Casey Novak – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Autobot (razgovor | doprinos)
m razne ispravke
Red 13:
 
== Lik ==
 
Igrana od Diane Neal, Casey je mlada, borbena i fokusirana tužiteljica koja, iako nekad jako pogođena strašnim situacijama koje se pojavljuju ne njezinom poslu, ne iskazuje svoje osjećaje. Casey nekad gleda svijet crno-bijelo i slijepo slijedi zakon bez obaziranja na osumnjičene i njihovu situaciju, osim ako je drukčije ne uvjere detektivi Odjela, ili u nekoj zbilja izuzetnoj situaciji. Njezin idealizam postaje vidljiv pogotovo u slučajevima zlouporabe moći. Iako je brzo izgubila nevinost u radu sa [[seksualni zločini|seksualnim zločinima]], još uvijek pokazuje teškoću pri radu sa sivim dijelovima ljudskog uplitanja, radije koristeći zakon u zbrkanosti svakog individualca.
 
== Kao tužiteljica Odjela za žrtve ==
 
Casey je radila na slučajevima [[Zlouporaba ovlaštenja|zlouporabe ovlaštenja]] prije nego što su je premjestili u Odjel [[2003]]., nakon što je bivša PT [[Alexandra Cabot]] preseljena u [[Program zaštite svjedoka]]. Na svom prvom slučaju Casey je zamolila tužioca [[Arthur Branch|Arthura Brancha]] (igra ga [[Fred Dalton Thompson]]) da je premjesti iz Odjela jer je imala osjećaj da se neće moći nositi sa seksualnim zločinima, pogotovo onima počinjenima na djeci. Branch je odbio uz objašnjenje da ju je promatrao već neko vrijeme i da misli da je ona savršena za taj posao. Ostala je u Odjelu, i nakon gotovo 3 godine malo se smekšala, no seksualni zločini s kojima svakodnevno ima posla još je uvijek gade.
 
Linija 37 ⟶ 35:
 
== Zanimljivosti ==
 
*Casey igra [[softball]] u pravnoj ligi za momčd PT-a i voli posjetiti kavez za vježbanje udaraca. Stabler ju je prvi put prepoznao kada je igrao meč protiv njezine ekipe (u tom meču je vjerojatno Caseyina ekipa pobijedila Stablerovu ekipu policajaca), i Cragen ju je jednom potražio u kavezu za vježbu da bi se dogovorio oko slučaja.
*Casey na posao dolazi biciklom, pa čak i za vrijeme najveće gužve.