==
 
Prema [[IANA]] sajtu, međutim, .tl je trenutno nedodeljen, gde je .tp i dalje listiran za Istočni Timor. ([[Hanana Gusmao]], trenutni predsednik države, je i dalje listiran kao administrativni kontakt.)
 
== Eksterni linkovi ==
==Spoljašnje poveznice==
* [http://www.nic.tl Timor-Leste (.TL) & East Timor (.TP) NIDdk NIC]
* [http://old.nic.tp Stari www.nic.tp sajt]
177.192

izmjene