Feral Tribune – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
EmausBot (razgovor | doprinos)
m r2.6.4) (robot Mijenja: sr:Ферал трибјун
Autobot (razgovor | doprinos)
m razne ispravke
Red 30:
 
== Historija ==
 
''Feral Tribune'' je ime dobio kao igra riječi [[Herald Tribune]], a prvi put je izašao [[1984]]. kao humorističko-satirički podlistak splitskog tjednika ''[[Nedjeljna Dalmacija]]''. Osnovala su ga trojica mladih novinara - [[Viktor Ivančić]], [[Predrag Lucić]] i [[Boris Dežulović]] - koji su u isto vrijeme sličan podlistak (pod nazivom ''Le Spizd'') vodili u [[Omladinska iskra|Omladinskoj iskri]], časopisu koji je izdavala lokalna [[Savez socijalističke omladine Jugoslavije|omladinska]] organizacija.
 
Linija 65 ⟶ 64:
 
==Gašenje==
 
[[14.6.]] [[2007]]. redakcija ''Feral Tribunea'' je objavila kako dalje izlaženje lista prestaje zbog nemogućnosti plaćanja [[Porez na dodanu vrijednost|PDV]]-a. Zbog nesklonosti korporacijskoga diktata koji vlada medijskim tržištem i nepotkupljive politike Feral Tribune je u potpunosti lišen prihoda od davanja oglasnoga prostora o čemu su pisali u više navrata.
 
Linija 77 ⟶ 75:
 
== Nagrade ==
 
Feral Tribune je dobitnik sledećih nagrada:
*1992: „Nagrade Veselko Tenžera“ i „Stefanel“
Linija 84 ⟶ 81:
*1998: Na sajmu satire [[Forte dei Marma]], dobili nagradu za najbolju svetsku političku satiru.
 
== Eksterni linkovi ==
==Vanjske poveznice==
* [http://www.feral.hr/ Feral Tribune službena stranica]
* [http://www.ceeol.com/aspx/publicationdetails.aspx?publicationId=53161c7b-8322-4afa-87f0-c12de8c2fd31 Feral Tribune back issues at ceeol.com]