Gary Oak – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
KamikazeBot (razgovor | doprinos)
Autobot (razgovor | doprinos)
m razne ispravke
Red 15:
 
== U animiranoj seriji ==
 
Gary je u animiranoj seriji Ashov vršnjak: kada su bili mlađi, bili su prijatelji i susjedi, ali su se udaljili jedan od drugog nakon što su otkrili da oboje gaje ljubav prema Pokémonima. Gary vjeruje da zna sve o Pokémonima jer je unuk [[Profesor Oak]]a. Obožava se hvalisati svojim znanjem svakome tko ga je voljan slušati (obično su svi prisiljeni slušati ga, jer ne voli da ga netko prekida u priči) i kako bi ponizio Asha, (koji u usporedbi s njim, zna poprilično malo o Pokémonima) na bilo koji mogući način (primjerice, na cestovnom znaku u gradu Ceruleanu napisao je "Gary je bio ovdje, Ash je gubitnik!"). nakon što se njih dvoje sretnu izvan dvorane grada Viridiana, Gary Ashu pokaže svojih deset bedževa (dva više no što je potrebo za ulaza u natjecanje Indigo lige), u usporedbi s Ashovih sedam. Doduše, važno je napomenuti da Gary nema bedž dvorane grada Saffrona, što znači da ili izgubio protiv [[Sabrina (Pokemona)|Sabrine]], koja je najopasniji Vođa dvrane u ''Kanto'' regiji, ili ju nije ni izazvao na dvoboj. Gary ima bedž grada Pewtera, što znači da je uspio pobijediti [[Brock (Pokemon)|Brocka]] ili Brockova oca. Iako je u to vrijeme imao više bedževa no što je potrebno, Gary ulazi u dvoranu grada Viridiana kako bi izazvao [[Giovanni (Pokémon)|Giovannija]], vođu [[Tim Raketa|Tima Raketa]], na dvoboj. Gary brzo pobijedi Govannijevog [[Golem (Pokemon)|Golema]] i [[Kingler]]a, ali zatim, Giovanni odluči testirati snagu svog najmoćnijeg Pokémona, [[Mewtwo (Pokemon)|Mewtwoa]], koje bez imalo muke pobijedi dva Garyjeva Pokémona odjednom, a zatim i samog Garyja i njegove navijačice. Ovo je prvi poznati poraz u Garyjevoj karijeri Pokémon trenera.
 
Linija 25 ⟶ 24:
 
== Porijeklo lika ==
 
''Glavni članak: [[Blue (Pokemon)]]''
 
Linija 31 ⟶ 29:
 
== Pokemoni ==
 
Dok Pokémon treneri u svom timu mogu nositi maksimalno šest Pokémona, Gary više nije aktivan kao trener (doduše, vjeruje se da će se i dalje pojavljivati kao trener u ''Diamond'' i ''Pearl'' sagi animirane serije) i nosi pet Pokémona.
 
=== Pokemoni pri ruci ===
 
Ovo su Pokemoni koje Gary trenutno nosi sa sobom u svom timu:
 
* '''[[Squirtle]]''' → '''[[Wartortle]]''' → '''[[Blastoise]]
 
:Squirtle je bio Garyjev [[Pokemon#Početni Pokemoni|početni Pokemon]], kojeg je dobio od svog djeda, za početak svog putovanja. On se kasnije razvio u Wartortlea, a zatim u Blastoisea. Ironično, Ash je u početku htio izabrati Squirtlea, ali je zakasnio na podjelu početnih Pokémona te je dobio [[Pikachu]]a kao zamjenu. Gary Blastoisea nikada nije maknuo iz svoga tima te je njegov najjači Pokémon, pobijedivši Ashovog [[Heracross]]a i [[Bayleef]]. Doduše, Blastoisea je pobijedio Ashov [[Charizard]], unatoč Charizardovoj očitoj slabosti na Blastoisov [[Pokémon vrste#Vodeni Pokémoni|Vodeni tip]]. Tijekom čitave animirane serije, bilo je upitno kojeg je početnog Pokémona Gary odabrao, ostavljajući veliku nedoumicu među fanovima. Nakon što je Gary krenuo na svoje novo putovanje poslije ''Johto'' lige, sa sobom je poveo samo Blastoisea. Tu će gestu Ash slijediti nakon što kasnije krene u ''Hoenn'' regiju, povevši sa sobom samo Pikachua, a ostatak Pokémona ostavivši kod Prof. Oaka.
 
* '''[[Doduo]]''' → ''' [[Dodrio]]'''
 
:Dodrio se razvio iz Dodua kojeg je Gary prethodno uhvatio, i jedan je od njegovih rijetkih Pokémona koje on ima sa sobom nakon što je prestao biti Pokémon trener, i počeo se baviti istraživanjem Pokémona.
 
* '''[[Eevee]]''' → '''[[Umbreon]]'''
 
:Umbreon se razvio iz Garyjeva Eeveeja. Umbreonovo je najbolje sredstvo njegova tehnika ''Okretnosti'' (''Agility'') te njegov imunitet na razorne [[Pokémon vrste#Psihički Pokémoni|Psihičke napade]]. Čini se da je Umbreon Garyjev omiljeni Pokémon.
 
* '''[[Electabuzz]]''' → '''[[Elekible]]'''
 
:Gary je Elekiblea koristio u borbi protiv Ashovog Pikachua u posljednjoj epizodi ''Battle Frontier'' sage, epizodi ''"End of a journey, Yet Start of Another!"''.
 
* '''[[Aerodactyl]]'''
 
Linija 59 ⟶ 50:
 
=== Drugi ===
 
Ovo su Pokémoni koje je Gary uhvatio i s kojima je viđen u nekim dijelovima Pokémon animirane serije, ali oni ne čine dio njegova aktivnog tima.
 
* [[Krabby]]
* [[Nidoking]]